Geautomatiseerde klimaatcellen

Volledig geautomatiseerde roltafel klimaatcellen

Klimaatcellen spelen een zeer belangrijke rol bij de grootschalige teelt van gewassen zoals bolbloemen, cressen en microgroenten.

Voor deze gewassen hebben we talloze geautomatiseerde meerlagige logistieke systemen in klimaatcellen geproduceerd, die een maximaal ruimtegebruik in de klimaatcel mogelijk maken.

De geautomatiseerde klimaatcellen van Logiqs gebruiken uiterst betrouwbare geautomatiseerde transportbanen, overheadkranen en mechanische container stapelcassettes. De machines worden bestuurd met behulp van ons unieke, toonaangevende softwarepakket Dat-A-Control.

Efficiënt ruimtegebruik leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk: de klimaatcel heeft vanwege zijn compacte formaat een lagere energiebehoefte.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van een logiqs automatische klimaatcel:
 • de doordachte machines hebben een hoge betrouwbaarheid
 • er zijn geen onnodige machines en sensoren nodig
 • de overgangen van de transportbanen naar de overheadkranen zijn direct en efficiënt
 • alle automatisering wordt aangestuurd door onze software, zodat de teler zich op het gewas kan concentreren
 • onze software maakt het automatisch sorteren en verplaatsen van roltafels mogelijk, rekeninghoudend met de productiedatum of andere parameters

Betrouwbare logistieke stromen en maximaal gebruik van de ruimte.

Omdat verschillende gewassen om verschillende redenen en in verschillende stadia van het productieproces een klimaatcel kunnen vereisen, is het noodzakelijk dat wij de wensen van de teler op de juiste manier weten te vertalen naar apparatuur en software.

Voor elk project en elk gewas werken we dan ook nauw samen met onze klanten, zodat we de best mogelijke oplossing voor het project kunnen adviseren, ontwerpen en bouwen. Op deze manier maken we maximaal gebruik van de ruimte en worden betrouwbare logistieke stromen gegarandeerd.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij heeft u volledig inzicht in hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden ge-upogradet, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

  Telefoon: +31 174 514141
  Email: info@logiqs.nl
  Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland