Westhoff Vertriebsges

Locatie

Südlohn,
Germany

Teelt

Diverse potplanten

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

4 hectare nieuwbouw

Het project:

Kwekerij Westhoff, gevestigd in Südlohn (Duitsland), één van de grootste en meest gerespecteerde potplantenkwekers in Europa, heeft de langdurige samenwerking met Logiqs gecontinueerd, toen zij een nieuwe kwekerij van 40.000 m² wilden bouwen.

Na zorgvuldige bepaling van de specifieke wensen en eisen van de klant, en de gewenste capaciteiten in de kas, is Logiqs begonnen met het ontwerpen, produceren en bouwen van een volledig automatisch containersysteem voor 3.600 containers van 4.500 mm x 1.630 mm.

Een van de grootste eisen van dit ambitieuze project was de realisatie van een werkruimte met een hoge capaciteit, zonder knelpunten tijdens productiepieken. Met dit in het achterhoofd heeft Logiqs een werkruimte ontworpen, speciaal geschikt voor deze eis, waarbij Kwekerij Westhoff de mogelijkheid heeft om in zeer drukke tijden 24 uur per dag op te potten en/of wijder te zetten, mocht dit nodig zijn.

De productiekas werd hierbij niet vergeten, deze werd eveneens voorzien van automatisering met hoge capaciteit, in de vorm van automatische transportbanen en de unieke 2D-Shuttle. Hierdoor is het systeem in de kas zeer flexibel met optimale ruimtebenutting, zodat per jaar 1.500.000 planten in de kas kunnen groeien.

De kwekerij is ook voorzien van geavanceerde en efficiënte systemen voor watergeven en gewasbescherming, waarbij gebruik gemaakt wordt van spuitbomen, geschikt voor nauwkeurige bewatering en toevoeging van voedingsstoffen, maar ook voor toepassing van groeiregulatie en gewasbescherming.

Voor een efficiënte besturing en controle van het intern transport systeem is hier Dat-A-Control geïmplementeerd, onze toonaangevende besturings- en registratie software.

Om een hoge mate van hygiëne in de kas te realiseren, en het risico of ziekten en plagen tot een minimum te beperken, is ook hier gekozen voor een 100° container cleaner, die in combinatie met de overhead kraan alle containers reinigt voordat er weer planten op gezet worden.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2014.

contact

[contact-form-7 404 "Not Found"]