Roltafels zijn in de loop der jaren onmisbaar geworden voor geautomatiseerde potplantenkwekerijen en tulpenkwekerijen.

Met meer dan 40 jaar ervaring en knowhow, opgedaan op het gebied van intern transport en logistieke systemen voor kassen, is Logiqs wereldwijd erkend als één van de marktleiders in geautomatiseerde roltafel systemen voor plant kwekerijen.

Onze roltafel systemen zijn toegepast in vele kassen en potplant kwekerijen over de gehele wereld voor diverse teelten, zoals:

 • Potplanten
 • Kruiden in potten;
 • Bolgewassen
 • Jongplanten(opkweek)
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

Roltafel systemen in kassen zorgen voor een beter georganiseerde werkruimte (oppotten, wijder zetten, oogsten, verpakken, enz.) en leiden altijd tot efficiëntere werkomstandigheden.

Roltafels hebben ook een positive impact op de werkklimaat, door een veel betere luchtstroom in de kas, in het bijzonder onder de roltafels, in vergelijking met een gewas op de vloer.

Roltafel systemen bieden meerdere voordelen in vergelijking met vaste tafels en/of kweken op een teeltvloer.

Enkele van deze voordelen zijn:

 • Efficiënte verwerking van verschillende groepen planten met verschillende groeiomstandigheden, door te werken met individuele containers die worden verplaatst en geregistreerd gedurende het teeltproces;
 • Optimaal ruimtegebruik om de teler te helpen zijn gestelde productiedoel te behalen en eventueel te overtreffen;
 • Biedt de teler de mogelijkheid voor gebruik van meerdere teeltlagen voor ongeëvenaard efficiënt ruimtegebruik;
 • Efficiëntere irrigatie met lagere arbeidskosten;
 • Lagere energiekosten als gevolg van betere luchtstromen onder de roltafels die het mogelijk maken de planten gemakkelijker te verwarmen dan wanneer ze gekweekt worden op de grond;
 • Stroomlijnt alle productie fasen.
Door de betere irrigatiemogelijkheden kan de totale vochtigheid in de kas worden verlaagd, en dit vermindert het risico van meeldauw, schimmels en wortelziekten die invloed hebben op de planten!

Roltafels (mobile kweektafels) zijn leverbaar met de volgende type bodem:

 •     Gegalvaniseerde gaasbodem
 •     Strekmetaal bodem
 •     Eb en vloed (Kunststof & Aluminium) bodem
 •     Styropor bodem (dicht of met gaten)
 •     Open bodem (uitvoering geschikt voor tulpenkratten)
 •     Teeltgoten

Voor elk project wordt er gekeken naar de ideale afmeting en sterkte van de roltafels (mobile kweektafels).

Daarna wordt het lassen van de roltafels fabrieksmatig gedaan voor het beste resultaat.

Met de Moduline roltafels is het ook mogelijk om de roltafels op project locatie te assembleren zonder lassen.

Voor meer informatie over de Moduline roltafel klik hier.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!