De meest flexibel en modulair geautomatiseerd Handling en Opslag Systeem.

De iCUBE is een intelligente logistieke oplossing ontworpen met behulp van gestandaardiseerde componenten en geautomatiseerd met onze intelligente 3D-Carrier en VT lift.

Door deze uitgebreide standaardisatie is de nieuwste generatie van de iCUBE helemaal klaar voor bedrijfsklaar gebruik, voor de beste prijs in de markt.

Gebruik van een iCUBE systeem betekent dat je het maximale haalt uit de beschikbare opslagruimte, zonder ruimte te gebruiken voor een vorkheftruck tussen de rijen. De verplaatsing van pallets in het systeem is volledig geautomatiseerd met 3D-Carriers en VT liften.

  • Icube-site1
  • Icube-site2
  • Icube-site3
  • Icube-site4
  • Icube-site5
  • Icube-site6
  • Icube-site7
  • Icube-site9

 

Flexibel en schaalbaar

   

Een groot probleem bij geautomatiseerde opslagsystemen is de beperkte flexibiliteit en schaalbaarheid. De logistieke indicatoren van vandaag kunnen volgend jaar achterhaald zijn. Door de modulaire opbouw van de iCUBE zijn wij beter in staat om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen.

 

Gekoelde opslag:

Een van de belangrijkste toepassingen voor het iCUBE automatische handling en opslag systeem zijn grote koel- en vrieshuizen. Omdat grootschalige gekoelde opslag gebruikt maakt van veel energie voor het koelen van het product en het behouden van de lage temperatuur, kan het minimaliseren van de benodigde ruimte hierop een grote invloed hebben. Terwijl conventionele systemen een beperkte hoogte hebben van ca. 12 meter door hoogtebeperkingen van vorkheftrucks, kan een iCUBE de ruimte efficiënt gebruiken, niet gehinderd door hoogtebeperkingen van machines, hooguit door bouwvergunningen. Het iCUBE ontwerp zonder rijstroken voor heftrucks verhoogt de efficiëntie en capaciteit van de opslag.

Al deze ruimtebesparende eigenschappen van de iCUBE zorgen ervoor dat een iCUBE met een grondoppervlakte van 3.000m2 evenveel pallets kan opslaan als een vergelijkbaar conventioneel systeem met een oppervlakte van 10.000m2.

Omdat de iCUBE geen gebruik maakt van vorkheftrucks voor verplaatsing van pallets is de energiebehoefte van het systeem lager, door een kleinere benodigde koelcapaciteit, en eenvoudige verlaging van het zuurstofniveau (waar van toepassing).

Nog een voordeel van de volledig automatische iCUBE is het feit dat werknemers niet meer in lage temperaturen hoeven te werken, wat leidt tot betere werkomstandigheden en lagere arbeidskosten.

Lees ook over onze lopende iCUBE project bij de Portugeese vleesverwerker Raporal...

Besturing

De besturing van de iCUBE is uniek. De iCUBE wordt aangestuurd door haar eigen Warehouse Control System (WCS), ontwikkelt door WICS, welke ook de verschillende PLC’s aansturen. Het programma in de PLC’s is eenvoudig gehouden, waarbij de logistieke complexiteit wordt gecontroleerd door WCS van WICS. Het WICS WCS is volledig te configureren, waarbij het relatief eenvoudig is om logistiek veranderingen door te voeren.

Als u meer wilt weten over de iCUBE en de mogelijkheden voor uw bedrijf, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op

Logiqs B.V. | Honderdland 131 | 2676 LT Maasdijk | Nederland | Tel: +31 174-514141 | Fax: +31 174-517877 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

x

Schrijft u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en projecten bij Logiqs!

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.