Ongeëvenaarde controle- en registratiesoftware Logiqs Dat-A-Control

LOGIQS Support Hub
Kijk op ons nieuwe portaal voor online cursussen en ondersteuning

Volledige controle over de kas vanaf uw bureaublad

Om het geautomatiseerde logistieke systeem zo simpel en snel mogelijk aan te sturen is er de besturingsapplicatie Dat-A-Logiqs.

Dat-A-Logiqs is hiermee de basis en de minimale module uit het softwarepakket Dat-A-Control.

Dit programma vertaalt uw opdrachten naar roltafelverplaatsingen, machineinstellingen en instructies waardoor in de kas en de werkruimte de gewenste opdrachten uitgevoerd worden.

Veel mogelijkheden met Dat-A-Logiqs
 • Grafische weergave van de kas met alle real-time posities van zowel machines als roltafels
 • Transportopdrachten ingeven van achter de besturingscomputer
 • Machines bedienen en instellingen wijzigen
 • Tonen van storingen in het grafische overzicht door het rood kleuren van de betreffende machine en door het ingebouwde software alarmsysteem
 • Informatie over roltafels met betrekking tot de huidige positie, vorige positie, status cleaning, bezettingsgraad per afdeling per dag, week/maand/jaar in aantallen rolcontainers
Standaard voor maatwerk

Door de modulaire opbouw zijn de mogelijkheden uitgebreid.

Naast de basis Dat-A-Logiqs software hebben wij diverse modules ontwikkeld om aan te sluiten op uw wensen en situatie.

Optionele software modules:

 • Dat-A-Plant
 • Dat-A-Water
 • Dat-A-Potting
 • Dat-A-Spacing
 • Dat-A-Pick&Place
 • Dat-A-Pocket
 • Dat-A-SMS

Dat-A-Control is ingericht als open systeem. Dit houdt in dat de gekozen architectuur eenvoudige koppelingen mogelijk maakt met andere ICT-systemen op uw bedrijf.

Voordat het systeem bij u op het bedrijf geïnstalleerd wordt, testen onze software-ingenieurs de programma’s op klantniveau zodat eventuele storingen al zoveel mogelijk vooraf worden gesignaleerd. Dit verkort de doorlooptijd van het project op uw bedrijf aanzienlijk.

Bedien uw kas vanuit elk plek ter wereld met Dat-A-Control software

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor containertransport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van containers door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere containers.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle containers en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van containers naar en van de container cleaner.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.

Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden, zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.