Koppert Cress Nederland

Locatie

Monster,
Nederland

Teelt

Cressen en microgreens

Techniek

Automatische roltafel systeem en klimaatcell

Glasoppervlakte

2,4 hectare

Over Koppert Cress:

Koppert Cress is een van de grootste en meest succesvolle kwekers van cressen in de wereld.

Zij zijn gespecialiseerd in cressen: zaailingen van unieke planten, die elk hun eigen specifieke effect op onze zintuigen hebben. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor iedereen. En het assortiment wordt steeds groter.

Door het focussen op het telen van de hoogst mogelijke kwaliteit van de planten, op een duurzame manier, zijn de kassen van Koppert Cress altijd in ontwikkeling.

Het team van Logiqs kreeg het vertrouwen van Koppert Cress om de automatiseringsbehoefte in te vullen door het ontwerpen en leveren van een geautomatiseerd containersysteem voor hun hoofdlocatie in Monster, Nederland.

Terwijl de kas al reeds gebouwd en in gebruik genomen was, werd slechts de helft van het teeltoppervlak voorzien van een containersysteem.
Hierna werd Logiqs gevraagd om de resterende helft van de kas te voorzien van een containersysteem en dit gedeelte met automatisering te integreren met het bestaande logistieke systeem.

Deze fase van de bouw voegt nog eens 6.500 m2 teeltoppervlak met containers toe, welke is aangesloten op het bestaande logistieke systeem met automatische transportbanen.

De roltafels die door Koppert Cress worden gebruikt zijn 2,95 m * 1,7 m met een verzinkte gaasbodem.

Naast de uitbreiding van de teeltkas heeft Koppert Cress ook een moderne 1.000 m2 grote koelcel gebouwd, waarvoor zij ons gevraagd hebben een volledig geautomatiseerd system te ontwerpen en te bouwen.

De geautomatiseerde koelcel heeft 9 Overheadkranen.

Elke kraan bedient 10 stapelcassettes van elk 13 containers, in totaal geeft dit een een capaciteit van 1.170 container in de koelcel.

Wat deze koelcel zo speciaal maakt is de mogelijkheid om bijna 6.000 m2 planten op te slaan, door middel van een zeer hoge flexibiliteit en een hoge in/uitvoer snelheid.

De Overheadkranen door Logiqs geleverd zijn in talloze projecten wereldwijd toegepast, en onderscheiden zich van de concurrentie door hun duurzame ontwerp en de uitstekende bouwkwaliteit.

Software

Het gehele systeem wordt bestuurd met onze controle- en registratiesoftware: Dat-A-Control.

Dit project werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Logiqs B.V. en Vijverberg Advies Tuinbouwprojecten B.V.

After Sales dienstverlening:

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.