iCUBE: het meest flexibele, modulaire en kostenefficiënte gerobotiseerde opslagsysteem.

Flexibele en modulaire magazijnautomatisering

De iCUBE is een innovatieve oplossing voor magazijnautomatisering, die vanaf het begin is ontworpen met flexibiliteit en modulariteit als hoekstenen.

Wat de iCUBE onderscheidt van alle andere automatiseringssystemen voor magazijnen op de markt, is het feit dat de iCUBE het voordeel biedt van volledige automatisering, terwijl er veel minder machines worden gebruikt dan welk ander systeem ook.

De iCUBE beheert alle palletbewegingen met alleen de Logiqs 3D-Carriers en Liften. Alle machine- en palletbewegingen worden automatisch geregeld met behulp van onze geavanceerde Warehouse Control Software (WCS).

Met de WCS kan de operator grote hoeveelheden taken uitvoeren en worden alle taken automatisch volgens prioriteit beheerd zonder dat de operator de machines op elk moment handmatig hoeft te bedienen.

Omdat de iCUBE alleen 3D-Carriers en Liften nodig heeft om volledige automatisering te bereiken, betekent dit ook dat er geen dure en onbetrouwbare kettingmechanismen of andere rolmechanismen nodig zijn voor elke rij. Omdat de 3D-Carriers en Liften voor bewegings- en veiligheidsredenen hun eigen sensoren gebruiken, zijn er geen andere sensoren nodig in het magazijn.

De iCUBE is een van de weinige systemen voor magazijnautomatisering die kan worden geïmplementeerd in bestaande magazijnen, nieuwe gebouwen of gefaseerde uitbreidingen. Zowel de stelling als de automatisering kunnen in fasen worden aangepast, waardoor zowel capaciteitswijzigingen als doorvoercapaciteit kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

   

Enkele van de belangrijkste voordelen van de iCUBE:

 • opslag met hoge dichtheid;
 • schaalbaarheid
 • hogere productiviteit en hogere doorvoer
 • lagere arbeidskosten (één operator kan het volledige magazijn besturen met onze software)
 • kosteneffectief, vanwege de lagere acquisitie- en bedrijfskosten
 • hoogwaardige diversificatie van productlocatie mogelijk vanwege het vermogen van de 3D-Carrier om automatisch pallets te organiseren
 • hoge beschikbaarheid
 • kleine afstanden tussen de verschillende niveaus
 • kortere werktijden vanwege het vermogen van de 3D-Carriers om te wisselen van rijstrook onafhankelijk van andere machines
 • De 3D-Carrier identificeert automatisch de grootte van de europallets en kan overweg met de standaard palletmaten van 800, 1.000 of 1.200 mm breed
 • efficiënte order volgorde bepaling met behulp van onze geavanceerde software

 

Maximaal ruimtegebruik:

De Logiqs 3D-Carriers en Liften en de X-tracks (zijwaartse sporen tussen de gangpaden voor de 3D-carriers) zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van het magazijn.

De Logiqs software maakt ook alle sorteerstrategieën mogelijk, waardoor de beschikbare opslagcapaciteit volledig kan worden gebruikt. Onze software kan ook worden geconfigureerd om automatisch partijen in downtime te reorganiseren, zodat pallets al voorbereid zijn op expeditie zonder dat gebruikersinput nodig is.

Het laad- en losgebied voor een iCUBE systeem kan ook veel compacter worden ontworpen dan in een conventioneel magazijn. Het systeem kan worden uitgerust met een (of meer) Pallet Transport Car, die pallets van en naar de opslagplaats verplaatst. Deze oplossing verbetert het ruimtegebruik voor het laad-en losperron aanzienlijk en garandeert een hoge doorvoersnelheid voor het laad- en losgebied.

De 3D-Carriers en Liften oefenen geen hoge bewegingskracht uit op de stelling, en dit betekent dat de iCUBE ook kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder grote structurele aanpassingen aan het gebouw.

De schaalbepaling van een iCUBE systeem profiteert ook van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

De iCUBE is ook zeer geschikt voor gebruik in magazijnen waar meerdere verschillende klimaatzones nodig zijn.

 

Hoge beschikbaarheid en hoge doorvoer

Afhankelijk van de systeemgrootte en verwerkingscapaciteit, kan de iCUBE voorzien worden met slechts één 3D-Carrier en één Lift. Als de vereisten voor afmetingen en/of doorvoer van het magazijn hoger zijn, kan het systeem worden uitgerust met zoveel 3D-Carriers en Liften als nodig. En aangezien alle machinebewegingen automatisch worden bestuurd door onze software, kunnen verschillende 3D-Carriers samenwerken om taken met een hoge prioritiet snel te voltooien.

Voor magazijnen waar hoge beschikbaarheid voorop staat, kan het systeem ook worden uitgerust met meer X-tracks (sporen voor zijwaartse beweging tussen de rijen voor de 3D-carriers), zodat de 3D-Carriers individuele pallets nog sneller kunnen bereiken. Dit resulteert ook in kortere individuele gangpaden en dus in een nog betere beschikbaarheid voor individuele pallets of pallet batches.

