Koppert Cress – Nederland

Logiqs-references-Koppert-Cress

Over Koppert Cress

Koppert Cress is één van de grootste en meest succesvolle kwekers van cressen in de wereld.

Zoals de naam al aangeeft is Koppert Cress gespecialiseerd in cressen: zaailingen van unieke planten, die elk hun eigen specifieke effect op onze zintuigen hebben. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor iedereen. En het assortiment wordt steeds groter.

Door het focussen op het telen van de hoogst mogelijke kwaliteit van de planten, op een duurzame manier, zijn de kassen van Koppert Cress altijd in ontwikkeling.

Locatie

Monster,
Nederland

Z

Teelt

Cressen en microgroenten

Techniek

Automatisch roltafelsysteem en klimaatcel

1

Oppervlakte

2,4 hectare

Het team van Logiqs kreeg het vertrouwen van Koppert Cress om de automatiseringsbehoefte in te vullen en werd gevraagd een geautomatiseerd containersysteem te ontwerpen en te leveren voor de hoofdlocatie in Monster, Nederland.

Terwijl de kas al gebouwd en in gebruik genomen was, werd in eerste instantie de helft van het teeltoppervlak door Logiqs voorzien van een containersysteem.
Hierna werd in de resterende helft van de kas een containersysteem geïnstalleerd en dit gedeelte werd met automatisering geïntegreerd met het bestaande logistieke systeem.

Deze fase van de bouw voegt nog eens 6.500 m2 teeltoppervlak met containers toe, dat is aangesloten op het bestaande logistieke systeem met automatische transportbanen.

Hoge flexibiliteit, hoge snelheid

De roltafels die door Koppert Cress worden gebruikt zijn 2,95 m x 1,7 m met een verzinkte gaasbodem.

Naast de uitbreiding van de teeltkas heeft Koppert Cress ook een moderne 1.000 m2 grote koelcel gebouwd, waarvoor wij gevraagd zijn een volledig geautomatiseerd systeem te ontwerpen en te bouwen.

De geautomatiseerde koelcel heeft 9 overheadkranen.

Elke kraan bedient 10 stapelcassettes van elk 13 containers, in totaal geeft dit een een capaciteit van 1.170 containers in de koelcel.

Wat deze koelcel zo speciaal maakt is de mogelijkheid om bijna 6.000 m2 planten op te slaan, door middel van een zeer hoge flexibiliteit en een hoge in/uitvoer snelheid.

De overheadkranen van Logiqs zijn wereldwijd in talloze projecten toegepast en onderscheiden zich van de concurrentie door hun duurzame ontwerp en de uitstekende bouwkwaliteit.

Software

Het gehele systeem wordt bestuurd met onze controle- en registratiesoftware: Dat-A-Control.

Dit project werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Logiqs B.V. en Vijverberg Advies Tuinbouwprojecten B.V.

After sales services

Logiqs heeft in Nederland zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland