Volledig geautomatiseerde roltafel klimaatcellen

Klimaatcellen spelen een zeer belangrijke rol bij de grootschalige teelt van bepaalde gewassen, zoals: bolbloemen, cressen, microgroenten, enz.

Voor deze gewassen hebben we talloze geautomatiseerde meerlagige logistieke systemen in klimaatcellen geproduceerd, die een maximaal ruimtegebruik in de klimaatcel mogelijk maken.

De geautomatiseerde klimaatcellen van Logiqs gebruiken uiterst betrouwbare geautomatiseerde transportbanen, overhead kranen en mechanische container stapelcassettes, en de machines worden bestuurd met hulp van ons toonaangevende softwarepakket Dat-A-Control.

Zeer efficiënt ruimtegebruik leidt tot een lagere ecologische voetafdruk voor de betreffende teelt, omdat de klimaatcel vanwege zijn compacte formaat een lagere energiebehoefte heeft.
De belangrijkste voordelen van het gebruik van een LOGIQS automatische klimaatcel:
  • doordachte machines met een hoge betrouwbaarheid;
  • geen onnodige machines en sensoren nodig;
  • overgangen van de transportbanen naar de overhead kranen zijn direct en efficiënt;
  • alle automatisering wordt aangestuurd door onze software, zodat de teler zich op het gewas kan concentreren;
  • onze software maakt het automatisch sorteren en verplaatsen van roltafels mogelijk, rekening houdend met de productiedatum of andere parameters.
Betrouwbare logistieke stromen en maximaal gebruik van de ruimte

Betrouwbare logistieke stromen en maximaal gebruik van de ruimte

Hoewel verschillende gewassen om verschillende redenen en in verschillende stadia van het productieproces een klimaatcel vereisen, blijft de behoefte aan efficiënt ruimtegebruik en een betrouwbare inkomende en uitgaande logistieke stroom universeel.

Voor elk project en elk gewas werken we samen met onze klanten, zodat we de best mogelijke oplossing voor het project kunnen adviseren, ontwerpen en bouwen.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaan sectie, welke gebruik maakt van twee snelheden: hoge snelheid voor containertransport, en langzame snelheid voor nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaan sectie.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.

Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van roltafels naar en van de container cleaner.

After benches get sent to the cooling cell through the transport line, the Overhead crane picks the bench up from the transport line and sets it down in a mechanised bench buffer stack. These stacks require no electricity and mechanically work using the weight of the benches as they are stacked.
So once a bench is set down in the stack by an overhead crane, the support guiders come out a level above, expecting the next bench.

Waarom een Logiqs roltafel systeem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jonge planten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!