Phalaenopsiskwekerij Hoog Bos

Locatie

Nieuwaal,
Nederland

Teelt

Phalaenopsis

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

3,5 hectare nieuwbouw

Bedrijf:

Een jong en efficiënt bedrijf in Nieuwaal; waar op 3,5 hectare Phalaenopsis van excellente kwaliteit wordt geteeld.

De focus ligt op planten in potmaat 12 cm met minimaal 3 takken.

Hiermee richt Hoog Bos zich op het hoogwaardige segment in Europa en consumenten die op zoek zijn naar de beste Phalaenopsis!


Toen Gerrit, Kees en Gerard van Wijk uit Nieuwaal een jaar geleden naar ons toe kwamen met de uitdaging van het volledig automatiseren van hun nieuwe kas van 35.000 m2, waren we zeer enthousiast om deze uitdaging met beide handen aan te pakken om het meest flexibele en kosten effectieve logistieke systeem ter wereld te leveren.

Na zorgvuldige bestudering van de specifieke eisen van de teelt en de gewenste capaciteit van de kas, zijn we gestart met het ontwerpen, bouwen en implementeren van een volautomatisch container systeem met meer dan 3.000 containers (5.810 mm x 1.630 mm) geschikt voor een jaarlijkse productie van meer dan 2.000.000 Phalaenopsis Orchideeën.

Een aantal van de uitdagingen waaraan het logistieke systeem moest voldoen zijn:

  • Een gewenste oppotcapaciteit van 45.000 planten per week,
  • Een efficiëntere teeltcyclus dan de industrie standaard,
  • Een complex en gespecialiseerd productie proces gericht op phalaenopsis: de planten moeten éénmalig tijdens de teelt wijder gezet worden, de individuele planten moeten gestokt worden, de planten worden vervolgens in trays gezet, om vervolgens efficiënt gesorteerd en verpakt te worden voor de verkoop,
  • Een zeer flexibel en efficiënt order pick systeem.

Bij het ontwerpen van het project en het bespreken van de eisen en mogelijkheden met de klant, werd al snel duidelijk dat de beste oplossing voor een maximale flexibiliteit ook degene was die financieel het meest zinvol was. En dat was om te kiezen voor complete automatisering met 2D-Shuttles, 3D-Kranen en transportwagens langs de gevels van de kas.

Met vijf 2D-Shuttles, twee AGW’s (automatische gevel wagen), twee 3D-Kranen en een volledig geautomatiseerde werkruimte is het container systeem nu gereed om aantallen te verwerken die in een conventionele potplanten kwekerij onhaalbaar zijn.

Door het gebruik van de 2D-Shuttles, zal de klant het voordeel van volledig geautomatiseerde pijpbanen in twee richtingen voor een veel lagere prijs realiseren dan bij toepassing van individuele automatiseringen in elke pijpbaan, waarbij ook lagere onderhoudskosten verwacht kunnen worden op de langere termijn.

De 3D-Kranen zorgen ook voor een flexibel systeem, bij het oprapen voor verkoop zowel als voor een optimale ruimte benutting.

Het ongeëvenaarde ruimtegebruik wordt bereikt door een combinatie van 2D-Shuttles met 3D-Kranen, waarbij de 2D-Shuttle de containers tegen elkaar plaatst voor een optimaal ruimtegebruik, en de containers uit elkaar zet voor opname door de 3D-Kraan.

De 3D-Kranen zijn ook een bijzonder geschikte oplossing voor orchideeën vanwege hun geringe effect op de planten, waardoor veel minder schade aan de planten ontstaat dan bij gebruik van andere technieken.

Alle automatisering in de kas wordt aangestuurd met behulp van onze eigen software programma Dat-A-Control.

Dit geeft de teler volledige controle over zijn teelt, met de mogelijkheid de productie in de kas praktisch overal in de wereld te controleren.

Naast het besturen van de machines in de kas, verzorgt Dat-A-Control ook de registratie van de plantbewerkingen, daarnaast wordt een gedetailleerde geschiedenis bijgehouden van alle processen die de planten doorlopen.

Het project is geleverd en in bedrijf gesteld in 2014.