Bayview Flowers

Logiqs-Bayview-Flowers

Over Bayview Flowers

Bayview Flowers kweekt wekelijks potplanten en snijbloemen en daarnaast  bepaalde seizoensgebonden specialiteiten in meer dan 30.000 m2 kassen.

De vestiging in Jordan Station biedt ook onderdak aan 5.000 m2 distributieruimte en snijbloemenverwerking.

Het bedrijf verkoopt een breed scala aan potplanten en snijbloemen in Canada en de VS, aan allerlei klanten; van grootwinkelbedrijf tot de bloemist op de hoek. Bayview Flowers is al 20 jaar een gewaardeerde klant van Logiqs/HOVE International.

Locatie

Jordan Station,
Canada

Z

Teelt

Potplanten en snijbloemen

Techniek

Roltafelsysteem met 2D-shuttles

1

Glasoppervlakte

3 hectares

Eb-vloedbevloeiing

Om de gewenste capaciteitsverhoging te realiseren, koos Bayview Flowers ervoor om de nieuwe kas te voorzien van een volautomatisch containersysteem. De circa 600 nieuwe containers zijn uitgerust met watertoevoerpunten en afvoergoten voor eb-vloedbevloeiing. De containers zijn voorzien van een kunststof eb-vloedbodem met een hoge duurzaamheid.

Update

Ook werd gekozen om het bestaande logistieke systeem, dat meer dan 15 jaar geleden werd geleverd en gebouwd door Logiqs, te upgraden van een gedeeltelijk handmatig containersysteem naar een volledig automatisch systeem.

Compleet syteem

Wij installeerden twee innovatieve 2D-shuttles en A-track automatische transportlijnen. De twee 2D-shuttles kunnen de volledige productieoppervlakte van ca. 12.000 m2 volledig automatiseren, tegen veel lagere investeringskosten dan conventionele automatisering. De bestaande transportbanen bleven ongewijzigd, maar zijn wel uitgerust met automatische aandrijfmotoren die aansluiten op de nieuwe transportbanen, waardoor het een compleet systeem wordt.

Overheadkraan aangepast

Omdat Bayview Flowers ook een grote hoeveelheid containers met een aluminium eb-vloedbodem had, is de bestaande overheadkraan aangepast om beide typen containers (dus zowel die met kunststof eb-vloedbodem als die met aluminium eb-vloedbodem) te kunnen herkennen en te verwerken. Deze functie wordt ook gebruikt voor het automatische stapelen en uitleveren van lege containers. Uitbreiding van de teeltoppervlakte betekende ook dat de bestaande werkruimte verplaatst en uitgebreid moest worden, zodat de werkruimte kon voldoen aan de verwerking van de toegenomen productie in de kas.

Eerste Shuttlesysteem in Noord-Amerika

Bayview Flowers koos ervoor onze toonaangevende controle- en registratiesoftware te implementeren. Dat-A-Control stelt het bedrijf in staat om het logistieke systeem en alle machines te controleren. Daarnaast levert het een nauwkeurig overzicht op van het gewas met individuele containerregistratie en tracking.

Dit project toont opnieuw de ongekende modulariteit en flexibiliteit van onze unieke 2D-shuttle. Bayview Flowers is het eerste bedrijf in Noord-Amerika waar deze shuttle is geïmplementeerd.

After sales services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

Ontwerp uw Kas

Neem contact op met ons

    Telefoon: +31 174 514141
    Email: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland