Het hart van het logistieke systeem

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een roltafel systeem is dat alle productieprocessen efficiënt kunnen worden georganiseerd en plaatsvinden in één werkruimte voor de gehele kas.

Omdat onze roltafel systemen sterk kunnen worden aangepast aan de behoeften van elk project en elk gewas, geldt hetzelfde voor het ontwerp en de configuratie van elk werksysteem.

Aan de hand van de behoeften van de telers adviseren, ontwerpen en bouwen we de ideale oplossing die de projectvereisten kan evenaren en zelfs overtreffen.

Oppotten, wijderzetten, knippen, fenotypering, sorteren, oogsten….

Logiqs heeft niet alleen een uitgebreide ervaring met een aantal van ‘s werelds meest succesvolle kwekers, maar we hebben ook succesvol samengewerkt met enkele van de grootste producenten van geautomatiseerde oppotmachines, transplanters, knipmachines, fenotypering en Vision camera sorteren.

We kunnen deze productieprocessen volledig integreren in onze roltafel systeem en de meest efficiënte indeling van de werkruimte ontwerpen om het ruimtegebruik te maximaliseren en potentiële knelpunten te minimaliseren.

Integratie kan ook worden uitgevoerd in de software en ons Dat-A-Control pakket beschikt ook over de optionele modules Potting, Spacing, Pick & Place en Vision Sorter.

Betrouwbaar beheer van lege roltafels

Het werksysteem van de kas is normaal gesproken de plaats waar de lege roltafels gebufferd worden en de roltafels gereinigd worden.

Deze gebieden zijn over het algemeen met elkaar verbonden door transportbanen en/of de overhead kraan(kranen).

De grootte van de roltafel buffer en de schaal van automatisering worden altijd bepaald door de capaciteitseisen van de kas.

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs roltafelsysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!