Kientzler Jungpflanzen

Locatie

Gensingen,
Duitsland

Teelt

Jonge planten

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

2,4 hectare nieuwbouw

Het project:

De Kientzler Groep, gevestigd in Gensingen (Duitsland), een van de grootste en meest gerespecteerde kwekers van jonge planten in Europa met inmiddels meer dan een eeuw ervaring, heeft net zoals voorheen wederom gekozen voor Logiqs als partner bij de bouw van een nieuwe kwekerij van 24.000 m².

Na het vastleggen van de specifieke eisen en capaciteiten van deze kwekerij is Logiqs begonnen met het ontwerpen, produceren en bouwen van een volledig automatisch containersysteem van 2.600 containers van 3.925 mm x 1.550 mm, met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 150 miljoen jonge planten.

Om een flexibel intern transport systeem te bouwen dat voldoet aan de eisen van een zeer hoge capaciteit (voorbeeld: 30 containerrijen rouleren per uur) viel de keuze op toepassing van 4 klantspecifieke 2D-Shuttles in combinatie met volledig geautomatiseerde transportbanen.

De kwekerij is ook voorzien van geavanceerde en efficiënte systemen voor watergeven en gewasbescherming, waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel watertoevoerpunten per eb/vloed container als spuitbomen, geschikt voor nauwkeurige bewatering en toevoeging van voedingsstoffen, maar ook voor toepassing van groeiregulatie en gewasbescherming.

Voor een efficiënte besturing en controle van het intern transport systeem en besturing van de watergeefsystemen is hier Dat-A-Control, onze toonaangevende besturings- en registratie software geïmplementeerd, tezamen met Dat-A-Water, voor nauwkeurige besturing en registratie van de watergiften op containerniveau.

Om een hoge mate van hygiëne in de kas te realiseren, en het risico of ziekten en plagen tot een minimum te beperken, is gekozen voor een 100° container cleaner, die in combinatie met de overhead kraan alle containers reinigt voordat deze weer in gebruik genomen wordt.

contact

[contact-form-7 404 "Not Found"]