Volledig geautomatiseerde Roltafel Koelcellen

Logiqs General Brochure

Volledig geautomatiseerde roltafel klimaatcellen

Klimaatcellen spelen een zeer belangrijke rol bij de grootschalige teelt van gewassen zoals bolbloemen, cressen en microgroenten.
Voor deze gewassen hebben we talloze geautomatiseerde meerlagige logistieke systemen in klimaatcellen geproduceerd, die een maximaal ruimtegebruik in de klimaatcel mogelijk maken.
De geautomatiseerde klimaatcellen van Logiqs gebruiken uiterst betrouwbare geautomatiseerde transportbanen, overheadkranen en mechanische container stapelcassettes. De machines worden bestuurd met behulp van ons unieke, toonaangevende softwarepakket Dat-A-Control.

LOGIQS Benching Configurator
Het ideale teeltsysteem voor uw gewas ontwerpen met slechts
een paar klikken
Efficiënt ruimtegebruik leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk: de klimaatcel heeft vanwege zijn compacte formaat een lagere energiebehoefte.
De belangrijkste voordelen van het gebruik van een LOGIQS automatische klimaatcel:
  • de doordachte machines hebben een hoge betrouwbaarheid;
  • er zijn geen onnodige machines en sensoren nodig;
  • de overgangen van de transportbanen naar de overheadkranen zijn direct en efficiënt;
  • alle automatisering wordt aangestuurd door onze software, zodat de teler zich op het gewas kan concentreren;
  • onze software maakt het automatisch sorteren en verplaatsen van roltafels mogelijk, rekeninghoudend met de productiedatum of andere parameters.
Betrouwbare logistieke stromen en maximaal gebruik van de ruimte

Omdat verschillende gewassen om verschillende redenen en in verschillende stadia van het productieproces een klimaatcel kunnen vereisen, is het noodzakelijk dat wij de wensen van de teler op de juiste manier weten te vertalen naar apparatuur en software.
Voor elk project en elk gewas werken we dan ook nauw samen met onze klanten, zodat we de best mogelijke oplossing voor het project kunnen adviseren, ontwerpen en bouwen. Op deze manier maken we maximaal gebruik van de ruimte en worden betrouwbare logistieke stromen gegarandeerd.

De A-Track transportbanen zorgen voor containertransport tussen de rijen, en verbinden de teeltkas met de werkruimte.
Er is slechts één aandrijfunit per A-Track transportbaansectie nodig. Deze kent twee snelheden: een hoge voor containertransport en langzame voor het nauwkeurig positioneren van de container op de pneumatische brug in de transportbaansectie.

De overhead kranen en 3D (X/Y) kranen van Logiqs stroomlijnen het transport van zowel lege als volle roltafels en zijn met succes geïmplementeerd in vele kassen en kwekerijen over de gehele wereld.
Overhead kranen zijn ook ons gereedschap bij uitstek voor het aan- en afvoeren van roltafels naar en van de container cleaner.

After benches get sent to the cooling cell through the transport line, the Overhead crane picks the bench up from the transport line and sets it down in a mechanised bench buffer stack. These stacks require no electricity and mechanically work using the weight of the benches as they are stacked.
So once a bench is set down in the stack by an overhead crane, the support guiders come out a level above, expecting the next bench.

Waarom een Logiqs roltafel systeem?

Onze langdurige relaties met telers helpen ons uw behoeften en ambities volledig in kaart te brengen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs aan te bieden.
Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.
Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt. Hierbij hebt u volledig inzicht hoe het logistieke systeem in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs als dat van een geheel handmatig naar volledig geautomatiseerd is.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.
Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.