Het eerste 2D-Shuttle systeem geïnstalleerd in Noord-Amerika

Locatie

Jordan Station,
Canada

Teelt

Overige potplanten en snijbloemen

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

2 hectaren

Bedrijfsgeschiedenis

Bayview Flowers kweekt wekelijks potplanten en snijbloemen, evenals bepaalde seizoensgebonden specialiteiten, in meer dan 30.000 m2 kassen.

De vestiging in Jordan Station biedt ook onderdak aan 5.000 m2 distributieruimte en snijbloemenverwerking.

Ze verkopen een breed scala aan Potplanten en snijbloemen in Canada en de VS, aan allerlei klanten; van grootwinkelbedrijf tot de bloemist op de hoek.

Bayview Flowers is al 20 jaar een gewaardeerde klant van Logiqs/HOVE International.

De uitbreiding is voorzien van ca. 600 containers met afmetingen 5.680 mm x 1.650 mm, en is eveneens uitgerust met watertoevoerpunten en afvoergoten voor eb- en vloed bevloeiing. De nieuwe containers zijn voorzien van een kunststof eb-vloed bodem met een hoge duurzaamheid.
De verdubbeling van de oppervlakte zorgt ook voor een verdubbeling van de gemiddelde afstand die een container aflegt tijdens de productie.

Deze groei in oppervlakte en afstand verhoogt op zijn beurt de benodigde transportcapaciteit met vier keer.

Om deze capaciteitsverhoging te realiseren, koos Bayview Flowers ervoor om de nieuwe kas te voorzien van een volautomatisch containersysteem.

Ook werd gekozen om het bestaande logistieke system te upgraden van een gedeeltelijk handmatig containersysteem naar een volledig automatisch system.

Het bestaande logistieke system werd meer dan 15 jaar geleden geleverd en gebouwd door Logiqs, en bleek een ideale kandidaat voor een automatiseringsupgrade.

Deze grootschalige automatisering is gedaan door twee van onze innovatieve 2D-Shuttles en A-Track automatische transportbanen te installeren.

De twee 2D-Shuttles kunnen de volledige productieoppervlakte van ca. 12.000 m2 volledig automatiseren, tegen veel lagere investeringskosten dan conventionele automatisering.

De bestaande transportbanen blijven ongewijzigd, maar worden wel uitgerust met automatische aandrijfmotoren die aansluiten op de nieuwe transportbanen, waardoor het een compleet systeem wordt.

Dit project toont opnieuw de modulariteit en flexibiliteit van onze unieke 2D-Shuttle oplossing, dit is het eerste 2D-Shuttle systeem geïmplementeerd in Noord-Amerika.

Dit is ook ons derde project waar een 2D-Shuttle systeem ook geïmplementeerd wordt met een bestaand logistiek systeem.

De uitbreiding van de teeltoppervlakte betekent ook dat de bestaande werkruimte verplaatst en uitgebreid moet worden, zodat de werkruimte kan voldoen aan de verwerking van de toegenomen productie in de kas.

Omdat Bayview Flowers ook een grote hoeveelheid containers met aluminium eb-vloed bodem heeft, is de bestaande overheadkraan ook aangepast om beide typen containers (kunststof eb-vloed bodem en aluminium eb-vloed bodem) te kunnen herkennen en te verwerken. Deze functie wordt ook gebruikt voor het automatische stapelen en uitleveren van lege containers.

Samen met deze uitbreiding en automatisering heeft Bayview Flowers ook de keuze gemaakt om onze toonaangevende controle en registratiesoftware te implementeren.Dat-A-Control.

Dit stelt hen in staat om het logistieke system en alle machines volledig te controleren, terwijl ze tegelijkertijd een nauwkeurig overzicht hebben van het gewas met individuele containerregistratie en tracking.

After Sales Services

Logiqs heeft zijn eigen ervaren installatie- en service teams gevestigd in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare installatie teams in verschillende landen, om zo onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en efficiënte aandacht voor routine onderhoud, storing of noodgevallen.

Routinematig preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met de service intervallen aangepast aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem.

contact

[contact-form-7 404 "Not Found"]