efficiënte, flexibele en betrouwbare roltafel systemen

Logiqs General Brochure

Logiqs roltafel/rolcontainer systemen

Logiqs’ geautomatiseerde roltafelsystemen worden wereldwijd erkend als de meest flexibele en innovatieve containersystemen voor de tuinbouw.

Onze geavanceerde automatiseringsoplossingen zijn ontwikkeld met duurzaamheid en efficiëntie als uitgangsprincipes,  in nauwe samenwerking met een aantal van de succesvolste kwekers ter wereld.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Waarom een Logiqs roltafelsysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw wensen en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen tenslotte alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden geüpgradet, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

Wat zijn de grote voordelen?
Roltafelsystemen bieden veel voordelen in vergelijking met vaste tafels en/of kweken op een teeltvloer. Om er een aantal te noemen:
 • Efficiënte verwerking van verschillende groepen planten met verschillende groeiomstandigheden, door te werken met individuele containers die worden verplaatst en geregistreerd gedurende het teeltproces
 • Optimaal ruimtegebruik om de teler te helpen zijn gestelde productiedoel te behalen en wellicht te overtreffen
 • Biedt de teler de mogelijkheid tot het gebruik van meerdere teeltlagen voor efficiënt ruimtegebruik
 • Beter werkklimaat en een veel betere luchtstroom in de kas, in het bijzonder onder de containers, in vergelijking met dat van een gewas op de vloer
 • Efficiëntere irrigatie met lagere arbeidskosten
 • Betere controle over de kwaliteit van het gewas als gevolg van betere hygiëne: het plaatsen van planten in containers vermindert de kans op verontreiniging of besmetting
 • Door de betere irrigatiemogelijkheden kan de totale vochtigheid in de kas worden verlaagd. Dit vermindert het risico op meeldauw, schimmels en wortelziekten, die invloed hebben op de planten
 • Rolcontainersystemen in kassen zorgen voor een beter georganiseerde werkruimte (oppotten, wijder zetten, oogsten, verpakken, enz.) en leiden altijd tot efficiëntere werkomstandigheden
 • Lagere energiekosten als gevolg van betere luchtstromen onder de containers die het mogelijk maken de planten gemakkelijker te verwarmen dan wanneer ze gekweekt worden op de grond
 • Stroomlijnt alle productiefasen
Welke gewassen worden op roltafels geweekt?

Onze roltafel systemen zijn toegepast in vele kassen en potplantkwekerijen over de hele wereld en voor diverse teelten, zoals:

 • Potplanten
 • Kruiden in potten
 • Bolgewassen
 • Stekken/opkweek
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouwautomatiseringsoplossing, ontworpen en gebouwd door Logiqs. De shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.