Westhoff Flowers

Logiqs-references-Westhoff

Over Westhoff Flowers

Kwekerij Westhoff, gevestigd in Südlohn (Duitsland), is één van de grootste potplantenkwekerijen in Europa en werkt al langdurig samen met Logiqs. Ook voor de nieuwe kwekerij van 40.000 m² werden wij gevraagd als partner.

Na zorgvuldige bepaling van de specifieke wensen en eisen van de klant en de gewenste capaciteiten in de kas, is Logiqs begonnen met het ontwerpen, produceren en bouwen van een volledig automatisch containersysteem voor 3.600 containers van 4.500 mm x 1.630 mm.

Locatie

Südlohn,
Duisland

Z

Teelt

Diverse potplanten

Techniek

Roltafelsysteem met 2D-shuttles

1

Glasoppervlakte

4 hectares

Geen knelpunten tijdens de piekuren

Een van de belangrijkste wensen was de realisatie van een werkruimte met een hoge capaciteit, zonder knelpunten tijdens productiepieken. Hierop heeft Logiqs een werkruimte ontworpen waarbij Kwekerij Westhoff de mogelijkheid heeft om in zeer drukke tijden 24 uur per dag op te potten en/of wijder te zetten, mocht dit nodig zijn.

1,5 miljoen planten

De productiekas werd eveneens voorzien van automatisering met een hoge capaciteit, in de vorm van automatische transportbanen en de unieke 2D-shuttle. Hierdoor is het systeem in de kas zeer flexibel en wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte, zodat per jaar 1.5 miljoen planten in de kas kunnen groeien.

Spuitbomen, dat-a-control en een honderd graden cleaner

De kwekerij is voorzien van geavanceerde en efficiënte systemen voor het water geven en voor gewasbescherming. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van spuitbomen, die geschikt zijn voor nauwkeurige bewatering en toevoeging van voedingsstoffen, maar ook voor toepassing van groeiregulatie en gewasbescherming.

Voor een efficiënte besturing en controle van het intern transportsysteem is Dat-A-Control geïmplementeerd, onze toonaangevende besturings- en registratie software.

Om een hoge mate van hygiëne in de kas te realiseren en het risico of ziekten en plagen tot een minimum te beperken, is gekozen voor een 100 graden containercleaner, die in combinatie met de overheadkraan alle containers reinigt voordat er weer planten op gezet worden.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2014.

After sales services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland