De spuit-gietboom voor zowel irrigatie als gewasbescherming en groeiregulatie

De automatische spuit-gietbomen van Logiqs zijn vandaag de dag de meest veelzijdige alles-in-één oplossing voor irrigatie beschikbaar.

Verkrijgbaar met een volledige software integratie met Dat-A-Control, geven onze automatische spuit-gietbomen telers de mogelijkheid om een aanzienlijke vermindering van de loonkosten te realiseren, de productkwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd water en voedingsstoffen te besparen.

Onze spuit-gietbomen kunnen specifiek worden geconfigureerd aan de behoeften van de teler en het gewas.

De rijlengte kan zelfs groter zijn dan 200 meter, met een maximale breedte van 13 meter.

Betrouwbare en duurzame irrigatie oplossing

De spuit-gietbomen van Logiqs hebben een efficiënt lichtgewicht ontwerp, maar zijn ook gebouwd met betrouwbaarheid en duurzaamheid in het achterhoofd.

Het chassis is volledig verzinkt, terwijl de onderdelen van de giek gemaakt zijn van roestvrijstaal of pvc.

Het lichtgewicht ontwerp zorgt ervoor dat er geen onnodige krachten op de kasconstructie worden overgebracht.

Wanneer het verwarmingssysteem ontworpen is om het gewicht van de spuit-gietbomen te dragen, kunnen de verwarmingsbuizen als dragers voor de spuit-gietboom dienen, wat leidt tot lager implementatiekosten.

Design features

 • Twin rail for stability and load carrying capacity
 • Energy efficient 240v inverter drive provides a full range of speeds
 • Non slip wire drive incorporating flexibly positioned drive hub
 • Centre feed hose handling
 • Low voltage signaling
 • Optional ‘walk through’ booms to allow pathway access
 • Quick and simple to install
 • Bracketry for attaching injectors
 • Can be used for misting and spraying

Nozzles and Booms:

 • Full range of interchangeable nozzle tips providing a choice of application rates and droplet sizes
 • Anti-drip nozzle bodies to prevent drip damage and water waste fitted as standard
 • Optional turret nozzles to provide easy selection of required nozzle tips
 • Edge nozzles for watering fast drying bed edges
 • High volume dribble booms also available
 • Twin booms to permit simultaneous spraying and watering (wash off)
Echte software-integratie en gebruiksvriendelijke besturing

De complete software integratie geeft de teler een veel preciezere manier van plannen en het bijhouden van irrigatie en spuiten.

De Dat-A-Control software registreert alle plantgroepen in de kas, inclusief de lege roltafel plaatsen. Hierdoor kan de software het juiste instructies doorgeven aan de spuit-gietboom, zodat lege plakken worden overgeslagen en geen water of voedingsstoffen worden verspild.

Dat-A-Control houdt ook een gedetailleerde geschiedenis van alle bespuitingen en watergiften bij voor elke roltafel in de kas. Telers kunnen deze gegevens gebruiken om hun irrigatie en spuitregime te maximaliseren door de mogelijkheid om met terugwerkende kracht de beste irrigatie en spuitpatronen te gebruiken.

De geautomatiseerde irrigatie-oplossing van Logiqs met de spuit-gietbomen die in combinatie met onze Dat-A-Control software werken, is veel beter dan andere concurrerende systemen.

Niet alleen zijn de spuit-gietbomen van Logiqs de meest veelzijdige en betrouwbare, maar ze zijn ook het makkelijkst te gebruiken vanwege de volledige software integratie met Dat-A-Control.

Voor telers die geen spuit-gietboom gebruiken maar eb-vloed irrigatie, kunnen we individuele watertoevoerpunten leveren en installeren voor de roltafels in de kas.

Afhankelijk van de roltafel afmetingen en de vereiste watercapaciteit, adviseren wij onze klanten over het juiste model van watertoevoerpunten voor de roltafels.

Met behulp van Dat-A-Control kan de teler complexe irrigatie en spuitschema’s per roltafel, groep roltafels of groeifase inzetten.

De geïntegreerde software voor irrigatie en spuitoplossingen van Logiqs helpt telers besparen op arbeid, water en voedingsstoffen, terwijl op hetzelfde moment de productkwaliteit en de arbeidsomstandigheden verbeteren.

Waarom een Logiqs roltafel systeem:

Onze langdurige relaties met telers helpen ons hun behoeften en ambities volledig te begrijpen en de gewenste automatiseringsresultaten tegen de best mogelijke prijs te bereiken.

Wij geloven in duurzame automatisering en we automatiseren niet alleen om te automatiseren. Wij slagen alleen als onze klanten ook succesvol zijn in hun productieactiviteiten.

Indien nodig kunnen gefaseerde plannen voor de lange termijn worden gemaakt, waarbij de teler volledig inzicht heeft hoe het logistieke system in de kas in de toekomst kan worden geüpgraded, zelfs van een geheel handmatig systeem naar een volledig geautomatiseerd systeem.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!