efficiënte, flexibele en betrouwbare roltafel systemen

Logiqs General Brochure

Roltafels zijn in de loop der jaren onmisbaar geworden voor geautomatiseerde potplantenkwekerijen en tulpenkwekerijen

Met meer dan 45 jaar ervaring en knowhow, opgedaan op het gebied van intern transport en logistieke systemen voor kassen, is Logiqs wereldwijd één van de marktleiders in geautomatiseerde roltafel systemen voor plant kwekerijen.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Onze roltafel systemen zijn toegepast in vele kassen en potplantkwekerijen over de hele wereld en voor diverse teelten, zoals:

 • Potplanten
 • Kruiden in potten;
 • Bolgewassen
 • Stekken (opkweek)
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

Roltafel systemen in kassen zorgen voor een beter georganiseerde werkruimte (oppotten, wijder zetten, oogsten, verpakken, enz.) en leiden altijd tot efficiëntere werkomstandigheden.

Roltafels hebben ook een positive impact op de werkklimaat, door een veel betere luchtstroom in de kas, in het bijzonder onder de roltafels, in vergelijking met een gewas op de vloer.

Roltafel systemen bieden veel voordelen in vergelijking met vaste tafels en/of kweken op een teeltvloer.

Een aantal van deze voordelen:

 • Efficiënte verwerking van verschillende groepen planten met verschillende groeiomstandigheden, door te werken met individuele containers die worden verplaatst en geregistreerd gedurende het teeltproces;
 • Optimaal ruimtegebruik om de teler te helpen zijn gestelde productiedoel te behalen en eventueel te overtreffen;
 • Biedt de teler de mogelijkheid voor gebruik van meerdere teeltlagen voor ongeëvenaard efficiënt ruimtegebruik;
 • Efficiëntere irrigatie met lagere arbeidskosten;
 • Lagere energiekosten als gevolg van betere luchtstromen onder de roltafels die het mogelijk maken de planten gemakkelijker te verwarmen dan wanneer ze gekweekt worden op de grond;
 • Stroomlijnt alle productie fasen.
Door de betere irrigatiemogelijkheden kan de totale vochtigheid in de kas worden verlaagd, en dit vermindert het risico van meeldauw, schimmels en wortelziekten die invloed hebben op de planten!

Roltafels (mobiele kweektafels) zijn leverbaar met de volgende type bodem:

 •     Gegalvaniseerde gaasbodem
 •     Strekmetaal bodem
 •     Eb en vloed (Kunststof & Aluminium) bodem
 •     Styropor bodem (dicht of met gaten)
 •     Open bodem (uitvoering geschikt voor tulpenkratten)
 •     Teeltgoten

Voor elk project wordt er gekeken naar de ideale afmeting en sterkte van de roltafels (mobiele kweektafels).

Daarna wordt het lassen van de roltafels fabrieksmatig verzorgd voor het beste resultaat.

Met de Moduline roltafels is het ook mogelijk om de roltafels op de projectlocatie te assembleren zonder lassen.

Voor meer informatie over de Moduline roltafel klik hier.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij heeft u volledig inzicht in hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden ge-upogradet, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouwautomatiseringsoplossing, die is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Deze shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.