Ongeëvenaarde flexibiliteit, betrouwbaarheid en controle Logiqs 2D-Shuttles

Logiqs 2D-Shuttle Brochure

De meest geavanceerde tuinbouw automatiseringsoplossing ooit door Logiqs gemaakt

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouwautomatiseringsoplossing, ontworpen en gebouwd door Logiqs.

De shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Schaalbaar in grootte en capaciteit

Het ideale systeem voor gefaseerde bouw, in zowel hardware als software.

Het toevoegen van extra teeltoppervlakte en de aansluiting op het bestaande systeem is relatief eenvoudig en gebeurt tegen een fractie van de kosten die conventionele automatiseringsoplossingen met zich mee zouden brengen.

Als de vereiste capaciteit hoger wordt, kunnen extra 2D-Shuttles aan het system toegevoegd worden, zonder dat hier grote systeemaanpassingen voor nodig zijn.

De kern van het systeem bestaat uit twee componenten:

De 2D-Shuttle is een semi-autonoom voertuig dat rijdt onder de roltafels, met behulp van verwarmingsbuizen als rails.

Met zijn grijpmechanisme en sensoren kan de 2D-Shuttle afzonderlijke roltafels verplaatsen, waarbij de shuttle de transportopdrachten uitvoert die door de kweker zijn opgegeven in de Dat-A-Control Software.

De 2D-Shuttle kan ook zelfstandig van rij wisselen.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen en verbinden de teeltkas met de werkruimte.

Er is slechts één aandrijfunit nodig per A-Track transportbaan sectie. Deze maakt gebruik van twee snelheden: een hoge voor roltafel transport en langzame voor het nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

Ongeëvenaarde flexibiliteit

Transport opdracht met één 2D-Shuttle

Als het systeem gebruik maakt van één 2D-Shuttle, dan haalt de 2D-Shuttle de eerste roltafel uit de rij en plaatst deze op de transportbaan.
Zodra de roltafel op de transportbaan staat, gaat de 2D-Shuttle via de X-Rail naar de roltafel rij waar de roltafel naar toe moet.
De 2D-Shuttle trekt vervolgens de roltafel van de transportbaan op de pijpbaan waar de roltafel naar toe moet. De 2D-Shuttle kan nu verder met de volgende opdracht.

Transport opdracht met twee 2D-Shuttle

Bij het gebruik van twee of meer 2D-Shuttles wordt de taak verdeeld. Eén 2D-Shuttle wordt gebruikt voor het op de transportbaan duwen van de roltafels.
De andere 2D-Shuttle trekt vervolgens de roltafels in de pijpbaan van bestemming. Hierdoor kan de eerste shuttle doorgaan met het op de transportbaan duwen van de roltafels uit de pijpbaan.
Onze software controleert het systeem en zorgt ervoor dat de taken voltooid worden op de meest efficiënte manier, zonder dat de 2D-Shuttles elkaar hinderen.

Schaalbaar in grootte en capaciteit

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen en verbinden de teeltkas met de werkruimte.

Er is slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie nodig. Deze kent twee snelheden:

  • hoge snelheid voor roltafel transport,
  • langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

Stap voor stap

Of het nu hardware of software betreft, er is geen ander systeem op de markt dat het 2D-Shuttle systeem van Logiqs kan evenaren. De modulariteit maakt het 2D-Shuttle systeem ideaal voor gefaseerde bouw. Telers kunnen bijvoorbeeld beginnen met een handmatig roltafel systeem en handmatige transportbanen, en dat in volgende fasen automatiseren. Dit beperkt de initiële kosten tot een minimum, terwijl u als kweker tegelijkertijd wel alle voordelen hebt van een roltafel teeltsysteem.
In daarna volgende fasen kunnen de 2D-Shuttles en X-Rails worden toegevoegd en kunnen de transportbanen voorzien worden van ADU-aandrijfmotoren.

Welke gewassen worden op roltafels geweekt?

Onze roltafel systemen zijn toegepast in veel kassen en potplantkwekerijen over de hele wereld en voor diverse teelten, zoals:

  • Potplanten
  • Kruiden in potten;
  • Bolgewassen
  • Stekken (opkweek)
  • Snijbloemen
  • Cressen en microgroenten
  • Chrysanten
  • Champignons

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Er is slechts één aandrijfunit nodig per A-Track transportbaan sectie. Deze maakt gebruik van twee snelheden: een hoge voor roltafel transport en een langzame voor het nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste roltafels, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.