Rutishauser A.G. – Ecofarm

Locatie

Züberwangen,
Switzerland

Teelt

Potchrysanten, cyclamen, violen, poinsettia, tulpen, etc.

Techniek

Meerlagen roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

5 hectare waarvan 80% nieuwbouw

Bedrijfsgeschiedenis

Opgericht door Eduard Rutishauser in 1912, Rutishauser A.G. is sindsdien een van de meest gerespecteerde potplantentelers van Zwitserland. Daarnaast zijn zij al meer dan 30 jaar een zeer gewaardeerde klant van Logiqs.

Het familiebedrijfheeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, als gevolg van een diepgewortelde passie voor kweken in de Rutishauser familiegeschiedenis.

Met de inmiddels 4e generatie aan het bewind (onder leiding van Bruno Rutishauser, Heidi Fitzi-Rutishauser, Marianne Meier-Rutishauser en Urs Rutishauser), bereikt Rutishauser A.G. nieuwe hoogten. Met meerdere productielocaties in Züberwangen, Fällanden, Neukirch-Egnach en Gordola evenals drie “Bloemen familie” tuincentra is de Rutishauser familie uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende kwekers in Europa.

Na een verwoestende brand in de productiekas in Züberwangen, waarbij ca. 80% van de kwekerij van 5 hectare vernietigt werd, heeft de familie Rutishauser opnieuw Logiqs toevertrouwd met het ontwerp en de bouw van een hoogstaandgeautomatiseerd containersysteem voor hun nieuwe “Ecofarm”.

Ondanks deze verwoestende gebeurtenis, heeft de familie Rutishauser niet opgegeven en besloten om een geheel nieuwe kwekerij te bouwen en te investeren in een duurzame toekomst voor hun familiebedrijf.

De kwekerij die ze voor ogen hebben, vervangt niet alleen de oude kas, maar overtreft deze door middel van het meest innovatieve containersysteem  voor de tuinbouw. Daarnaast is de gehele kwekerij  ecologisch zeer vooruitstrevend.

Logiqs B.V. is dankbaar voor de kans om de familie Rutishauser te helpen bij het realiseren van hun visie op een duurzame kwekerij met een hoge productiecapaciteit, efficiënte processen en verbeterde arbeidsomstandigheden.

Om een zeer hoge ruimtebenutting te bereiken, is een groot deel van de kas ontworpen met twee niveaus. Op de begane grond is er ruimte voor de logistieke afhandeling (laden en lossen van transporten), opslag van voorraden en de productieprocessen van de planten met een hoge capaciteit.

Deze werkruimte is verbonden is met de teeltruimte op de tweede laag door middel van automatische liften met hoge hefsnelheid.

Werkruimte

Door het centraliseren van alle productieprocessen in één ruimte, heeft de werkruimte voordelen voor alle productiefasen, zoals:

Efficiënte logistieke verplaatsing in alle fasen van de productie;
Beter georganiseerde arbeid, verricht onder betere arbeidsomstandigheden;
Automatische oppotmachine met een zeer hoge capaciteit;
Twee automatische wijderzet lijnen met een gecombineerde capaciteit van 40 containers per uur;
Efficiënt orders verzamelen en verpakken, met een capaciteit tussen 40 en 60 containers per uur in de laatste productiefase;
Containers worden automatisch gedesinfecteerd en gereinigd, nadat deze zijn leeggeraapt, door de geautomatiseerde 180°container cleaner. Dit draagt bij tot de algemene hygiëne in de kas;

De werkruimte is verbonden met de productiekas met behulp van onze snelle en betrouwbare automatische transportbanen, in combinatie met de hoge snelheid liften. Dit garandeert gestroomlijnd transport van containers tussen de werkruimte en de teeltafdelingen. Daarnaast vermindert dit de kans op knelpunten, zelfs tijdens hoge pieken in de productie

Teeltafdeling:

Omdat alle productiehandelingen plaats vinden in de werkruimte, waren we in staat om het ruimtegebruik in de teeltafdeling verder te optimaliseren. Door middel van smalle looppaden die alleen worden gebruikt voor gewasinspectie. Om verdere ruimtebenutting te verbeteren is de teeltafdeling ontworpen in verschillende afdelingen, voorzien van meerdere teeltlagen.

De gehele teeltoppervlakte is geautomatiseerd met onze innovatieve 2D-shuttles die nauw samenwerken met de automatische transportbanen en containerliften voor een efficiënt transport van de containers.

Watergeven:

Ook het watergevenwordt naadloos geïntegreerd in het containersysteem, waarbij de eb- en vloed bevloeiing, tezamen met 12 automatische gietbomen voor een nauwkeurige en efficiënte beregening en distributie van groeiregulatoren zorgen.

Het gebruik van de automatische gietbomen in combinatie met Dat-A-Water zorgt ervoor dat de beregening per container gestuurd kan worden. Omdat het systeem weet of er lege containers in het systeem staan, worden er geen water en voedingsstoffen verspild. Het water dat gebruikt wordt voor de beregening zal uiteraard ook worden opgevangen en hergebruikt.

Software:

Het hele systeem zal worden aangestuurd met behulp van onze eigen besturing en registratie software: Dat-A-Control. Het systeem wordt geleverd met alle benodigde modules behorend bij een dergelijk ambitieus project, de integratie van oppotten, wijderzetten, aansturing intern transport en beregening in één systeem.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2015.