Pronk Tulpen

Locatie

Avenhorn,
Nederland

Teelt

Tulpen

Techniek

Meerlaags roltafel systeem

Glasoppervlakte

4700m2 nieuwbouw

Over Pronk Tulpen:

Pronk Tulpen B.V. is een jong en bloeiend bedrijf welke gevestigd is in Avenhorn, die gespecialiseerd zijn in het broeien en kweken van tulpen.
 
Dit doen ze door middel van de nieuwste technieken en productiemethoden en hebben daardoor een zeer goede reputatie wegens de hoge kwaliteit van hun product.

Het project:

De gebroeders Pronk hebben de kas en het intern transport systeem helemaal vernieuwd, voor een volledig nieuwe kas welke voorzien is van een 2e teeltlaag.

De nieuwe kas is volledig gericht op de optimalisatie van het bedrijf.

Zo is er gekozen voor een optimale containerafmeting en is het systeem gedeeltelijk voorzien van een 2e teeltlaag.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2015.

De lift, waarmee de containers naar boven en naar beneden worden getransporteerd, is voorzien van een 2e liftdek. Hierdoor is het mogelijk de beneden- en bovenlaag onafhankelijk van elkaar te laten rouleren.

Voor het plukken van de tulpen zal niet alleen gebruikt worden gemaakt van de flexibiliteit van een oogstband in de plukhal. Er kwaam ook een zogenaamde plukstraat, zodat er, naast de flexibiliteit van de oogstband, ook zeer efficiënt kan worden geoogst.

Software

Het gehele logistieke system wordt bestuurd met onze controle- en registratiesoftware: Dat-A-Control.

Dit geeft de teler volledige controle over zijn teelt, met de mogelijkheid de productie in de kas praktisch overal in de wereld te controleren.

Naast het besturen van de machines in de kas, verzorgt Dat-A-Control ook de registratie van de plantbewerkingen, daarnaast wordt een gedetailleerde geschiedenis bijgehouden van alle processen die de planten doorlopen.

After Sales Services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.