Over Westfort

Het Nederlandse vleesbedrijf Westfort heeft net de bouw afgerond van een van ’s werelds modernste vleesverwerkingslocaties. Wij ontwierpen en bouwden een AS/RS-oplossing voor hun volledig geautomatiseerde, geïntegreerde koel- en vrieshuis.

Duurzaam vlees

Westfort Vleesproducten is een familiebedrijf dat al generaties lang gespecialiseerd is in de verwerking van varkensvlees. Ze kopen hun varkens rechtstreeks in bij de boeren, veelal ook hechte familiebedrijven, en altijd van Nederlandse bodem. Maar, Westfort is ook een wereldspeler: je vindt hun vlees van Europa tot Azië, Afrika, Amerika en Australië. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een innovatief bedrijf van wereldformaat. Er werken momenteel 1000 mensen op vier verschillende locaties. 

Wat wij leuk vinden aan Westfort? Ze investeren in dierenwelzijn, betere vleeskwaliteit en duurzame energieoplossingen en dat is allemaal in lijn met onze eigen waarden.

Snel transport

Het koelmagazijn bestaat uit 8 niveaus en is verbonden door 4 liften. Omdat in het magazijn een constante temperatuur van -25° moet worden gehandhaafd, is het van groot belang dat palletverplaatsingen tussen de inbedrijfstellingsruimte en de AS/RS snel en efficiënt plaatsvinden. 

Dit systeem heeft bijna 6000 palletposities, met een minimale invoer van 30 pallets per uur en een maximale uitvoer van 80 pallets per uur. 

Om aan de vereiste doorvoercapaciteit te voldoen, is de AS/RS uitgerust met 10 carriers (van elk 1500 kg) en 2 transferwagens die de AS/RS met het expeditiegebied verbinden. 

Deze transferwagens zijn geproduceerd door onze Duitse partners AFB GMBH en worden gebruikt voor de input en output van pallets van en naar de AS/RS. De transferwagens zijn ook volledig geïntegreerd in onze Warehouse Control Software.

Maximale efficiëntie

In 2019 bouwde Westfort een gloednieuwe uitsnijderij en uitbenerij, inclusief een ultramodern koelmagazijn. En dat is waar Logiqs om de hoek kwam kijken: door voor onze AS/RS-oplossing te kiezen, kan Westfort hun faciliteit zo efficiënt mogelijk benutten. Omdat ons systeem volledig geautomatiseerd is, zorgt het bovendien voor een werkplek die veiliger, hygiënischer en duurzamer is. Hierdoor kan Westfort producten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen leveren aan klanten.

Intelligente software-integratie

Logiqs-systemen zijn altijd een nauwe combinatie van hardware en software.

Het systeem dat wij bij Westfort plaatsten is geen uitzondering. De Logiqs Warehouse Control Software zorgt er samen met een WMS-module voor dat magazijntoewijzingen en FIFO-toewijzingen van pallets allemaal automatisch gebeuren. 

After sales services

Logiqs heeft een eigen ervaren installatie- en serviceteam gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare servicemedewerkers in verschillende landen om onnodige installatie- en onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd vertrouwen op snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storingen of noodsituaties. Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met service-intervallen om aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem te voldoen.

We bieden onze klanten ook volledige softwareondersteuning voor de logistieke systemen die we produceren, met ons team van hoogopgeleide PLC- en software ingenieurs en we bieden complete software-update en ondersteuningspakketten om de continuïteit te garanderen, zelfs na het verstrijken van de garantieperiode van het systeem.

Wil je meer weten over onze automatisering oplossingen?

Neem Contact Op

Met Ons

    Telefoon: +31 174 514141
    E-mail: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland