Flexibele en modulaire magazijnautomatisering

De iCUBE is een innovatieve oplossing voor magazijnautomatisering, die vanaf het begin is ontworpen met flexibiliteit en modulariteit als hoekstenen.

Wat de iCUBE onderscheidt van alle andere automatiseringssystemen voor magazijnen op de markt, is het feit dat de iCUBE het voordeel biedt van volledige automatisering, terwijl er veel minder machines worden gebruikt dan welk ander systeem ook.

De iCUBE beheert alle palletbewegingen met alleen de Logiqs 3D-Carriers en Liften.

Alle machine- en palletbewegingen worden automatisch geregeld met behulp van onze geavanceerde Warehouse Control Software (WCS).

Met de WCS kan de operator grote hoeveelheden taken uitvoeren en worden alle taken automatisch volgens prioriteit beheerd zonder dat de operator de machines op elk moment handmatig hoeft te bedienen. Omdat de iCUBE alleen 3D-Carriers en Liften nodig heeft om volledige automatisering te bereiken, betekent dit ook dat er geen dure en onbetrouwbare kettingmechanismen of andere rolmechanismen nodig zijn voor elke rij. Omdat de 3D-Carriers en Liften voor bewegings- en veiligheidsredenen hun eigen sensoren gebruiken, zijn er geen andere sensoren nodig in het magazijn.

De iCUBE is een van de weinige systemen voor magazijnautomatisering die kan worden geïmplementeerd in bestaande magazijnen, nieuwe gebouwen of gefaseerde uitbreidingen.

Zowel de stelling als de automatisering kunnen in fasen worden aangepast, waardoor zowel capaciteitswijzigingen als doorvoercapaciteit kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

Maximaal ruimtegebruik

De Logiqs 3D-Carriers en Liften en de X-tracks (zijwaartse sporen tussen de gangpaden voor de 3D-carriers) zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van het magazijn. Het laad- en losgebied voor een iCUBE systeem kan ook veel compacter worden ontworpen dan in een conventioneel magazijn. Het systeem kan worden uitgerust met een (of meer) Pallet Transport Car, die pallets van en naar de opslagplaats verplaatst. Deze oplossing verbetert het ruimtegebruik voor het laad-en losperron aanzienlijk en garandeert een hoge doorvoersnelheid voor het laad- en losgebied. De 3D-Carriers en Liften oefenen geen hoge bewegingskracht uit op de stelling, en dit betekent dat de iCUBE ook kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder grote structurele aanpassingen aan het gebouw. De schaalbepaling van een iCUBE systeem profiteert ook van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

Hoge beschikbaarheid en hoge doorvoer:

Afhankelijk van de systeemgrootte en verwerkingscapaciteit, kan de iCUBE voorzien worden met slechts één 3D-Carrier en één Lift. Als de vereisten voor afmetingen en/of doorvoer van het magazijn hoger zijn, kan het systeem worden uitgerust met zoveel 3D-Carriers en Liften als nodig. En aangezien alle machinebewegingen automatisch worden bestuurd door onze software, kunnen verschillende 3D-Carriers samenwerken om taken met een hoge prioritiet snel te voltooien. Voor magazijnen waar hoge beschikbaarheid voorop staat, kan het systeem ook worden uitgerust met meer X-tracks (sporen voor zijwaartse beweging tussen de rijen voor de 3D-carriers), zodat de 3D-Carriers individuele pallets nog sneller kunnen bereiken. Dit resulteert ook in kortere individuele gangpaden en dus in een nog betere beschikbaarheid voor individuele pallets of pallet batches. De 3D-Carriers kunnen ook samenwerken door overdracht met behulp van de Lift, zodat één 3D-Carrier de pallets van het bovenste niveau kan halen en in de Lift plaatsen, terwijl een tweede 3D-Carrier op het laagste niveau wacht om de pallets naar het laad- en losgebied over te brengen.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een iCUBE automatisch magazijn is de verhoogde veiligheid, zowel in vergelijking met conventionele magazijnen met vorkheftrucks, maar ook met grote geautomatiseerde kraansystemen die zeer zware machines gebruiken. Veiligheidszones kunnen worden geconfigureerd in de iCUBE, zodat de 3D-Carriers taken kunnen uitvoeren in de rest van het magazijn, terwijl een bepaalde zone van het magazijn tijdelijk niet toegankelijk is voor de 3D-Carriers. Door gebruik te maken van een iCUBE systeem worden vorkheftrucks volledig geëlimineerd uit het opslaggebied, waardoor zowel het risico op letsel van de operator als mogelijke schade aan de stelling die als gevolg van een ongeluk met een vorkheftruck zou kunnen ontstaan, wordt opgeheven.

De iCUBE is ook zeer geschikt voor gebruik in magazijnen waar meerdere verschillende klimaatzones nodig zijn.

De 3D-Carriers worden gevoed door 120ah Li-ion accu’s, en kunnen maximaal 6 uur onafgebroken werken. Ze kunnen volledig worden opgeladen in 30 minuten met behulp van onze gangpad laadlocaties. De 3D-Carriers kunnen ook worden ingesteld om gebruik te maken van de downtime om hun accu’s op te laden. Wanneer een iCUBE meer dan één 3D-Carrier en één Lift gebruikt, blijft het system flexibel en kan de iCUBE blijven werken, zelfs in het geval dat een van de Liften of 3D-Carriers storingen vertoont of onderhouden wordt

Warehouse Control Software(WCS)

De iCUBE wordt gecontroleerd met ons Warehouse Control System (WCS), waardoor de volledige automatisering automatisch wordt aangestuurd. De taken kunnen automatisch worden gegeven via een koppeling naar het ERP-systeem van de klant of taken kunnen door een operator worden ingevoerd met behulp van de intuïtieve grafische gebruikersinterface van het WCS. Het WCS maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de iCUBE automatisch te beheren en binnenkomende en uitgaande palletoverdrachten te regelen zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is voor elke afzonderlijke machinewerking. Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen allemaal eenvoudig worden beheerd met onze intelligente WCS. Het WCS kan worden geconfigureerd volgens de behoeften van het magazijn en er kunnen automatisch protocollen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand, zodat de pallets kunnen worden voorbereid voor verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Hefvermogen: tot 1.500 Kg
 • Beweging : kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen
 • Bedrijfssnelheid : 0,8 m/s
 • Bedrijfstemperatuur : -25°C tot +40°C
 • Wielen : Vulkollan®
 • Accucapaciteit : 120 Ah
 • Oplaadtijd : 30 minuten
 • Variabel opladen : ja
 • Werktemperatuur accu.: -25°C tot +40°C
 • Frame : aluminium
 • Onderhoudsinterval : 6 Months
 • Hefvermogen: tot 2.000 Kg
 • Beveiligingssensoren: fotocel
 • Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s
 • 3D-Carrier en pallet transport : gelijktijdig en onafhankelijk
 • Bedrijfstemperatuur : -25°C tot +40°C
 • Meerdere hijsframes : ja (optioneel)
 • Actuator vermogen: 6 kW
 • Frame: gegalvaniseerd staal
 • Maximale hoogte : 40 meter
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

The automated bench cleaning solutions from Logiqs featuring work in conjunction with our Dat-A-Control software so that operation of the machines is fully automatic without requiring worker intervention. Growers can fully personalise their work-flow using Dat-A-Control and take advantage of our many useful features such as: Transport plants for multiple benches and multiple transfers, locations with job triggers, automate movements to the work area according to potting date, etc.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten. Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!