Al jaren onmisbaar in roltafel logistieke systemen

A-Track transportbanen zijn een van de fundamentele bouwstenen van een  Logiqs geautomatiseerde roltafel systeem.

De transportbanen kunnen worden gebouwd met zoveel A-Track transportbaan secties als nodig zijn om de vereiste afstand te overbruggen.

A-Track transport banen kunnen zowel in de kas als in de werkruimte worden gebruikt.

Modulair, flexibel en betrouwbaar

De A-Track transportbaan secties zijn gebouwd met componenten van hoge kwaliteit en zijn ontworpen voor een onderhoudsarme levensduur.

De A-Track transportbaan secties zijn vervaardigd van profielen van een geharde aluminium legering van marine kwaliteit en thermisch verzinkte stalen onderdelen. Alle moeren, sluitringen en bouten zijn van roestvrij staal.

Alle transportbaan secties zijn volledig in hoogte verstelbaar, dus kunnen ze altijd waterpas gemonteerd worden. Dit is belangrijk wanneer de betonnen vloeren niet volledig met laser geëgaliseerd worden.

Onze transportbaan wielen (kloswielen) hebben een loopvlak van 30 mm voor de containers, terwijl de meeste van onze concurrenten wielen van 25 mm gebruiken.

Dit voorkomt dat containers tussen de wielen vallen waardoor de container ontspoort en planten beschadigd worden.

Voordelen

Automatische containersystemen in kassen in combinatie met Automatische Transport Banen hebben de volgende voordelen ten opzichte van traditionele teeltsystemen:

  • Beheersing van een teelt met veel verschillende soorten en partijen;
  • Vergroting van de productiecapaciteit;
  • Verlaging van arbeidskosten;
  • Optimale ruimtebenutting in de kas;
  • Meerdere complexe productstromen zijn mogelijk;
  • Modulair opgebouwde automatisering zorgt voor eenvoudige invoering, ook geschikt voor toekomstige uitbreidingen.

Onze Automatische Transport Banen zijn geschikt voor het verwerken van de meest uitdagende container transport opdrachten voor:

  • producten welke door verschillende klimaatafdelingen gaan gedurende de teelt;
  • producten welke tijdens de teelt een of meerdere keren wijder gezet moeten worden;
  • kassen met verschillende teelten met verschillende teeltduur en stadia;
  • kassen met meerdere teeltlagen.

Het gebruik van transportbanen biedt een vast automatiseringssysteem, met een hoge containercapaciteit en maximale flexibiliteit tijdens seizoenspieken.

In meerlaagse systemen in de kas worden geautomatiseerde transportbanen gebruikt in combinatie met liften en overhead kranen, waardoor elk niveau in de het teeltsysteem eenvoudig toegankelijk is.

De automatische transport banen van Logiqs kunnen aangepast worden aan de wens van de klant, zodat indien gewenst containers kunnen worden gedraaid, gestapeld of ontstapeld, enzovoorts.

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!