Pligt Professionals

Locatie

‘s-Gravenzande,
Nederland

Teelt

Diverse potplanten

Techniek

Meerlagen roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

2,8 hectare nieuwbouw

Bedrijfsgeschiedenis

Pligt Professionals is een innovatieve potplantenkweker, gevestigd in Nederland, die twee moderne vestigingen exploiteert, in Heinenoord en in ‘s-Gravenzande.

Enkele van de kleurrijke planten van het indrukwekkende assortiment die door Pligt Professionals geteeld worden zijn:, Volcano, Aurora, Encanto Waterfall, Princettia, Sunny Side Up, Cyclone, Premium Begonia en Poinsettia.

Om aan de toenemende vraag naar hun producten te kunnen voldoen, besloot Pligt Professionals om nog een ultramoderne kas van 28.000 m2 te bouwen, waar voornamelijk potrozen gekweekt zullen worden, gelegen naast hun bestaande kas in ‘s-Gravenzande.

Pligt Professionals is al geruime tijd een vaste klant van Logiqs, en zij hebben ons wederom het ontwerp en de bouw van het containersysteem in de nieuwe kas toevertrouwd.

Het nieuwe kassencomplex biedt onderdak aan zowel een werkruimte (oppotten/ wijderzetten/trimmen/oogsten) als een volledig geautomatiseerd teeltgebied.
Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, is de werkruimte ook voorzien van een geïntegreerde 2e laag van ca. 9.000 m2.

Op deze manier wordt de kweekruimte optimaal benut.

Het system maakt in totaal gebruik van ongeveer 2.500 teeltcontainers (6.160 mm x 1.720 mm), voorzien van kunststof eb-vloed bodems.

Vanwege de vele productieprocessen (oppotten/wijderzetten/trimmen/oogsten) waarbij de planten meerdere keren in de werkruimte komen, heeft de kas een logistiek system met hoge capaciteit en hoge betrouwbaarheid gekregen om knelpunten te voorkomen.

Het roltafel systeem in de kas is volledig geautomatiseerd met behulp van 7 innovatieve 2D-shuttle’s, samen met A-track automatische transportbanen.
Twee van de shuttles worden gebruikt op de 2e lag in de werkruimte, de overige 5 shuttles bedienen de kweekruimte in de kas.

De 2e laag in de werkruimte is verbonden met de rest van het systeem met 2 Logiqs roltafel liften.

Door gebruik te maken van het 2D-shuttle system heeft deze kwekerij een ongeëvenaarde flexibiliteit en kan de toewijzing van het kweekgebied door de teler gemakkelijk worden aangepast aan de hand van seizoenspieken.

Verder is het system ook worden uitgerust met 21 volautomatische Logiqs Gietbomen met eb-vloed bewatering en gewasbeschermingsmogelijkheden.

Het beheer van lege containers wordt uitgevoerd met twee Logiqs Overhead Cranen en de roltafels worden gereinigd/ontsmet met de Logiqs 180° Cleaner in de werkruimte.

Software:

De gehele kaslogistiek en de gietbomen worden bestuurd met Logiqs Dat-A-Control software: de meest geavanceerde besturings- en registratiesoftware op de markt.

After Sales dienstverlening:

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.