Besparing op arbeidskosten en verhoogde product kwaliteit Automatische reiniging en desinfectie van roltafel bodems

Logiqs General Brochure

Optimale hygiëne voor uw kweeksysteem

De mogelijkheid om de reiniging van de roltafels volledig te automatiseren is een ander groot voordeel van een Logiqs roltafel systeem.

De werkruimte kan worden uitgerust met een geautomatiseerde roltafelreiniger van Logiqs, die ervoor zorgt dat de roltafels gelijkmatig worden gewassen en gedesinfecteerd met hogedruk sproeikoppen.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Betere hygiëne = minder kans op ziektenverspreiding = hoog rendement op de investering

Welk gewas u ook teelt, een goede hygiëne in de kas is van levensbelang.

De geautomatiseerde roltafel reinigingsoplossingen van Logiqs stellen de teler in staat om een veel efficiëntere workflow op te zetten, waarbij roltafels na het oogsten onmiddellijk naar de roltafel cleaner worden gestuurd, om daarna in een buffer te worden gestapeld in afwachting van het volgende gebruik.

Dit bespaart de teler tijd en arbeidskosten en het minimaliseert de kans op problemen als gevolg van vuile roltafels.

Onze reinigers worden uitgevoerd met aanvoer aan de voorzijde (100° cleaner) of aan de bovenzijde (180° cleaner).

Hoe ontwerpen we de trajecten voor de roltafels?

De aanvoer en afvoer van roltafels wordt meestal gedaan door een OHK (overhead kraan), maar kan ook worden gecombineerd met invoer via railbuizen of A-Track transportbanen.

Alle bewerkingen van de machines worden bestuurd en gesynchroniseerd door Dat-A-Control, en de gebruiker heeft daarbij de mogelijkheid om automatische reinigingstaken in te stellen voor bepaalde locaties. Zo staan de roltafels vervolgens schoon gebufferd klaar voor volgend gebruik.

Er kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat een roltafel, zodra er geoogst is en een oppakpositie is bereikt, automatisch door de OHK wordt opgepakt en naar de cleaner wordt gebracht, zonder tussenkomst van de mens.

Afhankelijk van de capaciteit van de cleaner, ontwerpt Logiqs een aangepaste logistieke oplossing die aan de specifieke eisen kan voldoen.

De naam komt van de hoek van 100° waarin de roltafels worden gekanteld tijdens het reinigingsproces. Op deze manier vallen vuil en water eenvoudig uit de roltafel.

De bodems worden gereinigd met behulp van hogedruksproeiers, die in de lengterichting langs de roltafel bewegen. De cleaner kan ook worden uitgerust met een dispenser voor het mengen van desinfectiemiddelen.

De aanvoer en afvoer van roltafels wordt meestal gedaan door een OHK (overhead kraan) maar kan ook worden gecombineerd met invoer via railbuizen of A-Track transport banen.

De 180 graden cleaner biedt u als teler een hogere reinigingscapaciteit voor roltafels dan voorheen mogelijk was.

Deze cleaner maakt gebruikt van een kantelbaar (roterend) platform waarop vieze roltafels horizontaal worden geplaatst. Het platform roteert en de vuile roltafels worden gewassen door hogedruksproeiers. Ondertussen wordt de volgende vuile roltafel op het platform geplaatst. Nadat de roltafel is gewassen, draait het platform opnieuw en komt de schone roltafel boven, klaar om te worden gebufferd.

De 180 graden cleaner is ontworpen om samen te werken met de OHK (overhead kraan).

De geautomatiseerde roltafel reinigingsoplossingen van Logiqs gecombineerd met onze Dat-A-Control software zorgen ervoor dat de werking van de machines volledig automatisch is zonder tussenkomst van de mens.

Telers kunnen hun werkstroom volledig personaliseren met Dat-A-Control en profiteren van een groot aantal handige functies, zoals transportplannen voor meerdere roltafels en meerdere transfers, locaties met automatische opdrachten, automatisering van transporten naar de werkruimte op basis van de datum van oppotten, enz.

Waarom een Logiqs roltafel systeem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs als dat van geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.