De 3D-Carriers kunnen ook samenwerken door overdracht met behulp van de Lift, zodat één 3D-Carrier de pallets van het bovenste niveau kan halen en in de Lift plaatsen, terwijl een tweede 3D-Carrier op het laagste niveau wacht om de pallets naar het laad- en losgebied over te brengen.

De 3D-Carriers worden gevoed door 120ah Li-ion accu’s, en kunnen maximaal 6 uur onafgebroken werken. Ze kunnen volledig worden opgeladen in 30 minuten met behulp van onze gangpad laadlocaties.

De 3D-Carriers kunnen ook worden ingesteld om gebruik te maken van de downtime om hun accu’s op te laden. Wanneer een iCUBE meer dan één 3D-Carrier en één Lift gebruikt, blijft het system flexibel en kan de iCUBE blijven werken, zelfs in het geval dat een van de Liften of 3D-Carriers storingen vertoont of onderhouden wordt

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een iCUBE automatisch magazijn is de verhoogde veiligheid, zowel in vergelijking met conventionele magazijnen met vorkheftrucks, maar ook met grote geautomatiseerde kraansystemen die zeer zware machines gebruiken.

Veiligheidszones kunnen worden geconfigureerd in de iCUBE, zodat de 3D-Carriers taken kunnen uitvoeren in de rest van het magazijn, terwijl een bepaalde zone van het magazijn tijdelijk niet toegankelijk is voor de 3D-Carriers.

Door gebruik te maken van een iCUBE systeem worden vorkheftrucks volledig geëlimineerd uit het opslaggebied, waardoor zowel het risico op letsel van de operator als mogelijke schade aan de stelling die als gevolg van een ongeluk met een vorkheftruck zou kunnen ontstaan, wordt opgeheven.

Warehouse Control Software(WCS)

De iCUBE wordt gecontroleerd met ons Warehouse Control System (WCS), waardoor de volledige automatisering automatisch wordt aangestuurd.
De taken kunnen automatisch worden gegeven via een koppeling naar het ERP-systeem van de klant of taken kunnen door een operator worden ingevoerd met behulp van de intuïtieve grafische gebruikersinterface van het WCS.

Het WCS maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de iCUBE automatisch te beheren en binnenkomende en uitgaande palletoverdrachten te regelen zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is voor elke afzonderlijke machinewerking.

Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen allemaal eenvoudig worden beheerd met onze intelligente WCS.

Het WCS kan worden geconfigureerd volgens de behoeften van het magazijn en er kunnen automatisch protocollen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand, zodat de pallets kunnen worden voorbereid voor verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-1
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-10
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-11
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-12
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-13
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-14
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-17
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-18
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-2
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-20
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-23
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-24
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-3
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-4
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-5
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-6
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-8
 • Logiqs-Icube-automated-high-density-storage-system-9
 • iCube-China-Logiqs-1
 • iCube-China-Logiqs

3D-Carrier

Hefvermogen: tot 1.500 Kg

Beweging : kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen.

Bedrijfssnelheid : 0,8 m/s

Bedrijfstemperatuur : -25°C tot +40°C

Wielen : Vulkollan®

Accucapaciteit : 120 Ah

Oplaadtijd : 30 minuten

Variabel opladen : ja

Werktemperatuur accu.: -20°C tot +40°C

Frame : aluminium

Onderhoudsinterval : 6 Months

Lift

Hefvermogen: tot 2.000 Kg

Beveiligingssensoren: fotocel

Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s

3D-Carrier en pallet transport : gelijktijdig en onafhankelijk

Bedrijfstemperatuur : -25°C tot +40°C

Meerdere hijsframes : ja (optioneel)

Actuator vermogen: 6 kW

Frame: gegalvaniseerd staal

Maximale hoogte : 40 meter

Onderhoudsinterval: 6 maanden

Enkele van de belangrijkste toepassingen voor iCUBE systemen:

 • gekoelde magazijnen
 • bestaande magazijnen
 • magazijnen met hoge eisen voor doorvoer
 • magazijnen die ook een productiegebied bedienen
 • automatisch bankvaluta of goud kluizen
 • opslagplaatsen voor groente en fruit.

 

After Sales Services

Logiqs heeft een ervaren installatie- en serviceteam in Nederland, maar werkt ook samen met betrouwbare servicemedewerkers in verschillende landen om onnodige installatie- of onderhoudskosten te voorkomen.

Onze klanten kunnen altijd vertrouwen op snelle en efficiënte aandacht voor routineonderhoud, storingen of noodsituaties.

Routine en preventief onderhoud kan worden afgestemd op de keuze van de klant, met service intervallen om aan de specifieke behoeften van het logistieke systeem te voldoen.

 

Als u meer wilt weten over de iCUBE en de mogelijkheden voor uw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

 

Contact

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op

Logiqs B.V. | Honderdland 131 | 2676 LT Maasdijk | Nederland | Tel: +31 174-514141 | Fax: +31 174-517877 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

x

Schrijft u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en projecten bij Logiqs!

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.