Logiqs Automatische Overhead Kranen

Logiqs General Brochure

Snelle, veilige en betrouwbare Overhead Kranen

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van roltafels naar en van de roltafel cleaner.

Het vervoeren van roltafels gevuld met planten kan met name handig zijn bij de flexibele toevoer van roltafels naar de order verzamel afdeling, en bij het transport van en naar een eventuele 2e teeltlaag.

Onze overhead kranen zijn gebouwd met betrouwbaarheid en veiligheid in gedachten en worden automatisch bestuurd door onze Dat-A-Control software.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

LOGIQS Overhead kranen zijn verdeeld in twee categorieën:
Overhead Kranen

Logiqs overhead kranen hebben een lichtgewicht ontwerp en bieden kwekers een hoge mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Wij produceren overhead kranen voor lege containers, voor het logistieke gedeelte van de kas en voor lege container buffers, maar we produceren ook overhead kranen voor transport van containers met planten voor verschillende productieprocessen of logistieke configuraties waar dat nodig kan zijn.

De rijweg van de overhead kraan kan wel 100 meter lang zijn, waardoor meerdere kassen met elkaar verbonden kunnen worden als ze direct naast elkaar liggen.

De capaciteit van de overhead kraan is afhankelijk van de rijafstand.

(Neem contact op met onze verkoopafdeling voor nauwkeurige capaciteitsberekeningen voor uw project)

3D-Overhead Kraan (X/Y Kraan)

Voor grootschalige kassen met hoge capaciteitsvereisten voor het verzamelen van plantorders heeft Logiqs de 3D overhead kraan ontwikkeld.

Deze overhead kraan kan een groot oppervlak bedienen en zowel over de X- als de Y-as bewegen.

Deze oplossing is ideaal voor het verzamelen van plantorders, waardoor de teler direct toegang heeft tot alle containers binnen het bereik van de kranen.

De rijweg van een 3D overhead kraan kan 100 meter lang zijn (met een maximale breedte die overeenkomt met de afstand tussen de kaskolommen), waardoor het een uiterst flexibele en efficiënte logistiek oplossing is.

De capaciteit van de 3D overhead kraan is afhankelijk van de rijafstand.

(Neem contact op met onze verkoopafdeling voor nauwkeurige capaciteitsberekeningen voor uw project)

Automatische containersystemen in kassen in combinatie met Logiqs Overhead Kranen hebben de volgende voordelen ten opzichte van traditionele/handmatige teeltsystemen:

  • Beheersing van een teelt met veel verschillende soorten en partijen;
  • Vergroting van de productiecapaciteit;
  • Verlaging van arbeidskosten;
  • Optimale ruimtebenutting in de kas;
  • Meerdere complexe productstromen zijn mogelijk;
  • Modulair opgebouwde automatisering zorgt voor eenvoudige invoering, ook geschikt voor toekomstige uitbreidingen.
Volledig geautomatiseerde besturing met Dat-A-Control maakt onze overhead kranen sneller en veiliger dan handmatig bestuurde systemen

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.