OK Plant

Logiqs references OK-Plant

Over OK Plant

OK Plant is een innovatieve kwekerij, wereldwijd erkend als trendsetter met een geweldig assortiment en vanwege de value-added concepten. Vanwege hun passie voor planten wordt door de medewerkers van OK Plant voortdurend gezocht naar nieuwe ontwikkelingen en duurzame producten.

In juli van 2016 begon OK Plant met de bouw van een nieuwe 25.000 m2 grote kas, deels om te voldoen aan de toenemende vraag naar hun producten. Daarnaast maakt OK Plant op deze manier flinke stappen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en techniek.

De nieuwe kas is direct naast de bestaande kwekerij in Naaldwijk gebouwd en is volledig worden geïntegreerd. Deze uitbreiding zorgt voor  meer kweekruimte en beschikt over een moderne werkruimte voor oppotten, wijderzetten en stoksteken.

Locatie

Naaldwijk,
Nederland

Z

Teelt

Campanula addenda®, Aster star letta,
cyclamen en Primula obconica Touch Me

Systeem

Roltafelsysteem met 2D-shuttles

1

Oppervlakte

2,5 ha nieuwbouw +
3,5 ha bestande kas

Het project

De nieuwe kweekruimte is geautomatiseerd met behulp van onze innovatieve 2D-shuttles, tezamen met automatische transportbanen voor efficiënt intern transport van de containers. In de kweekruimte komen meer dan 1.700 containers (met gaasbodem) van 6,1 m x 1,7 m en is geautomatiseerd met slechts twee innovatieve 2D-shuttles. Om dezelfde automatisering te bereiken met conventionele systemen zouden ca. 40 vaste afduwers of treksystemen geïnstalleerd moeten worden, tegen een aanzienlijk hogere investering. De transportbanen met een flexibele en hoge capaciteit verbinden de kweekruimte met de werkruimte en de bestaande kas.

De werkruimte

De nieuwe werkruimte maakt gebruik van de bestaande overheadkraan. Deze kraanbaan is voorzien van stapelposities voor lege containers, een 180 graden cleaner met ontsmettingsstraat en automatische transportbanen voor integratie van oppotmachine en potrobots in het logistieke systeem.

De bestaande kas

Het logistieke systeem in de bestaande kas profiteert ook van de uitbreiding. De bestaande kas is voorzien van een 2D-shuttlesysteem en de transportbanen van motoren om containertransport verder te automatiseren.

Software

Het gehele logistieke systeem wordt bestuurd met onze controle- en registratiesoftware Dat-A-Control. Het softwarepakket beschikt over alle modules die nodig zijn voor een dergelijk ambitieus project, met geïntegreerde software voor oppotten, wijderzetten en intern transport in één samenhangend systeem.

After sales services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland