Logiqs meerlagen roltafel systemen

Meerlagen teelt is een van de meest belangrijke ontwikkelingen in interne transport voor de tuinbouw gedurende de laatste decennia.

Niet alleen biedt de meerlagen teelt de beste ruimtebenutting, maar het draagt ook bij aan de complete duurzaamheid van een productiekas.

Terwijl “verticale tuinbouw” nu populair wordt in de voedselproductie, zullen velen verbaasd zijn te horen dat de tuinbouwsector al meer dan 30 jaar verticale teelttechnieken gebruikt.

Logiqs was een van de eerste bedrijven die op grote schaal meerlaagse geautomatiseerde roltafel systemen voor potplantenkwekerijen ontwierp en bouwde.

Deze meer dan 30 jaar durende reis naar efficiënte meerlagen roltafel systeem heeft ons geholpen te leren wat wel en wat niet werkt en heeft geleid tot zeer betrouwbare en doorontwikkelde automatiseringsoplossingen die jaren voorsprong hebben op de concurrentie.

Efficiënt ruimtegebruik leidt ook tot een kleinere ecologische voetafdruk van de teelt wegens het inherente lagere energieverbruik voor het verwarmen en koelen van de kas.

Logiqs heeft enorme voortuitgang geboekt in het verbeteren van meerlagen teeltsystemen door voortdurende aanpassing en ontwikkeling van de transportmogelijkheden tussen de verschillende lagen.

Onze belangrijkste focus bij het ontwikkelen van nieuwe meerlagen teeltsystemen ligt op:
 • het bereiken van een hogere betrouwbaarheidsgraad voor alle onderdelen van de automatisering, zoals liften, automatische transportwagens, transportbanen en kranen;
 • hogere capaciteiten van interne transport, zonder verhoging van de kosten hiervoor;
 • vooruitlopen op mogelijke logistieke knelpunten en intelligent ontwerpen van meerlagen teeltsystemen voor de specifieke behoeften van het gewas;
 • Efficiënte integratie van irrigatie en waterafvoer systemen.
Voor welke gewassen kunnen meerlaagse roltafelsystemen toegepast worden?

Onze meerlaagse roltafel systemen zijn toegepast in vele kassen en potplant kwekerijen over de gehele wereld voor diverse teelten, zoals:

 • Potplanten
 • Kruiden in potten;
 • Bolgewassen
 • Jongplanten(opkweek)
 • Snijbloemen
 • Cressen en microgroenten
 • Chrysanten
 • Champignons

De Logiqs 2D-Shuttle is een unieke tuinbouw automatiseringsoplossing, welke is ontworpen en gebouwd door Logiqs. Dit systeem is ongeëvenaard in zijn modulair ontwerp, dat zorgt voor een flexibele en schaalbaar systeem.

De A-Track transportbanen zorgen voor roltafel transport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor roltafel transport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de roltafel op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

In de loop der jaren heeft Logiqs tal van oplossingen bedacht voor automatisch transport van roltafels door middel van automatische wagens. Dit heeft geleid tot eenvoudige en degelijke Automatische Transport Wagens en geavanceerde Automatische Midden Wagens, al dan niet geschikt voor meerdere roltafels.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Onze liften worden klantspecifiek gemaakt, aangepast aan de toegepaste containers, en de specifieke hoogte eisen van de kas en het systeem.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.
Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Roltafels met een aluminium of kunststof eb en vloed bodem dienen te worden gewassen onder hoge druk. Dit om de hygiëne van de containerbodem optimaal te houden.

Voor dit process heeft LOGIQS twee tipes van Cleaners ontworpen die die uiterst geschikt zijn om dit taak uit te voeren.

Waarom een Logiqs containersysteem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!