Hartmann GbR Duitsland – 2D-Shuttle automatische roltafel systeem

Locatie

Schwarzach am Main,
Duitsland

Teelt

Diverse potplanten

Techniek

Roltafel systeem met 2D-Shuttles

Glasoppervlakte

3 hectare nieuwbouw

Bedrijfsgeschiedenis

Hartmann GbR is een familiebedrijf van de 6e generatie, opgericht in 1938 in Düllstadt, Duitsland.

Tegenwoordig exploiteert Hartmann twee vestigingen, één in Schwarzach am Main en één in Rain am Lech, met een productie van meer dan 8 miljoen potplanten per jaar, bestemd voor de groothandel in Duitsland en andere buurlanden.

Met ongeveer 9,5 hectare modern kassen en een buitenteelt van ongeveer 7,5 hectare, is Hartmann een van de grootste en meest succesvolle producenten van potplanten in Duitsland.

Om hun productiecapaciteit verder te laten groeien, besloot Hartmann om hun bedrijf in Schwarzach am Main uit te breiden met de bouw van een kas met een oppervlakte van 30.000 m2. De familie Hartmann wilde van deze gelegenheid gebruik maken om de modernste kwekerij bouwen die tot nu toe mogelijk was.

Voor de interne logistiek van deze nieuwe hypermoderne kas koos Hartmann voor het Logiqs 2D-Shuttle systeem, de meest flexibele en modulaire automatische containertransport oplossing op de markt.

Het containertransport systeem met een shuttle is bijna 10 jaar geleden door Logiqs op de markt gebracht, en vervangt de conventionele treksystemen en afduwers voor elke afzonderlijke containerrij, met één of meerdere shuttles die alle individuele containerrijen volledig automatiseren.

Onze uitvinding van dit shuttlesysteem heeft Logiqs geïnspireerd om onze knowhow ook toe te passen in semiautonome voertuigen voor automatische pallet opslag en transportsystemen door middel van de iCube en voor vertical farming door middel van de Greencube.

Het Hartmann project wordt het 19e project waarbij Logiqs een op shuttles gebaseerd logistiek system zal implementeren, waardoor er inmiddels 70 Logiqs shuttles in 9 landen op 4 continenten actief zijn.

Het 2D-Shuttle systeem onderscheidt zich van concurrerende systemen vanwege zijn flexibiliteit, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en toonaangevende softwaremogelijkheden.

Het containersysteem dat Logiqs gaat bouwen voor Hartmann, zal bestaan uit 2.100 containers met afmetingen 6.050 mm x 1.670 mm met een kunststof eb-vloed bodem. Het systeem is uitgevoerd met individuele watertoevoeren voor elke afzonderlijke container.

Ongeveer 60% van het totale systeem zal volledig geautomatiseerd worden (beworteling en opkweek), terwijl de resterende 40% handmatig gebruikt zal worden voor oogsten).

Het werksysteem zal uitgevoerd worden van automatische oppot- en wijderzet robots, volledig geïntegreerd met het Logiqs containersysteem.

Het werksysteem bevat daarnaast ook een Logiqs 180° rotatiecleaner en 2 automatische kranen die zorgen voor aan- en afvoer van lege containers van en naar de potrobots, stapels lege containers en de Cleaner.

Het werksysteem is verbonden met de kas door middel van een automatische transportbanen van Logiqs.

Slechts twee Logiqs 2D-Shuttles zorgen samen met de automatische transportbaan ervoor dat de kweekkas volledig geautomatiseerd is, met een flexibiliteit die geen ander systeem kan bieden.

Volledig aangestuurd door onze toonaangevende Dat-A-Control software, gebruiken de 2D shuttles efficiënte transport strategieën, kunnen ze onafhankelijk van elkaar werken of samenwerken om transportopdrachten efficiënter te voltooien.

Onze geavanceerde software biedt de teler ook de mogelijkheid om onder andere taken te prioriteren, transport strategieën handmatig te kiezen, transportplannen te maken, automatische opdrachten voor bepaalde locaties in te stellen, ‘s nachts de containers in de kas te reorganiseren en nog veel meer.

Naast het regelen van het intern transport van containers, biedt de Dat-A-Control software telers ook een geavanceerde en nauwkeurige registratie- en tracking tool voor alle planten in de kas, direct geïntegreerd in Dat-A-Control via de Dat-A-Plant plug-in module.

Hoewel de resterende 40% van de kas, welke wordt gebruikt voor de oogst, niet geautomatiseerd wordt. Betekent de flexibiliteit van het Logiqs container systeem dat Hartmann de mogelijkheid heeft om dit gedeelte ook in een later stadium te automatiseren zonder ingrijpende aanpassingen aan het logistieke systeem.

Voor meer informatie over Hartmann, bezoek hun website http://www.hartmanngartenbau.de/.