De evolutie van de LOGIQS 2D-Shuttle systemen

Hoewel onze innovatieve 2D-Shuttle systeem reeds een van de meest geavanceerde systemen voor automatisering in tuinbouwkassen is, zijn onze gepassioneerde ingenieurs en programmeurs altijd onvermoeibaar bezig met verbeteren en verfijnen van het toonaangevende 2D-Shuttle system.

Omdat onze klanten enkele van de beste kwekers in de wereld zijn, motiveert dit ons om de beste logistieke oplossingen op de markt te ontwerpen en implementeren. – Wouter Roemer – hoofd constructeur

De evolutie van de 2D-Shuttle systemen:

De constante doorontwikkeling van onze logistieke oplossingen is heel goed te zien bij de 2D-Shuttle systemen.

We zijn begonnen met het doel om de stijfheid van het 2D-Shuttle frame te verstevigen, en tegelijkertijd het gewicht te verlagen. We zijn hierin geslaagd door het integreren van A-Track profielen in de frameconstructie.

De integratie van de aluminium A-Track profielen in het frame van de shuttle zorgt voor een frame dat meer dan 15% stijver is dan de vorige generatie, inclusief een gewichtsverlaging door gebruik van aluminium.

Met de A-Track profielen in het frame is het ook eenvoudiger om de breedte van de 2D-Shuttle aan te passen aan de klant specifieke eisen, zonder aanpassingen in het ontwerp. Dit zorgt voor een verlaging van de kosten voor automatisering voor de kweker, wat de 2D-Shuttle tot een nog duurzamere oplossing maakt.

Een andere belangrijke wijziging in het ontwerp was de aanpassing van de arm welke de container meeneemt. De meeneemarm is opnieuw ontworpen, en zakt als de shuttle onder de containers rijdt. De meeneemarm komt alleen omhoog als een container getransporteerd moet worden. Deze verbetering zorgt ervoor dat de shuttle lager is, en nog beter geschikt voor gebruik in meerlagen toepassing.

De mechanische en elektronische componenten van de shuttle zijn nu opgedeeld in 3 onafhankelijke gestandaardiseerde eenheden die ook geoptimaliseerd zijn voor eenvoudiger onderhoud. Het mechanisme voor de zijwaartse beweging van de shuttle is ook verbeterd, waardoor de 2D-Shuttle meer grip op de shuttlerail heeft.

En tot slot hebben we nu ook de mogelijkheid om de 2D-Shuttle aan te drijven met moderne Li-ion accu’s in plaats van loodaccu’s. Toepassing van Li-ion accu’s biedt de volgende voordelen: lager gewicht, kortere laadtijden, langere gebruiksduur (oplaad cyclus) en gedeeltelijke lading is ook mogelijk, terwijl gedeeltelijk laden bij loodaccu’s een negatieve invloed op de levensduur heeft. Door het vervangen van de loodaccu’s door Li-ion accu’s zorgt voor een gewichtsreductie met ca. 30 kilo, waardoor de belasting op de shuttlerail / verwarmingsbuizen verlaagd wordt.

Al deze verbeteringen worden gecombineerd met verbeterde software-algoritmen in Dat-A-Control, voor een nog efficiëntere inzet van de 2D-Shuttle bij het uitvoeren van grote aantallen transportopdrachten.

Door voortdurend te investeren in onze logistieke oplossingen en nauw samen te werken met onze klanten, zijn we in staat om de machines te optimaliseren met als doel voor ogen zeer betrouwbare logistieke systemen te maken, die een positieve invloed hebben op de bedrijfsvoering van de kweker, en tegelijkertijd de CO2 uitstoot van de teelt verminderen. – Gert-Jan van Staalduinen – algemeen directeur Logiqs
Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde containersystemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!