Ombouw VDE Plant

Logiqs-references-VDE-Plant

Over VDE Plant

VDE Plant is een echt familiebedrijf, gevestigd in het mooie, landelijke Woubrugge.

VDE staat voor Van der Eijk, de achternaam van de oprichters.

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, broer en zus Karin en Edwin van der Eijk, samen met compagnon Hein Visser.

Al sinds 1948 wordt er bij het bedrijf alles aan gedaan om de mooiste tropische planten te telen voor bij de consumenten in huis.

Locatie

Woubrugge,
Nederland

Z

Teelt

Potplanten

Systeem

Automatisch roltafelsysteem

1

Oppervlakte

90.000 m2

Samenvatting

In het afgelopen jaar heeft Logiqs bij VDE-Plant, een tropische planten kwekerij in Woubrugge, de originele verwerkingsruimte uit 1986 vervangen en aangepast aan de wensen en mogelijkheden van tegenwoordig.

Het bijzondere aan dit project is dat VDE Plant, met behulp van het online rolcontainer ontwerp systeem van Logiqs, een enorme impact heeft gehad in de totstandkoming van het uiteindelijke resultaat.

Oud systeem

Nieuw systeem

Geschiedenis

Kort na de oprichting van Logiqs in 1975 (toen nog onder de naam Intransit) werd VDE-Plant in Woubrugge één van de eerste klanten voor een mobiel teeltsysteem. In 1986 werd er een tweede kwekerij gebouwd, met een voor die tijd moderne automatische verwerkingsruimte.

In de jaren die volgden, groeide VDE-Plant naar de huidige oppervlakte van 90.000 m2. Met behulp van een volautomatisch intern transport systeem en twee verwerkingsruimtes telen ze hier ruim 30 verschillende soorten groene kamerplanten.

In al die jaren is Logiqs betrokken gebleven bij het onderhouden en aanpassen van het systeem. Zo kwam het bedrijf, van de ondernemers Karin van der Eijk, Edwin van der Eijk en Hein Visser, uit bij Logiqs met de uitdaging bij de verwerkingsruimte aan de A. de Graaflaan.

Project

Gerealiseerd machinepark:

 • Drie tackles
 • Vier overheadkranen waarvan een voor volle roltafels en drie voor lege roltafels
 • Een lift
 • Twee 100 graden cleaners
 • Diverse A-tracks automatische transportbanen

Roltafelbodems: aluminium eb-vloed

Uitdaging

Toen het systeem gebouwd werd, was het de bedoeling dat de verwerkingsruimte zo klein mogelijk zou worden. Geld wordt verdiend met planten kweken, dus op de kavel was de wens om vooral veel teelt oppervlakte te hebben.

Echter, met de jaren werd het steeds belangrijker dat de werkzaamheden in de verwerkingsruimte efficiënt gebeuren en dat er ruimte is om grote orders te kunnen verwerken.

De uitdaging was dus het maken een nieuwe efficiënte werkruimte, met genoeg opslag ruimte voor grote orders, terwijl de werkzaamheden zoveel mogelijk doorgaan.

Werkwijze

Het ontwerpen van een efficiënte verwerkingsruimte is iets dat Logiqs al jaren graag doet. De uitdaging zit in het goed in kaart brengen van de klantwens, waarbij die vaak over veel verschillende mensen verdeeld zit.

Om dit proces efficiënter te laten verlopen en ook om de kweker de ruimte te geven om zijn eigen creativiteit te gebruiken geeft Logiqs een op de website de mogelijkheid om een rolcontainer systeem te ontwerpen:

Binnen VDE-Plant zijn Sjors Volwater en Philippe Halma dagelijks bezig om te zorgen dat het werk in de verwerkingsruimte efficiënt gebeurt.

Door in het voortraject actief mee te denken, is de eind oplossing precies zoals gewenst door de mensen die er dagelijks mee werken. Dit zorgt voor het verminderen van fouten en helpt ook de verandering gedragen te krijgen.

Eindresultaat

Het eindresultaat was het onderstaande ontwerp. Toen dit gereed was is een planning gemaakt, waarbij gestart is met detail engineering in week 22, productie bij Logiqs vanaf week 36 en start installatie bij VDE plant in week 40. In week 50 draaide het nieuwe systeem en in week 52 is het opgeleverd.

Zowel bij VDE, als bij Logiqs is er trots dat het project zo soepel gelopen is vanuit het idee tot en met de realisatie. De sterke band en fijne samenwerking droeg daar veel aan bij.

After sales services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

  Telefoon: +31 174 514141
  Email: info@logiqs.nl
  Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland