Pligt Professionals

Locatie

‘s-Gravenzande,
Nederland

Teelt

Diverse potplanten

Techniek

Meerlagen roltafelsysteem met 2D-shuttles

Glasoppervlakte

2,8 hectare nieuwbouw

Over Pligt Professionals

Pligt Professionals is een innovatieve Nederlandse potplantenkweker, die twee moderne vestigingen exploiteert: in Heinenoord en in ‘s-Gravenzande.

Een aantal van de kleurrijke planten uit het indrukwekkende assortiment van Pligt Professionals: Volcano, Aurora, Encanto Waterfall, Princettia, Sunny Side Up, Cyclone, Premium Begonia en Poinsettia.

Om aan de toenemende vraag naar hun producten te kunnen voldoen, besloot Pligt Professionals om naast hun bestaande kas in ‘s-Gravenzande nog een ultramoderne kas van 28.000 m2 te bouwen. Hier zullen voornamelijk potrozen worden gekweekt.

Geïntegreerde tweede laag

Pligt Professionals is al geruime tijd een vaste klant van Logiqs. Het ontwerp en de bouw van het containersysteem in de nieuwe kas werd ons wederom toevertrouwd.

Het nieuwe kassencomplex biedt onderdak aan zowel een werkruimte (voor oppotten/wijderzetten/trimmen/oogsten) als een volledig geautomatiseerd teeltgebied. Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten is de werkruimte voorzien van een geïntegreerde tweede laag van ca. 9.000 m2.

Het systeem maakt in totaal gebruik van ongeveer 2.500 teeltcontainers (6.160 mm x 1.720 mm), voorzien van kunststof eb-vloedbodems.

Zeven shuttles, twee roltafelliften

Vanwege de vele productieprocessen (oppotten/wijderzetten/trimmen/oogsten) waarbij de planten verschillende keren in de werkruimte komen, heeft de kas een logistiek systeem met hoge capaciteit en hoge betrouwbaarheid gekregen om knelpunten te voorkomen.

Het roltafelsysteem in de kas is volledig geautomatiseerd met behulp van  zeven innovatieve 2D-shuttles, samen met A-track automatische transportbanen. Twee van de shuttles worden gebruikt op de tweede laag in de werkruimte, de overige vijf shuttles bedienen de kweekruimte in de kas.

De tweede laag in de werkruimte is verbonden met de rest van het systeem door middel van  twee Logiqs roltafelliften.

Deze kwekerij heeft een ongeëvenaarde flexibiliteit door gebruik van het 2D-shuttle- systeem. De teler kan het kweekgebied gemakkelijk bedienen en aanpassen aan zijn wensen.

 

Het systeem is uitgerust met 21 volautomatische Logiqs gietbomen met eb-vloedbewatering en gewasbeschermingsmogelijkheden.

Het beheer van lege containers wordt uitgevoerd met twee Logiqs overheadkranen en de roltafels worden in de werkruimte gereinigd/ontsmet door de Logiqs 180° cleaner.

 

Software

De gehele kaslogistiek en de gietbomen worden bestuurd met Logiqs Dat-A-Control: de meest geavanceerde besturings- en registratiesoftware op de markt.

 

After Sales dienstverlening

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland. Daarnaast werken wij samen met een aantal betrouwbare installatieteams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.