ontwerp uw as/rs in een paar minuten Het meest flexibele, modulaire en kostenefficiënte AS/RS

Logiqs iCUBE AS/RS Brochure

Flexibele en modulaire magazijnautomatisering

De iCUBE is een innovatieve oplossing voor magazijnautomatisering, die is ontworpen met flexibiliteit en modulariteit als uitgangspunt.

Wat de iCUBE onderscheidt van andere automatiseringssystemen voor magazijnen, is het feit dat de iCUBE het voordeel biedt van volledige automatisering en er tegelijkertijd minder machines worden gebruikt dan bij andere systemen.

De iCUBE beheert alle palletbewegingen door alleen gebruik te maken van Logiqs 3D-carriers en liften.

Alle machine- en palletbewegingen worden automatisch geregeld met behulp van onze geavanceerde Warehouse Control Software (WCS).

Met de WCS kan de operator grote hoeveelheden taken uitvoeren, die automatisch volgens prioriteit beheerd worden en zonder dat de operator de machines handmatig hoeft te bedienen. De iCUBE heeft alleen Logiqs’ 3D-carriers en liften nodig om volledig automatisch te kunnen functioneren, wat betekent dat er geen dure en onbetrouwbare ketting- of andere rolmechanismen nodig zijn voor elke rij. Omdat de 3D-carriers en liften voor bewegings- en veiligheidsredenen hun eigen sensoren gebruiken, zijn er geen andere sensoren nodig in het magazijn.

De iCUBE is een van de weinige systemen voor magazijnautomatisering die kunnen worden geïmplementeerd in zowel bestaande magazijnen, als in nieuwe gebouwen of gefaseerde uitbreidingen.

Zowel de stellingen als de automatisering kunnen in fasen worden aangepast, waardoor capaciteitswijzigingen en doorvoercapaciteit kunnen worden afgesteld op de behoeften van de klant.

LOGIQS AS/RS Configurator
Ontwerp de optimale AS/RS layout voor uw geautomatiseerde magazijn of fabriek

Maximaal ruimtegebruik

De Logiqs 3D-carriers en liften en de dwarsrails (zijwaartse sporen tussen de gangpaden voor de 3D-carriers) zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van het magazijn. Het laad- en losgebied voor een iCUBE systeem kan ook veel compacter worden ontworpen dan die voor een conventioneel magazijn. Het systeem kan worden uitgerust met een pallet transport car (of indien nodig meerdere exemplaren), die pallets van en naar de opslagplaats verplaatsen. Deze oplossing verbetert het ruimtegebruik voor het laad-en losperron aanzienlijk en garandeert een hoge doorvoersnelheid voor het laad- en losgebied.
De 3D-carriers en liften oefenen geen hoge bewegingskracht uit op de stelling, wat betekent dat de iCUBE ook kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder grote structurele aanpassingen te eisen aan het gebouw. De schaalbepaling van een iCUBE systeem profiteert ook van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

Hoge beschikbaarheid en hoge doorvoer

Afhankelijk van de systeemgrootte en de verwerkingscapaciteit kan de iCUBE voorzien worden van slechts één 3D-carrier en één lift. Als de vereisten voor afmetingen en/of doorvoer van het magazijn hoger zijn, kan het systeem worden uitgerust met zoveel 3D-carriers en liften als nodig.
Aangezien alle machinebewegingen automatisch worden bestuurd door onze software, kunnen verschillende 3D-carriers samenwerken om taken met een hoge prioriteit snel te voltooien. Voor magazijnen waar hoge beschikbaarheid voorop staat, kan het systeem worden uitgerust met meer dwarsrails (sporen voor zijwaartse beweging tussen de rijen voor de 3D-carriers), zodat de 3D-carriers individuele pallets nog sneller kunnen bereiken. Dit resulteert in kortere individuele gangpaden en dus in een nog betere beschikbaarheid voor individuele pallets of palletbatches.
De 3D-carriers kunnen samenwerken met behulp van de lift, zodat één 3D-carrier de pallets van het bovenste niveau kan halen en in de lift plaatsen, terwijl een tweede 3D-carrier op het laagste niveau wacht om de pallets naar het laad- en losgebied over te brengen.

Veiligheid

Een belangrijk voordeel van een iCUBE automatisch magazijn is de verhoogde veiligheid in vergelijking met die van conventionele magazijnen met vorkheftrucks, maar ook met grote geautomatiseerde kraansystemen die zeer zware machines gebruiken.
In de iCUBE kunnen veiligheidszones worden geconfigureerd, zodat de 3D-carriers taken kunnen uitvoeren in een bepaald deel van het magazijn, terwijl andere zones tijdelijk niet toegankelijk zijn voor de 3D-carriers.
Bij gebruikmaking van een iCUBE systeem zijn geen vorkheftrucks meer nodig in het opslaggebied. Hierdoor loopt de operator minder kans op letsel en is de kans op schade aan de stelling als gevolg van een ongeluk met een vorkheftruck nihil.

De iCUBE: zeer geschikt als er verschillende klimaatzones nodig zijn

De 3D-carriers worden gevoed door 88 Ah Li-ion accu’s. De accu’s kunnen volledig worden opgeladen in 45 minuten met behulp van onze gangpad-laadlocaties. De 3D-carriers kunnen ook worden ingesteld om gebruik te maken van de downtime om hun accu’s op te laden.
Wanneer een iCUBE meer dan één 3D-carrier en één lift gebruikt, blijft het systeem flexibel. De iCUBE kan gewoon doorwerken, zelfs als één van de liften of 3D-carriers een storing vertoont of onderhouden wordt.

Warehouse Control Software (WCS)

De iCUBE wordt volledig aangestuurd door ons Warehouse Control System (WCS). De taken kunnen automatisch worden ingegeven via een koppeling naar het ERP-systeem van de klant of worden ingevoerd door een operator met behulp van de intuïtieve grafische gebruikersinterface van het WCS.
Het WCS maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de iCUBE automatisch te beheren en binnenkomende en uitgaande palletoverdrachten te regelen zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is voor elke afzonderlijke machinewerking.
Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen eenvoudig worden beheerd met ons intelligente WCS. Het WCS kan worden geconfigureerd naar de behoeften van het magazijn en automatische protocollen kunnen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand, zodat de pallets kunnen worden voorbereid voor verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Hefvermogen: tot 1.500 kg
 • Beweging: kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen
 • Bedrijfssnelheid: 0,8 m/s
 • Bedrijfstemperatuur: -25°C tot +40°C
 • Wielen: Vulkollan®
 • Accucapaciteit: 88 Ah
 • Oplaadtijd: 45 minuten
 • Variabel opladen: ja
 • Werktemperatuur accu: -25°C tot +40°C
 • Frame: aluminium
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden
 • Hefvermogen: tot 2.000 kg
 • Beveiligingssensoren: fotocel
 • Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s
 • 3D-carrier en pallet transport  gelijktijdig en onafhankelijk
 • Bedrijfstemperatuur: -25°C tot +40°C
 • Meerdere hijsframes: ja (optioneel)
 • Actuator vermogen: 6 kW
 • Frame: gegalvaniseerd staal
 • Maximale hoogte: 24 meter
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

Telers kunnen hun workflow volledig personaliseren met Dat-A-Control en gebruik maken van veel handige functies, zoals transportinstallaties voor meerdere tafels en meerdere transfers, locaties met opdrachttriggers, bewegingen naar het werkgebied automatiseren op basis van oppotdatum, enz.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met een scala aan kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.
Veel goed onderhouden systemen die wij soms al meer dan 30 jaar geleden installeerden, zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.