Dat-A-Control Software

Het iCUBE wordt beheerd en bestuurd met onze eigen Dat-A-Control Software

Dit softwarepakket maakt gebruik van twee hoofdapplicaties: Dat-A-Control en Dat-A-WMS.

Dat-A-Control handelt automatisch de machinebewegingen en -bedieningen af, terwijl Dat-A-WMS het ruimte- en voorraadbeheer in het magazijn afhandelt.

Dat-A-WMS stelt de operators in staat om de opslagstrategie voor elke individuele locatie in de iCUBE te configureren, evenals prioriteit te geven aan inkomende, uitgaande en orderpicking.

Vanwege de codevrije configureerbaarheid kunnen operators de toewijzingslogica van het systeem aanpassen aan hun bedrijfsvereisten.

Zodra Dat-A-WMS de toewijzings- en/of vervullingsbehoeften heeft bepaald, voert Dat-A-Control vervolgens de taken uit met behulp van geavanceerde logistieke algoritmen die het gebruik van de 3D-Carriers en Verticale Transporteurs maximaliseren.

De Dat-A-Control Software suite geeft magazijnoperators volledige controle en ongeëvenaarde flexibiliteit, waardoor ze operaties volledig kunnen automatiseren en de processtroom kunnen bereiken die ze nodig hebben voor hun operatie.

De Dat-A-Control software communiceert met externe software via moderne API’s, wat snelle implementaties met andere ERP- en WMS-systemen mogelijk maakt.

Unieke Verkooppunten

Geïntegreerde Systeemarchitectuur: Het iCUBE AS/RS systeem integreert Dat-A-WMS en Dat-A-Control naadloos, waardoor een verenigde omgeving ontstaat voor het beheren van magazijnoperaties. De ondersteuning van API’s maakt eenvoudige integratie mogelijk voor geautomatiseerde palletafhandeling, om aan specifieke operationele behoeften te voldoen.

Geoptimaliseerd Opslagbeheer: Dat-A-WMS maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor strategisch beheer van opslagruimte, beheert inkomende en uitgaande buffering efficiënt, en beheert autonoom de aanvulling van buffers en picklocaties, wat zorgt voor optimaal ruimtegebruik en gestroomlijnde operaties.

Efficiënte Taakroutering en Machineallocatie: De multi-agentarchitectuur van Dat-A-Control zorgt voor dynamische taaktoewijzing aan machines en optimale routeringspaden, wat de tijd voor materiaalafhandeling vermindert en de doorvoer verhoogt door reisafstanden en wachttijden te minimaliseren.

Adaptieve Besluitvormingscapaciteiten: Het snelle berekenings- en besluitvormingsvermogen van het systeem stelt het in staat zich continu aan te passen aan veranderende operationele omstandigheden, waardoor piekefficiëntie en snelle respons op nieuwe scenario’s worden gewaarborgd, en potentiële vertragingen worden geminimaliseerd.

Intelligente 3D-Carrier Operaties: De 3D-Carriers in het iCUBE AS/RS systeem bepalen autonoom de meest efficiënte paden, inclusief niveauwisselingen of ladingsoverdrachten naar andere carriers, wat de snelheid en betrouwbaarheid van materiaalafhandeling verbetert.

Schaalbaar en Toekomstgericht Ontwerp: De architectuur van het iCUBE AS/RS is schaalbaar en ontworpen om aan toekomstige eisen te voldoen, zodat uw investering effectief en relevant blijft naarmate uw bedrijf en industrie evolueren.

Aanpasbare Besturing en Bediening: De flexibiliteit van Dat-A-Control maakt aangepaste configuraties mogelijk om carrier- en liftgedrag te optimaliseren, wat efficiëntie en op maat gemaakte bediening voor elke specifieke magazijnindeling garandeert.

Aanpasbaar Magazijnbeheersysteem (WMS): Dat-A-WMS biedt uitgebreide aanpassingsopties voor inkomende strategieën en door de gebruiker gedefinieerde instellingen voor elke opslagruimte, waardoor een gepersonaliseerde benadering van magazijnbeheer mogelijk is en geautomatiseerde beslissingen worden afgestemd op de voorkeuren van de operator.

Verbeterde Operatorcontrole en -toezicht: De aanpasbare aard van Dat-A-Control en Dat-A-WMS geeft operators controle over geautomatiseerde processen, wat zorgt voor optimale efficiëntie afgestemd op de indeling en operationele strategieën van het magazijn, en biedt hulpmiddelen voor dynamische systeemaanpassing.

Schaalbaarheid en Personalisatie: De inherente flexibiliteit en aanpasbaarheid van het systeem maken het tot een schaalbare, adaptieve logistieke oplossing, die kan evolueren met de veranderende behoeften van het bedrijf, en zorgt voor een langetermijnoplossing met toegevoegde waarde.

Ontwerp uw AS/RS

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland