Hoge capaciteit en betrouwbaarheid A-Track Automatische Transportlijn

Logiqs 2D-Shuttle Brochure

Onmisbaar in logistieke roltafel systemen

A-Track transportbanen zijn belangrijke bouwstenen van een  Logiqs geautomatiseerd roltafel systeem.

De transportbanen kunnen worden gebouwd met zoveel A-Track transportbaan secties als nodig zijn om de vereiste afstand te overbruggen.

A-Track transport banen kunnen zowel in de kas als in de werkruimte worden gebruikt.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Modulair, flexibel en betrouwbaar

De A-Track transportbaan secties zijn gebouwd met componenten van hoge kwaliteit en zijn ontworpen voor een onderhoudsarme levensduur.

De A-Track transportbaan secties zijn vervaardigd van profielen van een geharde aluminium legering van marinekwaliteit en thermisch verzinkte stalen onderdelen. Alle moeren, sluitringen en bouten zijn van roestvrij staal.

Alle transportbaan secties zijn volledig in hoogte verstelbaar, dus kunnen ze altijd waterpas gemonteerd worden. Dit is belangrijk wanneer de betonnen vloeren niet volledig met laser geëgaliseerd worden.

Onze transportbaan wielen (kloswielen) hebben een loopvlak van een degelijke 30 mm voor de containers, waar de meeste van onze concurrenten wielen van 25 mm gebruiken.

Dit voorkomt dat containers tussen de wielen vallen waardoor de container ontspoort en planten beschadigd kunnen raken.

Voordelen

Automatische containersystemen in de kassen in combinatie met automatische transport banen hebben de volgende voordelen ten opzichte van traditionele teeltsystemen:

  • Beheersing van een teelt met veel verschillende soorten en partijen;
  • Vergroting van de productiecapaciteit;
  • Verlaging van arbeidskosten;
  • Optimale ruimtebenutting in de kas;
  • Meerdere complexe productstromen zijn mogelijk;
  • Modulair opgebouwde automatisering zorgt voor eenvoudige invoering, ook geschikt voor toekomstige uitbreidingen.

Onze automatische transport banen zijn geschikt voor het verwerken van de meest uitdagende container transport opdrachten voor:

  • producten die door verschillende klimaatafdelingen gaan gedurende de teelt;
  • producten die tijdens de teelt een of meerdere keren wijder gezet moeten worden;
  • kassen met verschillende teelten met verschillende teeltduur en stadia;
  • kassen met meerdere teeltlagen.

Het gebruik van transportbanen biedt een vast automatiseringssysteem, met een hoge containercapaciteit en maximale flexibiliteit tijdens seizoenspieken.

In meerlaagse systemen in de kas worden geautomatiseerde transportbanen gebruikt in combinatie met liften en overhead kranen, waardoor elk niveau in de het teeltsysteem eenvoudig toegankelijk is.

Containers draaien, stapelen of ontstapelen? De automatische transport banen van Logiqs kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, die is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Deze shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke automatische transport wagens en geavanceerde automatische midden wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij heeft u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden ge-upgradet, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig is.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken,  bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.