Over Kientzler Group

De Kientzler Groep, gevestigd in Gensingen (Duitsland), is een van de grootste kwekers van jonge planten in Europa met al meer dan een eeuw ervaring. Bij de bouw van een nieuwe kwekerij koos het bedrijf opnieuw voor Logiqs als partner.

Gekozen werd voor een volledig automatisch containersysteem van 2.600 containers van 3.925 mm x 1.550 mm, met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 150 miljoen jonge planten.

Locatie

Kientzler,
Duisland

Z

Teelt

Jonge planten

Systeem

Roltafelsysteem met 2D-shuttles

1

Oppervlakte

2,4 ha nieuwbouw

Efficiënte systemen

Om een flexibel intern transportsysteem te bouwen dat voldoet aan de eisen van een zeer hoge capaciteit (er rouleren bijvoorbeeld 30 containerrijen per uur) viel de keuze op toepassing van vier klantspecifieke 2D-shuttles in combinatie met volledig geautomatiseerde transportbanen.

De kwekerij is daarnaast voorzien van geavanceerde en efficiënte systemen voor watergeven en gewasbescherming, waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel watertoevoerpunten per eb-vloedcontainer als spuitbomen, geschikt voor nauwkeurige bewatering en toevoeging van voedingsstoffen, maar ook voor toepassing van groeiregulatie en gewasbescherming.

Toonaangevende software

Voor een efficiënte besturing en controle van het intern transportsysteem en besturing van de watergeefsystemen is hier Dat-A-Control geïmplementeerd, onze toonaangevende besturings- en registratie software, tezamen met Dat-A-Water, voor nauwkeurige besturing en registratie van de watergiften op containerniveau.

Om een hoge mate van hygiëne in de kas te realiseren, en het risico of ziekten en plagen tot een minimum te beperken, is gekozen voor een 100 graden containercleaner, die in combinatie met de overheadkraan alle containers reinigt voordat deze weer in gebruik genomen worden.

After sales services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Wil je meer weten over onze automatisering oplossingen?

Neem Contact Op

Met Ons

    Telefoon: +31 174 514141
    E-mail: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland