Optimale hygiëne voor uw kweeksysteem

De mogelijkheid om de reiniging van de roltafels volledig te automatiseren is een ander groot voordeel van een Logiqs roltafel systeem.

De werkruimte kan worden uitgerust met een geautomatiseerde roltafel reiniger van Logiqs, die ervoor zorgt dat de roltafels gelijkmatig worden gewassen en gedesinfecteerd met hogedruk reinigings- sproeidoppen.

Betere hygiëne = minder kans op ziektenverspreiding = hoog rendement op de investering

Ongeacht welk gewas, er is geen manier om te negeren hoe belangrijk goede hygiëne is in een productiekas.

De geautomatiseerde roltafel reinigingsoplossingen van Logiqs stellen de teler in staat om een veel efficiëntere workflow op te zetten, waarbij roltafels na het oogsten onmiddellijk naar de roltafel cleaner worden gestuurd, om daarna in een buffer te worden gestapeld in afwachting van het volgende gebruik.

Dit bespaart de teler tijd, arbeidskosten en minimaliseert de mogelijkheid van knelpunten als gevolg van vuile roltafels.

Onze reinigers worden uitgevoerd met aanvoer aan de voorzijde (100° cleaner) of aan de bovenzijde (180° cleaner).

Hoe ontwerpen we de stromen van roltafels?

De aanvoer en afvoer van roltafels wordt meestal gedaan door een OHK (overhead kraan) maar kan ook worden gecombineerd met invoer via railbuizen of A-Track transportbanen.

Alle bewerkingen van de machines worden bestuurd en gesynchroniseerd door Dat-A-Control, en de gebruiker heeft ook de mogelijkheid om automatische reinigingstaken in te stellen voor bepaalde locaties, zodat de roltafels de volgende morgen schoon gebufferd klaar staan voor gebruik.

Bijvoorbeeld: er kan een instelling worden gemaakt, dat zodra een roltafel geoogst is en een oppakpositie bereikt, de roltafel automatisch door de OHK wordt opgepakt en naar de cleaner wordt gebracht, zonder tussenkomst van de mens.

Afhankelijk van de capaciteit van de cleaner, ontwerpt Logiqs een aangepaste logistieke oplossing die aan de specifieke eisen kan voldoen.

De naam komt van de hoek van 100° waarin de roltafels worden gekanteld tijdens het reinigingsproces. Op deze manier vallen vuil en water eenvoudig uit de roltafel.

De bodems worden gereinigd met behulp van hogedruksproeiers, die in de lengterichting langs de roltafel bewegen. De cleaner kan ook worden uitgerust met een dispenser voor het mengen van desinfectiemiddelen.

De aanvoer en afvoer van roltafels wordt meestal gedaan door een OHK (overhead kraan) maar kan ook worden gecombineerd met invoer via railbuizen of A-Track transport banen.

De 180 Graden Cleaner biedt de teler een hogere reinigingscapaciteit voor roltafels dan voorheen mogelijk was.

Deze cleaner maakt gebruikt van een kantelbaar (roterend) platform waarop vuile roltafels horizontaal worden geplaatst. Het platform roteert en de vuile roltafels wordt gewassen door hogedruk sproeiers. Ondertussen wordt de volgende vuile roltafel op het platform geplaatst. Nadat de roltafel is gewassen, draait het platform opnieuw en komt de schone roltafel boven, klaar om te worden gebufferd.

De 180 Graden Cleaner is ontworpen om samen te werken met de OHK (overhead kraan).

De geautomatiseerde roltafel reinigingsoplossingen van Logiqs gecombineerd met onze Dat-A-Control software zorgen ervoor dat de werking van de machines volledig automatisch is zonder tussenkomst van de mens.

Telers kunnen hun werkstroom volledig personaliseren met Dat-A-Control en profiteren van vele handige functies, zoals: transportplannen voor meerdere roltafels en meerdere transfers, locaties met automatische opdrachten, automatisering van transporten naar de werkruimte op basis van de datum van oppotten, enz.

Waarom een Logiqs roltafel systeem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!