GreenCUBE 2D-Shuttle

De verticale tuinbouw in beweging zetten: de Greencube 2D-Shuttle

Het geautomatiseerde verticale kweeksysteem GreenCube maakt grootschalige stadskwekerijen mogelijk! De 2D-Shuttles vormen de kerncomponent van dit systeem.

De 2D-Shuttles zijn de gerobotiseerde semiautonome wagens die de GreenCube geautomatiseerde verticale kwekerij mogelijk maken.

Volledig ontworpen en gebouwd in eigen huis is de 2D-Shuttle een baanbrekende logistieke oplossing die de kosten van een volledig geautomatiseerd verticaal kweeksysteem verlaagt in vergelijking met conventionele automatisering, terwijl de flexibiliteit en modulariteit van het kweeksysteem worden verhoogd.

Met behulp van deze baanbrekende technologie worden grootschalige geautomatiseerde verticale kweekbedrijven eindelijk financieel haalbaar.

De Verenigde Naties verwachten dat de voedselproductie tot 2050 met 60% moet stijgen om de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden.

Gestandaardiseerd ontwerp

Het doel van ons ontwerp was om een echt duurzaam verticaal kweeksysteem te maken, zowel vanuit milieuoogpunt als vanuit financieel oogpunt.

Hiervoor hebben we de GreenCube constructie ontworpen met gestandaardiseerde componenten die worden gebruikt voor palletopslagsystemen en iCUBE systemen.

Toen het tijd was om de automatiseringsapparatuur te ontwerpen, beleven we ons richten op de standaardisatie van machines.

Door alleen 2D-Shuttles te gebruiken die zich door de hele GreenCube kunnen verplaatsen, en GreenCUBE Liften voor beweging tussen de lagen, slaagden we erin om het logistieke ontwerp van de GreenCube briljant eenvoudig te houden.

Omdat de 2D-Shuttles en de Liften alleen hun eigen sensoren gebruiken, is er geen behoefte aan andere sensoren in de GreenCube.

Modulair ontwerp

De GreenCube beheert alle tafel bewegingen met alleen de 2D-Shuttles en Liften.

De Logiqs 2D-Shuttles en Liften zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van het verticale tuin.

De Logiqs software maakt ook alle sorteerstrategieën mogelijk, waardoor de beschikbare opslagcapaciteit volledig kan worden gebruikt. Onze software kan ook worden geconfigureerd om automatisch partijen in downtime te reorganiseren, zodat bijvoorbeeld tafels al voorbereid zijn voor oogst zonder dat gebruikersinput nodig is.

Het werkruimte voor een GreenCUBE systeem kan ook zeer compact en efficient worden ontworpen.

De 2D-Shuttles en Liften oefenen geen hoge bewegingskracht uit op de stelling, en dit betekent dat de GreenCUBE ook kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder grote structurele aanpassingen aan het gebouw.

De schaalbepaling van een GreenCUBE geautomatiseerd systeem profiteert ook van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

De GreenCUBE is natuurlijk ook zeer geschikt voor gebruik in tuinen waar meerdere verschillende klimaatzones nodig zijn.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een GreenCUBE automatisch vertical farm is de verhoogde veiligheid in vergelijking met handmatige vertical farms.

Veiligheidszones kunnen worden geconfigureerd in de GreenCUBE, zodat de 2D-Shuttles taken kunnen uitvoeren in een deel van het tuin, terwijl een bepaalde zone van het tuin tijdelijk niet toegankelijk is voor de 2D-Shuttles.

Technische specificaties

 • Transportcapaciteit: tot 40 roltafels/uur
 • Beweging : kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen
 • Bedrijfssnelheid : 0,8 m/s
 • Bedrijfstemperatuur : 5°C tot +40°C
 • Accucapaciteit : 60 Ah
 • Oplaadtijd : 4 uren
 • Werktijd op een lading : tot 8 uren
 • Variabel opladen : ja
 • Werktemperatuur accu.: 5°C tot +40°C
 • Frame : aluminium
 • Onderhoudsinterval : 6 Months

Dat-A-Control

De GreenCUBE wordt gecontroleerd met ons toonaangevende control en registratie software: Dat-A-Control, waardoor de volledige automatisering vanuit een computer wordt aangestuurd.

Dat-A-Control maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de GreenCUBE automatisch te beheren en binnenkomende en uitgaande tafels te regelen zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is voor elke afzonderlijke machinewerking.

Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen allemaal eenvoudig worden beheerd met onze intelligente software.

Dat-A-Control kan ook worden geconfigureerd volgens de behoeften van het magazijn en er kunnen automatisch protocollen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand, zodat de pallets kunnen worden voorbereid voor verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Hefvermogen: tot 2.000 Kg
 • Beveiligingssensoren: fotocel
 • Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s
 • 2D-Shuttles en pallet transport : gelijktijdig en onafhankelijk
 • Bedrijfstemperatuur :5°C tot +40°C
 • Meerdere hijsframes : ja (optioneel)
 • Actuator vermogen: 6 kW
 • Frame: gegalvaniseerd staal
 • Maximale hoogte : 30 meter
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

De geautomatiseerde “vertical farming” oplossingen van Logiqs gecombineerd met onze Dat-A-Control software zorgen ervoor dat de werking van de machines volledig automatisch is zonder tussenkomst van de mens.

Telers kunnen hun werkstroom volledig personaliseren met Dat-A-Control en profiteren van vele handige functies, zoals: transportplannen voor meerdere containers en meerdere transfers, locaties met automatische opdrachten, automatisering van transporten naar de werkruimte op basis van de datum van oppotten, enz.

Neem contact met ons op!
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen, met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.

LOGIQS AUTOMATISERING DOORSTAAT DE TEST VAN DE TIJD!

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met ‘s werelds meest succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jonge planten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Vele goed onderhouden systemen die meer dan 30 jaar geleden door ons zijn geïnstalleerd, zijn nog steeds in bedrijf!