Phalaenopsiskwekerij Hoog Bos

Locatie

Nieuwaal,
Nederland

Teelt

Phalaenopsis

Techniek

Roltafelsysteem met 2D-shuttles

Glasoppervlakte

3,5 ha nieuwbouw

Over Hoog Bos

Hoog Bos is een jong bedrijf in Nieuwaal, waar op 3,5 ha phalaenopsis van excellente kwaliteit wordt geteeld.

De focus ligt op planten in potmaat 12 cm met minimaal drie takken.

Hiermee richt Hoog Bos zich op het hoogwaardige segment in Europa en op consumenten die op zoek zijn naar de beste phalaenopsis.


De Uitdaging

Toen Gerrit, Kees en Gerard van Wijk uit Nieuwaal naar ons toe kwamen met de vraag hun nieuwe kas van 35.000 m2 volledig te automatiseren, grepen we deze uitdaging graag met beide handen aan.

meer dan 3000 containers

Na zorgvuldige bestudering van de specifieke eisen van de teelt en de gewenste capaciteit van de kas, zijn we gestart met het ontwerpen, bouwen en implementeren van een volautomatisch containersysteem met meer dan 3.000 containers (5.810 mm x 1.630 mm), geschikt voor een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen phalaenopsis-orchideeën.

Wensen en mogelijkheden

Een aantal van de uitdagingen waaraan het logistieke systeem moest voldoen zijn:

  • Een gewenste oppotcapaciteit van 45.000 planten per week
  • Een efficiëntere teeltcyclus dan de industriestandaard
  • Een complex en gespecialiseerd productieproces gericht op phalaenopsis: de planten moeten éénmalig tijdens de teelt wijder gezet worden, de individuele planten moeten gestokt worden, de planten worden vervolgens in trays gezet, om vervolgens efficiënt gesorteerd en verpakt te worden voor de verkoop
  • Een zeer flexibel en efficiënt orderpicksysteem.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2014.

AFTER SALES SERVICES

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en serviceteams in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende andere landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service-intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.