efficiënte, flexibele en betrouwbare Meerlagen roltafel teeltsystemen

Logiqs General Brochure

Logiqs meerlagen roltafelsystemen

Meerlagenteelt is de laatste decennia een van de belangrijkste ontwikkelingen in de interne transport voor de tuinbouw.

Niet alleen biedt de meerlagenteelt de beste ruimtebenutting in de kas, deze manier van telen draagt ook bij aan de verduurzaming van de tuinbouw.

Terwijl ‘vertical farming’ steeds populairder wordt in de voedselproductie, worden in de tuinbouwsector al meer dan 30 jaar verticale teelttechnieken gebruikt.

Logiqs was een van de eerste bedrijven die op grote schaal meerlaagse geautomatiseerde roltafel systemen voor potplantenkwekerijen ontwierp en bouwde.

Deze al meer dan 30 jaar durende reis naar efficiënte meerlagen roltafelsystemen heeft ons geleerd wat wel en wat niet werkt en heeft geleid tot zeer betrouwbare en doorontwikkelde automatiseringsoplossingen die jaren voorsprong hebben op de concurrentie.

LOGIQS Benching Configurator

Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken

Kleinere ecologische voetafdruk

Meerlagenteelt draagt bij aan een kleinere ecologische voetafdruk, door een lager energieverbruik voor het verwarmen en koelen van de kas.

Logiqs heeft de meerlagen-teeltsystemen aanzienlijk verbeterd door voortdurende doorontwikkeling en aanpassingen van de transportmogelijkheden tussen de verschillende lagen.

Belangrijkste focus

Onze belangrijkste focus bij het ontwikkelen van nieuwe meerlagen-teeltsystemen ligt op:

 • Het bereiken van een hogere betrouwbaarheidsgraad voor alle onderdelen van de automatisering, zoals liften, automatische transportwagens, transportbanen en kranen
 • Hogere capaciteiten van interne transport, zonder verhoging van de kosten hiervoor
 • Vooruitlopen op mogelijke logistieke knelpunten en intelligent ontwerpen van meerlagen-teeltsystemen voor de specifieke behoeften van het gewas
 • Efficiënte integratie van irrigatie en waterafvoersystemen
Voor welke gewassen kunnen meerlaagse roltafelsystemen toegepast worden?

Onze meerlaagse roltafelsystemen zijn toegepast in een groot aantal kassen en potplantkwekerijen over de hele wereld en voor diverse teelten, zoals:

 • Potplanten
 • Kruiden in potten
 • Bolgewassen
 • Stekken/opkweek
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

De 2D-Shuttle is een unieke tuinbouwautomatiseringsoplossing, die is ontworpen en gebouwd door Logiqs. De shuttle is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibel en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs containersysteem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs als dat van geheel handmatig naar een volledig geautomatiseerd is.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.