Meerlagen roltafel teeltsystemen

Efficiente, flexibele en betrouwbare!

Meerlagenteelt is de laatste decennia een van de belangrijkste ontwikkelingen in de interne transport voor de tuinbouw.

Niet alleen biedt de meerlagenteelt de beste ruimtebenutting in de kas, deze manier van telen draagt ook bij aan de verduurzaming van de tuinbouw.

Lees meer

Terwijl ‘vertical farming’ steeds populairder wordt in de voedselproductie, worden in de tuinbouwsector al meer dan 30 jaar verticale teelttechnieken gebruikt.

Logiqs was een van de eerste bedrijven die op grote schaal meerlaagse geautomatiseerde roltafel systemen voor potplantenkwekerijen ontwierp en bouwde.

Deze al meer dan 30 jaar durende reis naar efficiënte meerlagen roltafelsystemen heeft ons geleerd wat wel en wat niet werkt en heeft geleid tot zeer betrouwbare en doorontwikkelde automatiseringsoplossingen die jaren voorsprong hebben op de concurrentie.

Belangrijkste focus

Onze belangrijkste focus bij het ontwikkelen van nieuwe meerlagen-teeltsystemen ligt op:

Het bereiken van een hogere betrouwbaarheidsgraad voor alle onderdelen van de automatisering, zoals liften, automatische transportwagens, transportbanen en kranen

Hogere capaciteiten van interne transport, zonder verhoging van de kosten hiervoor

Vooruitlopen op mogelijke logistieke knelpunten en intelligent ontwerpen van meerlagen-teeltsystemen voor de specifieke behoeften van het gewas
Efficiënte integratie van irrigatie en waterafvoersystemen

Kleinere ecologische voetafdruk

Meerlagenteelt draagt bij aan een kleinere ecologische voetafdruk, door een lager energieverbruik voor het verwarmen en koelen van de kas.

Logiqs heeft de meerlagen-teeltsystemen aanzienlijk verbeterd door voortdurende doorontwikkeling en aanpassingen van de transportmogelijkheden tussen de verschillende lagen.

Voor welke gewassen kunnen meerlaagse roltafelsystemen toegepast worden?

Onze meerlaagse roltafelsystemen zijn toegepast in een groot aantal kassen en potplantkwekerijen over de hele wereld en voor diverse teelten, zoals:
 • Potplanten
 • Kruiden in potten
 • Bolgewassen
 • Stekken/opkweek
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

Waarom een Logiqs containersysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs als dat van geheel handmatig naar een volledig geautomatiseerd is.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

  Telefoon: +31 174 514141
  Email: info@logiqs.nl
  Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland