Rolcontainer systemen gemaakt door Logiqs hebben keer op keer zichzelf bewezen als onmisbaar in grootschalige productie kassen gespecialiseerd in snijbloemen.

Rolcontainers kunnen de efficiëntie van uw ruimtegebruik verhogen met maar liefst 30 procent vergeleken met vaste containers en/of planten op de grond groeien.

Specifieke voordelen voor het telen van snijbloemen op rolcontainers:

  • Een geautomatiseerde rolcontainer kas maakt een ruimtegebruik percentage van 90 % mogelijk met alle bijbehorende voordelen;
  • Ruimte besparing als een gevolg van ‘’first in first out” principe op de pijpenbanen;
  • Als u gebruik maakt van rolcontainers heeft u minder ruimte nodig voor de interne transport van uw planten;
  • Een verbeterde luchtstroom binnen de kas onder de containers, vooral in vergelijking met planten die worden geteeld op de grond vermindert de kans van vocht veroorzaakte ziektes van de planten;
  • Een ander voordeel van de verbeterde luchtstroom is dat het meer energie- efficiënt wordt om de juiste thermische omstandigheden voor de teelt in de kas te creëren, wat leidt tot lagere energiekosten;
  • Rolcontainers zijn gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren op een geautomatiseerde manier met behulp van onze Container Cleaners wat leidt tot een verminderde kans op verspreiding van ziekten aan de planten;
  • Irrigatie, voedingstoffen, ziekte bestrijding en groeiregulatoren kunnen op een nauwkeurige manier worden toegepast door verschillende automatische mogelijkheden;
  • Maakt eenvoudige bediening van meerdere verwarming en koeling zones in de kas voor de verschillende groeifasen mogelijk;
  • Betere werkomstandigheden voor uw werknemers omdat het gewas op de juiste werkhoogte wordt geteeld en niet op de grond;
  • Stroomlijnt alle productie fasen.

Onze geautomatiseerde interne logistieke systemen nemen de dagelijkse bedrijfsvoering naar een ongekend niveau van efficiëntie en flexibiliteit!

Interne transport van de rolcontainers tussen werk- en teelgebieden

Onze logistieke oplossingen worden altijd op maat gemaakt voor de behoefte van de kweker en van het gewas.

Afhankelijk van de behoeften van de klant kunnen wij een gedeeltelijk geautomatiseerd of volledig geautomatiseerde transportsystemen ontwerpen en implementeren die zorgen voor een maximale flexibiliteit en ruimtegebruik in zowel nieuwbouw als in bestaande kassen.

Een geautomatiseerde rolcontainer kas heeft de mogelijkheid voor nog efficiënter ruimtegebruik door het mogelijkheid van meerlagen telen.

Ons brede assortiment van transport machines maakt het mogelijk om logistieke oplossingen die onmogelijk lijken bij onze concurrentie te realiseren.

Handmatige Transport Banen - A-track

Automatische Transportbanen

Automatische Transport Wagens

Overhead kranen

3D-Kranen (X/Y)

2D-Shuttles

Automatische liften

Zaaien, sorteren, enten en verplanten tijdens de levenscyclus van de plant

Met behulp van een geautomatiseerd container systeem van Logiqs is de integratie en automatisering van zaaien, sorteren, enten en verplanten operatie onmerkbaar.

Om onze klanten te helpen met het bereiken van de best mogelijke resultaten bij de keuze voor geautomatiseerd zaaien, sorteren, enten en verplanten systemen, Logiqs is een officiële dealer van Javo BV.

Javo is marktleider op het gebied van oppotten en verpotten machines, robotsystemen, en pot handling automatisering voor de productie en behandeling van potplanten, perkgoed en boomkwekerijproducten.

Met behulp van onze Dat-A-Potting en Dat-A-Spacing softwaremodules kunnen de oppotten en spatiëring systemen eenvoudig communiceren met onze geavanceerde controle en registratie software: Dat-A-Control. Op deze manier kunnen de planten worden gevolgd vanaf het moment dat ze worden opgepot en op de containers worden gezet.

Automatische irrigatie - Spuitbomen.

Ongeacht of u gebruik maakt van ‘’eb en vloed’’ irrigatie of u uw gewassen besproeid met een spuitboom, Logiqs kan u helpen met een precieze irrigatie van uw planten en ook met individuele rolcontainer irrigatie en het mogelijk maken van irrigatie geschiedenis voor elke aparte rolcontainer.

Logiqs is ook een officiële dealer voor de innovatieve "WD Indoor" Traveling Irrigator Systems geproduceerd door Denton Automation Ltd uit het Verenigd Koninkrijk.

Denton Automation heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van irrigatie-apparatuur voor tuinbouw toepassingen.

Dat-A-Water - om het irrigatieproces integreren in Dat-A-Control V3 hebben we een nieuwe module specifiek voor de controle en registratie van irrigatie gemaakt. Dit maakt het leven van de teler makkelijker door het aanbieden van individuele rolcontainer irrigatie, eenvoudige set-up van de irrigatieschema's, en de irrigatie geschiedenis voor elke rolcontainer.

Plant controle en registratie direct op uw computer: Dat-A-Control V3

Dat-A-Control V3 is het resultaat van meer dan 10 jaar ontwikkeling en ervaring in het helpen van de telers met het bereiken van hun doelen.

Ontworpen om te communiceren - Dat-A-Control kan eenvoudig worden gekoppeld aan de meeste zakelijke software dat geschikt is voor een teelt van snijbloemen.

Effectieve order picking in de laatste fase van productie

Door onze intelligente software oplossingen en onze betrouwbare en flexibele transportmiddelen werken wij samen met onze klanten om knelpunten te elimineren uit de productie-en leveringsprocessen.

De flexibiliteit van een geautomatiseerd container systeem van Logiqs maakt ook een eenvoudige integratie van geautomatiseerd sorteren en verpakken in de laatste fase van de productie mogelijk.

Reinigen en desinfecteren van de rolcontainers tussen gebruik

Nog een ander voordeel van een geautomatiseerd rolcontainer systeem in vergelijking met normale container systemen of van teelt op grondniveau is dat het wassen en ontsmetten van de containers veel makkelijker geautomatiseerd kan worden. Onze container reinigingsoplossingen worden speciaal gemaakt aan de hand van de specifieke behoefte van de klant, alsmede de specifieke grootte van de containers voor elk apart project.

100° Container Cleaner

180° Container Cleaner

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op

Logiqs B.V. | Honderdland 131 | 2676 LT Maasdijk | Nederland | Tel: +31 174-514141 | Fax: +31 174-517877 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer