Over Bajaj Group

De Bajaj Group staat in de top 10 van grote bedrijven in India. Het bedrijf is actief in diverse branches en maakt onder andere auto’s, motorfietsen, gemotoriseerde driewielers, huishoudelijke apparaten en verlichting. Ook houdt het zich bezig met ijzer en staal, verzekeringen, reizen en financiën.

Het vlaggenschipbedrijf van de groep, Bajaj Auto, is ’s werelds derde grootste fabrikant van motoren. Het merk Bajaj is bekend in meer dan 70 landen in Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Zuid- en Zuidoost-Azië.

Logiqs  werd gevraagd een volledig geautomatiseerd iCUBE opslag- en ophaalsysteem te leveren voor het nieuwe onderdelenmagazijn.

Software

Het hele systeem in het nieuwe magazijn wordt bestuurd door de Logiqs Warehouse Control Software.

De Logiqs WCS biedt de gebruiker de mogelijkheid om ’s nachts complexe verplaatsingstaken uit te voeren en uitgaande pallets klaar te zetten voor de volgende dag.

De softwaremogelijkheid kan ook worden toegepast op het automatisch sorteren van pallets volgens geldigheidsdatum van de producten die op de pallets zijn opgeslagen.

De 3D-carriers worden aangedreven door uiterst efficiënte 120 Ah Li-Ion accu’s. Deze hebben een snellaadtijd van 30 minuten en worden opgeladen met behulp van de laadlocaties in de gangpaden.

Ze hebben een maximale continue bedrijfstijd van 6 uur.

De Logiqs lift heeft een hefcapaciteit van meer dan 2.000 kg. Hij kan de 3D-carrier en de pallet onafhankelijk van elkaar transporteren, maar dit kan ook tegelijkertijd.

Net als de besturing van de 3D-carriers wordt ook de lift bestuurd door de Logiqs WCS, die automatisch de meest efficiënte transportkeuzes maakt.

Bajaj is een van de early adapters van het innovatieve automatische opslag- en verwerkingssysteem van de iCube. Het team van Logiqs is er trots op Bajaj als klant te hebben mogen verwelkomen en hoopt nog jaren te mogen samenwerken met dit mooie bedrijf.

After sales services

Logiqs heeft in Nederland een eigen ervaren installatie- en serviceteam, maar werkt ook samen met betrouwbare servicemedewerkers in verschillende andere landen om onnodige installatie- en onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storingen of noodsituaties. Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met service-intervallen om aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem te voldoen.

We bieden onze klanten volledige softwareondersteuning voor de logistieke systemen die we produceren met ons team van hoogopgeleide PLC- en software ingenieurs en we bieden complete software-update en ondersteuningspakketten om de continuïteit te garanderen, zelfs na het verstrijken van de garantieperiode van het systeem.

Wil je meer weten over onze automatisering oplossingen?

Neem Contact Op

Met Ons

    Telefoon: +31 174 514141
    E-mail: info@logiqs.nl
    Adres: Honderdland 841, 2676 LV Maasdijk, Nederland