Ongeëvenaarde controle- en registratiesoftware Logiqs Dat-A-Control
Nauwkeurige irrigatie met minder verspilling

Om het irrigatieproces integreren in Dat-A-Control hebben we een nieuwe module specifiek voor de controle en registratie van irrigatie gemaakt.

Dit maakt het leven van de teler makkelijker door het aanbieden van individuele rolcontainer irrigatie, eenvoudige set-up van de irrigatieschema’s, en de irrigatie geschiedenis voor elke rolcontainer.

Ongeëvenaarde controle over irrigatie en spuitpatronen

De complete software integratie geeft de teler een veel preciezere manier van plannen en het bijhouden van irrigatie en spuiten.

Omdat Dat-A-Control software registreert alle plantgroepen in de kas, inclusief de lege containerplaatsen, kan hierdoor de Dat-A-Water module, het juiste instructies doorgeven aan de spuit-gietboom, zodat lege plakken worden overgeslagen en geen water of voedingsstoffen worden verspild.

Dat-A-Water houdt ook een gedetailleerde geschiedenis van alle bespuitingen en watergiften bij voor elke container in de kas en maakt deze geschiedenis direct beschikbaar in de Dat-A-Control kas overzicht.

Arbeidsomstandigheden en productkwaliteit verbeteren

Telers kunnen deze spuit/irrigatie gegevens gebruiken om hun irrigatie en spuitregimes te maximaliseren door de mogelijkheid om met terugwerkende kracht de beste irrigatie en spuitpatronen te gebruiken.

Met behulp van Dat-A-Water kan de teler complexe irrigatie en spuitschema’s per container, groep containers of groeifase inzetten. Dat-A-Water helpt telers ook besparen op arbeid, water en voedingsstoffen, terwijl op hetzelfde moment de productkwaliteit en de arbeidsomstandigheden verbeteren.

De eb-vloed irrigatie mogelijkheden van onze spuit-gietbomen samen met Dat-A-Water zorgen voor registratie van de irrigatie van individuele containers.
Dit levert een veel nauwkeuriger controle over de eb-vloed irrigatie, en leidt tot waterbesparing.

Standaard voor maatwerk!

Door de modulaire opbouw van Dat-A-Control zijn er veel uitbreiding mogelijkheden door optionele software modules.

Naast Dat-A-Logiqs, Dat-A-Plant en Dat-A-Water, hebben wij diverse modules ontwikkeld om aan te sluiten op uw wensen en situatie.

Optionele software modules:

  • Dat-A-Potting
  • Dat-A-Spacing
  • Dat-A-Pick&Place
  • Dat-A-Pocket
  • Dat-A-SMS
  • Dat-A-Planner

Dat-A-Control is ingericht als open systeem. Dit houdt in dat de gekozen architectuur eenvoudige koppelingen mogelijk maakt met andere ICT-systemen op uw bedrijf.

Voordat het systeem bij u op het bedrijf geïnstalleerd wordt, testen onze software ingenieurs de programma’s op klantniveau zodat eventuele storingen al zoveel mogelijk vooraf gesignaleerd worden. Dit verkort de doorlooptijd van het project op uw bedrijf aanzienlijk.

Bedien uw kas vanuit elk plek ter wereld met Dat-A-Control software

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor containertransport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van containers door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere containers.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle containers en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van containers naar en van de container cleaner.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.

Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.