Besparing op arbeidskosten en verhoogde product kwaliteit Automatische reiniging en desinfectie van roltafel bodems

Logiqs General Brochure

Verbeterde hygiëne = een gezondere teelt

Roltafels met een aluminium of kunststoffen eb en vloed bodem dienen te worden gewassen door middel van hogedrukreiniging. Dit om de hygiëne van de roltafel bodems optimaal te houden.

Logiqs heeft hiervoor een tweetal cleaners ontworpen, die beide een uitstekende reiniging garanderen.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

BETROUWBARE APPARATUUR = MINDER PRODUCTIEPROBLEMEN

Onder andere vanwege de hoge productie in sommige kassen, is het zaak over een gedegen roltafelreinigingsproces te beschikken.

Kwekers kunnen volledig vertrouwen op de cleaners van Logiqs en op het logistieke systeem dat vuile tafels aflevert bij de cleaner en de schone daar ophaalt.

Daarbij is een efficiënt roltafel traject uiterst belangrijk en is betrouwbare apparatuur een must.

100 Graden Roltafel Cleaner

De 100 graden staat voor de hoek waarin de roltafel wordt gezet tijdens het schoonmaakproces.

De roltafels worden schoongemaakt door een sproeiboom die langzaam langs de roltafel bodem wordt gevoerd. Deze sproeiboom kan naast het gebruik van water ook worden uitgevoerd met een dispenser voor het bijmengen van desinfecterende middelen.

De in- en uitvoer van de roltafels wordt meestal gedaan door een overheadkraan (OHK), maar kan ook worden gecombineerd met een invoer via de pijpbaan of A-track.

180 Graden Roltafel Cleaner

Er zijn altijd wel wensen of behoeften van klanten die ons mooie uitdagingen bezorgen. Eén daarvan was om een roltafel cleaner met een hogere capaciteit te ontwikkelen.

Onze oplossing voor deze wens was de 180 graden roltafel cleaner.

Deze cleaner heeft een plateau waar de vuile roltafels opgezet worden. Hierna kantelt het plateau en worden de roltafels gewassen.

Op de zijde die door het kantelen naar boven is gekomen, staat een zojuist gewassen, schone roltafel klaar, die gebufferd kan worden.

De in- en uitvoer van de roltafels wordt gedaan door een overheadkraan.

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouwautomatiseringsoplossing, ontworpen en gebouwd door Logiqs. Deze shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste roltafels, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht heeft hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden ge-upgradet, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.