Nieuwbouw OK Plant

Locatie

Gensingen,
Duitsland

Teelt

Campanula Addenda®, Aster Star Letta,
cyclamen en Primula Obconica Touch Me.

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

2,5 hectare nieuwbouw+
3,5 hectare bestande kas

Het project:

OK Plant is een innovatieve kwekerij, wereldwijd erkend als een trendsetter met het assortiment en de value-added concepten.

Vanwege hun passie voor planten, zoekt OK Plant voortdurend naar nieuwe ontwikkelingen en duurzame producten die voldoen aan de verwachtingen van hun klanten, en deze misschien zelfs overtreffen.

Het Project:

In juli van 2016, begon OK Plant met de bouw van een nieuwe 25.000 m2 grote kas, deels om te voldoen aan de toenemende vraag naar hun producten. Daarnaast maakt OK Plant op deze manier flinke stappen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en techniek.

De nieuwe kas is direct naast de bestaande kwekerij in Naadwijk gebouwd en is volledig worden geïntegreerd. Deze uitbreiding zorgt voor  meer kweekruimte en beschikt over een moderne werkruimte voor oppotten, wijderzetten en stoksteken.

Het Kweekruimte

De nieuwe kweekruimte is volledig geautomatiseerd met behulp van onze innovatieve 2D-Shuttles, tezamen met automatische transportbanen voor efficiënt intern transport van de containers. In de kweekruimte komen meer dan 1.700 containers (met gaasbodem) van 6,1 m * 1,7 m, en is volledig geautomatiseerd met slechts twee innovatieve 2D-Shuttles. Om dezelfde automatisering te bereiken met conventionele systemen zouden ca. 40 vaste afduwers of treksystemen geïnstalleerd moeten worden, tegen een aanzienlijk hogere investering. De transportbanen met een flexibele en hoge capaciteit verbinden de kweekruimte met de werkruimte en de bestaande kas.

De werkruimte:

De nieuwe werkruimte maakt gebruik van de bestaande Overheadkraan. Deze kraanbaan is voorzien van stapelposities voor lege containers, 180 Graden Cleaner met ontsmettingsstraat en automatische transportbanen voor integratie van oppotmachine en potrobots in het logistieke systeem.

De bestaande kas:

Het logistieke system in de bestaande kas zal ook profiteren van deze uitbreiding middels een volledige herinrichting van de logistieke stromen. Dit betekent dat de bestaande kas ook wordt voorzien van een 2D-Shuttle systeem, en de transportbanen worden voorzien van motoren om containertransport verder te automatiseren.

Software

Het gehele logistieke system wordt bestuurd met onze controle- en registratiesoftware: Dat-A-Control. Het softwarepakket beschikt ook over alle benodigde modules voor een dergelijk ambitieus project, met geïntegreerde software voor oppotten, wijderzetten en intern transport in één samenhangend systeem.

After Sales Services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatieteams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.