Meerlagen teelt in kassen mogelijk maken

De liften van industriële kwaliteit gemaakt door Logiqs, brengen betrouwbaarheid en flexibiliteit naar geautomatiseerde meerlagen teelt in tuinbouw kassen.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste roltafels, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De liften zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, en voorzien van een A-Track transportbaansectie met automatische brug, die transport van roltafels in 4 richtingen mogelijk maakt.

Flexibel, snel en betrouwbaar

De liften die wij ontwerpen en produceren kunnen voorzien worden van een enkel of dubbel liftdek, afhankelijk van de teelt en de wensen van de kweker.

Liften met een dubbel liftdek hebben het extra voordeel van de mogelijkheid om roltafels tussen lagen onafhankelijk van elkaar te rouleren, waardoor het systeem nog sneller en efficiënter is.

Geautomatiseerde besturing die volledig geïntegreerd is met Dat-A-Control

Net als onze andere automatiseringen zijn de Logiqs roltafel liften ook volledig geïntegreerd in onze geavanceerde besturings- en registratiesoftware Dat-A-Control.

De lift werkt met zijn eigen programmeerbare logische controller (PLC), maar deze moet alleen de basis taakprotocollen voor bewegingen en sensoren verwerken, terwijl Dat-A-Control de rest van het “zware werk” doet door de lift te synchroniseren met alle andere machines en door de hoofdtaken naar de PLC te verzenden.

De Dat-A-Control software leest ook eventuele fouten in de PLC en meldt deze als relevante alarmen voor de gebruiker in het geval van een storing.

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de roltafel bodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!