Berghoef Plants

Locatie

De Kwakel
Nederland

Teelt

Potplanten: Begonias

Techniek

Automatische roltafel systeem

Glasoppervlakte

18.000 m2

Over Endhoven Flowering Plants

Berghoef Plants is een zeer modern potplantenbedrijf dat zich heeft gespecialiseed in Begonia Rex.

In het nieuwe bedrijf aan de Achterweg in de Kwakel wordt met de nieuwste technieken geteeld.

Door deze nieuwe technieken en betere belichting wordt er kwaliteits winst gehaald van 25%. Dit uit zich vooral in uniforme kwaliteit en compactere groei.

Op het bedrijf wordt gebruik gemaakt van een automatisch roltafel systeem.

De roltafels kunnen automatisch door de kassen heen worden getransporteerd, dankzij een geavanceerd logistiek systeem.

De verwerking van de potplanten gebeurt vrijwel automatisch. De roltafels worden als ze leeg zijn gereinigd door middel van een cleaner.

Deze cleaner werkt volgens het principe van een autowasstraat. De tafel wordt met water schoongespoten. Het vuil wordt in een bak opgevangen en het vuile water wordt gefilterd, ontsmet en hierna wordt het water hergebruikt.

Het water wordt gegeven met een eb/vloed systeem en al het water wordt hergebruikt.

Met het eb/vloed systeem wordt er in een korte tijd een grote hoeveelheid water in de tafel gezet dat daarna langzaam wegloopt. De plant heeft via dit systeem dan voldoende tijd om de juiste hoeveelheid water op te nemen.

De bedrijfsruimte is voorzien van robots voor het oppotten, het wijderzetten en het oogsten van de planten. De oogstbare planten worden verwerkt via een automatisch inpaksysteem.

De Begonia`s van Berghoef Plants vinden hun weg door heel Europa.

After Sales Services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.