Phillip Rucks Citrus Nursery

Locatie

Florida,
Verenigde Staten

Teelt

Citrusbomen

Systeem

Deels geautomatiseerd roltafelsysteem

Tuin oppervlakte:

Over Phillip Rucks Citrus Nursery

Phillip Rucks Citrus Nursery Inc. werd in 1997 opgericht door Phillip Rucks. Met meer dan 25 jaar ervaring is Phillip Rucks Citrus Nursery de grootste commerciële citruskwekerij in de VS met jaarlijks een vermeerdering van een miljoen bomen.

Phillip Rucks Citrus Nursery heeft toegewijde medewerkers en de benodigde faciliteiten: een goede basis om het behoud van de Florida Citrus Industry voor de komende jaren veilig te stellen.

 

Roltafelsysteem 

“Toen we besloten om de nieuwe kwekerij te bouwen, stond efficiëntie bovenaan mijn verlanglijst,” zegt Rucks. “Roltafels zijn hiervoor zeer geschikt. Door het roltafelsysteem kunnen we meer planten kwijt en met de gecontroleerde omgeving van de kas kunnen we bomen 60 dagen sneller weghalen dan op de manier waarop we het eerder deden.”

 

Halvering arbeidskosten

Volgens Rucks is het grootste voordeel van het systeem dat de arbeidsbehoeften worden gehalveerd. “Arbeid is de grootste kostenpost in de boomkwekerijen,” zegt hij. “Vrijwel alles wat we doen is afhankelijk van handarbeid. In onze oude containerkwekerij kon één persoon 20.000 bomen per jaar verzorgen. Met dit roltafelsysteem kan één persoon ongeveer 40.000 bomen per jaar verzorgen. ”

 

Efficiënter proces

Het sorteren en rangschikken van jonge bomen is volgens Rucks een van de meest arbeidsintensieve taken in de kwekerij. Jonge bomen moeten regelmatig worden gecontroleerd op uniformiteit. Bomen die niet aan de grootte-eisen voldoen zijn vaak overschaduwd door broers en zussen en moeten ergens anders worden geplaatst. Door deze naar een andere tafel met bomen van dezelfde grootte te verplaatsen, kunnen ze de juiste hoogte bereiken en de zorg krijgen die ze nodig hebben. In het verleden gebeurde dit met de hand. Nu worden tafels eenvoudig naast elkaar geplaatst en kan het proces efficiënt worden uitgevoerd zonder bomen van de ene naar de andere locatie te hoeven dragen, wat een enorme hoeveelheid tijd en energie bespaart.

“Door het roltafel systeem kunnen we méér planten kwijt en besparen we op arbeidskosten” – Phillip Rucks, Philip Rucks Citrus Nursery

After Sales Services

Logiqs heeft in Nederland zijn eigen ervaren installatie- en service teams, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.