Vertical Farming

Accelerate access to honest food

De Logiqs vertical farm – Klaar om te schalen!

Wat is Vertical Farming?

Landbouw maakt een enorme verandering door in de richting van duurzaamheid, en gelukkig maar. Wij denken dat Vertical Farming een grote rol zal spelen in de toekomst van een duurzame voedselproductie en toeleveringsketen.

Door efficiënt binnen te telen, zonder pesticiden en dicht bij de consument, maakt Vertical Farming waardevolle landbouwgrond vrij voor andere gewassen. Dit kan er in de komende decennia toe leiden dat er minder natuurlijke habitats worden omgezet naar landbouwgrond.

Logiqs-Accelerate-access-to-honest-food

Lokaal en eerlijk

Door telers volledige controle over hun gewassen te geven via onze unieke Vertical Farming-oplossing, stellen we hen in staat betrouwbaardere en voorspelbaardere gewassen te produceren en tegelijkertijd verspilling te verminderen.

Lees meer

Met een geautomatiseerde Vertical Farm kunnen kwekers bovendien lokaal pesticidenvrije gewassen telen, dicht bij de consument, wat leidt tot een veel lagere CO2-voetafdruk.

Uitbreiding installatie

Het modulaire ontwerp maakt de Logiqs Vertical Farm schaalbaar. Dit unieke stapelbare systeem stelt telers in staat de maximale ruimtebenutting te bereiken en om makkelijk hun productie op te kunnen schalen.

Lees meer

Zo kun je beginnen met een klein Verticale Farm systeem, en later je installatie verder uitbreiden als de vraag naar jouw producten groeit.

Hoe werkt Vertical Farming?

Bij Logiqs ontwikkelen en produceren we geautomatiseerde, AI-gedreven Vertical Farming-systemen.

Door alleen 2D-shuttles te gebruiken die zich door de hele Greencube kunnen verplaatsen en Verticale Transporteurs voor beweging tussen de lagen, slaagden we erin om het logistieke ontwerp van de Logiqs Vertical Farm briljant eenvoudig te houden.

Lees meer

De Logiqs Vertical Farm wordt aangestuurd door onze toonaangevende controle- en registratiesoftware. Onze Dat-A-Control software maakt alle sorteerstrategieën mogelijk, waardoor de beschikbare opslagcapaciteit volledig kan worden gebruikt.

De software kan ook worden geconfigureerd om automatisch partijen te reorganiseren, zodat bijvoorbeeld tafels al voorbereid zijn voor de oogst zonder dat gebruikersinput nodig is.

Ontwerp je ideale lay-out

Benieuwd of ons systeem werkt voor jouw vertical farm of productiefaciliteit?

Ervaar zelf hoe eenvoudig het is om je eigen ideale lay-out te ontwerpen.

Waarom Vertical Farming?

Dreigend voedseltekort

Volgens de VN moet de voedselproductie tot 2050 met ongeveer 60% toenemen om de groeiende wereldbevolking te voeden. Als we doorgaan met landbouw zoals we tot dusver hebben gedaan, komen we tegen die tijd landbouwgrond tekort.

Betere gewassen

Door het verticale voordeel en de automatisering van Vertical Farming kan een teler het maximale uit zijn ruimte halen. En dat op de meest hygiënische manier mogelijk. Doordat elke Crop Climate Container zijn eigen klimaat heeft, is er een grote diversiteit aan gewassen mogelijk. Hierdoor kunnen er sneller betere gewassen worden ontwikkeld, met een hoger energetisch resultaat. Kwekers kunnen zich zo beter aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en experimenteren met nieuwe plantenrassen.

Kleinere CO2-voetafdruk

Buiten de kas is de natuurlijke omgeving vanwege snel veranderende weersomstandigheden vaak ongunstig voor planten. Door gebruik te maken van Vertical Farming kunnen kwekers gewassen telen ongeacht de weersomstandigheden, het hele jaar door. En ze kunnen dichter bij hun consumenten telen, met een kleinere CO2-voetafdruk als gevolg.

Minder afval en watergebruik

Verticale landbouw vermindert afval en de verspilling van water en voedingsstoffen. Het vermindert ook de verspilling van eindproducten als gevolg van slechte productieplanning en oncontroleerbare klimaatinvloeden.  We kunnen water tien keer efficiënter gebruiken wanneer we een Vertical Farming-installatie exploiteren. Alle gewassen die in water en in een overdekte omgeving kunnen groeien, maken ook waardevolle landbouwgrond vrij die kan worden gebruikt voor andere gewassen die niet hydroponisch kunnen worden geteeld. Met Vertical Farming kunnen telers bovendien gewassen telen zonder pesticiden.

Minder arbeid en vervoer

Met Vertical Farming worden de meeste productieprocessen gemakkelijk geautomatiseerd, waardoor er geen arbeidskracht verloren gaat aan fysiek repetitief werk. Er zijn ook minder middelen nodig voor het vervoer van producten over grote afstanden. En dankzij onze AI-gestuurde software is er minder ruimte nodig voor gekoeld opslag.

Wie is Logiqs?

Een wereldwijde speler

Onze toonaangevende oplossingen helpen onze klanten om een hoger rendement te behalen en een sterkere concurrentiepositie binnen de wereldwijde markt te bereiken.

Onze doelstelling

Onze focus is door de jaren heen onveranderd gebleven: het leveren van doelgerichte innovatie die toegevoegde waarde heeft voor onze klanten en die bijdraagt aan een betere wereld.

Onze missie

Doelgerichte automatisering: ons doel is het ontwerpen en bouwen van complete logistieke systemen die modulair, betrouwbaar en schaalbaar zijn.

Het verschil

We mogen dan een klein bedrijf uit Nederland zijn, maar dat weerhoudt ons er niet van om groot te dromen. 

Lees meer

Wij geloven dat we met onze Vertical Farming-systemen echt een verschil kunnen maken in het gebruik van kostbare ruimte en in het verminderen van water, afval en het gebruik van bestrijdingsmiddelen voor onze klanten wereldwijd.

Kwaliteit

Bij Logiqs hebben we meer dan 45 jaar ervaring in de tuinbouw. Wij maken jouw investering in onze Vertical Farming-systemen dubbel en dwars waard door kwaliteitsapparatuur te leveren, met ondersteuning op lange termijn en upgrademogelijkheden.

Om het nog gemakkelijker te maken, vind je bij ons hardware en geavanceerde software onder één dak.
Daarnaast geven we om onze klanten (die we eigenlijk vooral zien als partners) en zorgen we ervoor dat dit zich vertaalt in onze klantenservice.

Kennis

We willen graag leren hoe we planten beter kunnen kweken. Daarom beheren we op ons hoofdkantoor ons eigen Vertical Farming-testcentrum, gericht op het ontdekken van de geheimen van planten.

Lees meer

Zo leren we wat de meest optimale omstandigheden zijn voor een plant om te groeien. En als de plant gelukkig is, zijn wij dat ook.

Community

Ons doel is om met een vooruitstrevende, stedelijke Vertical Farming Kweek Community collaboratief telen werkelijkheid te laten worden. Wij denken namelijk dat, om een gezondere planeet en mensen te creëren, samenwerking erg belangrijk is.

Lees meer

Samen met onze klanten bouwen we aan een community om AI-gedreven kweektrecepten te delen die met elke teelt verbeteren. Met een ongekend aantal datapunten dat zo wordt verzameld, bereiken we samen echt meesterschap in het telen van planten. Doe jij mee?

Ontwerp uw Vertical Farm

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland