Verbeterde hygiëne = een gezondere teelt

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de roltafel bodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Reliable equipment = less production bottlenecks

Because of the sheer scale of production some greenhouses have, the bench cleaning process is extremely important.

Growers rely heavily on the bench cleaners and on the logistics system that delivers dirty benches and retrieves the clean benches. The supply of clean benches to the potting area often depends on it!

It’s extremely important that the bench flow is efficient and that the equipment is reliable and dependable.

100 Graden Roltafel Cleaner

De 100 Graden staat voor de hoek waarin de roltafel wordt gezet tijdens het schoonmaakproces.

De roltafels worden schoongemaakt door een sproeiboom welke langzaam langs de roltafel bodem wordt gevoerd. Deze sproeiboom kan naast het gebruik van water ook worden uitgevoerd met een dispenser voor het bijmengen van desinfecterende middelen.

De in– en uitvoer van de roltafels wordt meestal gedaan door een Overheadkraan (OHK), maar kan ook worden gecombineerd met een invoer via de pijpbaan of A-track.

180 Graden Roltafel Cleaner

Er zijn altijd wel wensen en behoeften van klanten welke zorgen voor mooie uitdagingen. Eén van deze behoeften was om een roltafel cleaner met een hogere capaciteit te ontwikkelen.

Onze oplossing voor deze wens was: de 180 Graden roltafel cleaner

Deze cleaner heeft een plateau waar de vuile roltafels op gezet worden. Hierna kantelt het plateau en wordt de roltafels gewassen.

Op de zijde, welke door het kantelen naar boven is gekomen, staat een zojuist gewassen, schone roltafel klaar, welke gebufferd kan worden.

De in- en uitvoer van de roltafels wordt gedaan door een overheadkraan.

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste roltafels, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!