Logiqs Automatische Transport wagens

Logiqs General Brochure

Snelle en betrouwbare automatische transport wagens

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens.

Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Betrouwbare automatisering: zeer flexibel met hoog gebruiksgemak

Logiqs streeft ernaar altijd automatiseringsoplossingen te leveren die volledig aansluiten op de behoeften van elke klant en elk project.

We hebben ontelbare varianten van automatische transportwagens ontworpen en gebouwd, met honderden wagens die wereldwijd worden gebruikt.

Al onze geautomatiseerde voertuigen worden bestuurd met behulp van een voertuig specifieke programmeerbare logische controller (PLC) die volledig is geïntegreerd met de Dat-A-Control software.

Alle complexe taken worden uitgevoerd door de Dat-A-Control software die ook andere machines voor automatisering in de kas bestuurt en synchroniseert.

Onze geautomatiseerde transportwagens zijn te verdelen in 2 categorieën:

AUTOMATISCHE GEVELWAGEN (AGW)

De AGW is een snelle en betrouwbare transportwagen die direct aan de kopgevel aan een of beide zijden van de kas wordt gemonteerd.

AGW’s kunnen worden geconfigureerd met één, twee of drie sets lepels voor het dragen van roltafels, afhankelijk van de projectvereisten, de gewashoogte en de kashoogte.

De rijweg van de AGW kan 500 meter lang zijn, waardoor meerdere kassen met elkaar kunnen worden verbonden als ze direct naast elkaar en op hetzelfde niveau zijn gebouwd.

De transportcapaciteit van de AGW is afhankelijk van de rijafstand en het aantal roltafels dat tegelijkertijd getransporteerd kan worden.

Neem voor meer informatie en nauwkeurige capaciteitsberekeningen met betrekking tot uw project contact op met onze verkoopafdeling.

AUTOMATISCHE MIDDENWAGEN (ATW)

De ATW is een Logiqs transportwagen die wordt gebruikt wanneer de kas een centraal pad heeft met aan beide zijden rijen roltafels.

De ATW’s kunnen roltafels aan beide zijden van het centrale pad oppakken en neerzetten, terwijl er toch voldoende ruimte is voor een klein looppad tussen de roltafels en de transportwagen.

De automatische middenwagens kunnen ook worden uitgerust met een Shuttle in het geval de afzonderlijke roltafel rijen niet voorzien zijn van automatisering om de roltafels in de rij te transporteren.

De rijweg van de ATW kan 200 meter zijn (omdat de ATW twee zijden moet bedienen) waardoor het een zeer flexibele en efficiënte logistieke oplossing is.

De transportcapaciteit van de middenwagens is volledig afhankelijk van de rijafstand.

Neem voor meer informatie en nauwkeurige capaciteitsberekeningen met betrekking tot uw project contact op met onze verkoopafdeling.

Automatische roltafel systemen in kassen in combinatie met Automatische Transportwagens hebben de volgende voordelen ten opzichte van traditionele/handmatige teeltsystemen:

  • Beheersing van een teelt met veel verschillende soorten en partijen;
  • Vergroting van de productiecapaciteit;
  • Verlaging van arbeidskosten;
  • Optimale ruimtebenutting in de kas;
  • Meerdere complexe productstromen zijn mogelijk;
  • Modulair opgebouwde automatisering zorgt voor eenvoudige invoering, ook geschikt voor toekomstige uitbreidingen.
Wat onze automatische transportwagens onderscheidt van de concurrentie is de hoge capaciteit die behaald kan worden, de flexibiliteit en de onvolprezen betrouwbaarheid van de machines

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.