Ongeëvenaarde controle- en registratiesoftware Logiqs Dat-A-Control
Integratie van opraap-/ neerzet robots

Veel gewassen moeten tijdens het groeiperiode wijdergezet en/of gesorteerd worden. Waneer de tuin gebruik maakt van een roltafel systeem, kan dat het best worden gedaan met behulp van opraap-/neerzet robots.
Om deze machines met Dat-A-Control te integreren, hebben we de Dat-A-Spacing-module ontworpen.
Met Dat-A-Spacing is het eenvoudig mogelijk om planten individueel te volgen, ook als deze wijdergezet en/of gesorteerd worden. Wijderzet- en/of sorteeropdrachten kunnen ingegeven en beheerd worden.

Gebruiksvriendelijk software:

Een wijderzetopdracht bestaat uit:

 • rolcontainers halen/gehaald voor het sorteren en/of wijderzetten
 • bestemming van rolcontainers na sorteren en/of wijderzetten
 • aantal te vullen rolcontainers per sortering
 • patroon waarmee planten op de rolcontainer komen te staan + bepalen aantal planten per rolcontainer
 • fase waarin planten zich bevinden na opdracht
 • starttijd
 • opties zoals tijd van het watergeven na wijderzetten
 • in geval van sorteren met camerasorteersysteem: sorteren van planten op basis gemeten planteigenschappen, bijsturen van sorteren indien gewenst en instellingen van het camerasysteem beheren en statussen/storingen inzien.

Standaard voor maatwerk!

Door de modulaire opbouw van Dat-A-Control zijn er veel uitbreiding mogelijkheden door optionele software modules.

Naast Dat-A-Logiqs, Dat-A-Plant en Dat-A-Spacing, hebben wij diverse modules ontwikkeld om aan te sluiten op uw wensen en situatie.

Optionele software modules:

 • Dat-A-Water
 • Dat-A-Potting
 • Dat-A-Pick&Place
 • Dat-A-Pocket
 • Dat-A-SMS
 • Dat-A-Planner

Dat-A-Control is ingericht als open systeem. Dit houdt in dat de gekozen architectuur eenvoudige koppelingen mogelijk maakt met andere ICT-systemen op uw bedrijf.

Voordat het systeem bij u op het bedrijf geïnstalleerd wordt, testen onze software ingenieurs de programma’s op klantniveau zodat eventuele storingen al zoveel mogelijk vooraf gesignaleerd worden. Dit verkort de doorlooptijd van het project op uw bedrijf aanzienlijk.

Bedien uw kas vanuit elk plek ter wereld met Dat-A-Control software

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor containertransport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van containers door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere containers.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle containers en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van containers naar en van de container cleaner.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.

Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.