Snijbloemen

Logiqs General Brochure

Teelt

Snijbloemen

Techniek

Deels automatische of vol automatische roltafel systemen

Glasoppervlakte

Al vanaf 1000m2 glas rendabel

Locatie

Talloze projecten geleverd wereldwijd

LOGIQS Benching Configurator
Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken
Rolcontainer systemen gemaakt door Logiqs hebben keer op keer zichzelf bewezen als onmisbaar in grootschalige productie kassen gespecialiseerd in snijbloemen.

Waarom een roltafel systeem?

De afgelopen decennia hebben snijbloemenkwekers wereldwijd de vele voordelen ontdekt van het telen van hun gewassen op een roltafel systeem.
Logiqs roltafel systemen worden wereldwijd erkend vanwege onze innovatieve automatiseringsoplossingen, flexibele en modulaire ontwerpen en onze toonaangevende software: Dat-A-Control.
Onze roltafel systemen zijn ontworpen om maximale flexibiliteit te bieden voor zowel de korte als lange termijn behoeften van onze klanten.
Systemen die zijn ontworpen voor een handmatige toepassing, kunnen later worden uitgerust met automatiseringsoplossingen zonder dat grote aanpassingen nodig zijn.

Voordelen van een roltafel systeem
  • Ruimtegebruik percentage van 90 % mogelijk
  • Minder ruimteverlies voor de interne transport van planten
  • Betere werkomstandigheden
  • Beter georganiseerde werkruimte (oppotten, wijder zetten, oogsten, verpakken, enz.)
  • verbeterde luchtstroom binnen de kas onder de containers
  • Eb en vloed irrigatie wordt eenvoudig mogelijk;
  • Irrigatie, voedingstoffen, ziekte bestrijding en groeiregulatoren kunnen allemaal op een nauwkeurige manier met diverse geautomatiseerde mogelijkheden worden toegepast.
  • Toepasbaar zowel bij nieuwbouw als in bestaande kassen
  • Maakt eenvoudige bediening van meerdere verwarming en koeling zones in de kas

Innovatieve en flexibele oplossingen voor elk project

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor containertransport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van containers door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere containers.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle containers en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Containers met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.
Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.
Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.