De revolutie is op komst: Greencube Vertical Farming systeem ONTWERP UW LOGIQS VERTICAL FARM IN EEN PAAR MINUTEN

Logiqs Greencube Brochure

Verticale tuinbouw in beweging: de Greencube 2D-Shuttle

Grootschalige stadskwekerijen worden mogelijk gemaakt door ons verticale systeem Greencube. De kerncomponenten hiervan zijn de 2D-shuttles; gerobotiseerde semi-autonome wagens die het hart vormen van het Greencube systeem.

Volledig ontworpen en gebouwd in eigen huis is de 2D-shuttle een baanbrekende logistieke oplossing die de kosten van een volledig geautomatiseerd verticaal kweeksysteem verlaagt in vergelijking met die van conventionele automatisering, terwijl de flexibiliteit en modulariteit van het kweeksysteem worden verhoogd.

Dankzij van deze innovatieve technologie worden grootschalige geautomatiseerde verticale kweekbedrijven financieel zeer aantrekkelijk.

De Verenigde Naties verwachten dat de voedselproductie tot 2050 met 60% moet stijgen om de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden

Gestandaardiseerd ontwerp

Het doel van ons ontwerp was om een duurzaam verticaal kweeksysteem te maken, vanuit zowel milieuoogpunt als financieel oogpunt.

Hiervoor hebben we de Greencube constructie ontworpen met gestandaardiseerde componenten die worden gebruikt voor palletopslagsystemen en iCUBE systemen.

Niet alleen de constructie, ook de automatiseringsapparatuur is zoveel mogelijk gestandaardiseerd.

Door alleen 2D-shuttles te gebruiken die zich door de hele Greencube kunnen verplaatsen en Greencube liften voor bewegingen tussen de verschillende lagen, slaagden we erin om het logistieke ontwerp van de Greencube eenvoudig maar doeltreffend te houden.

Omdat de 2D-shuttles en de liften alleen hun eigen sensoren gebruiken, is er geen behoefte aan andere sensoren in de Greencube.

Modulair ontwerp

De Greencube beheert alle tafelbewegingen door gebruik te maken van slechts 2D-shuttles en liften.
De Logiqs 2D-shuttles en liften zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van een vertical farm of magazijn.

De Logiqs software maakt alle sorteerstrategieën mogelijk, waardoor de beschikbare opslagcapaciteit volledig kan worden gebruikt. Onze software kan worden geconfigureerd om in downtime automatisch partijen te reorganiseren, zodat bijvoorbeeld tafels al voorbereid zijn op de oogst zonder dat gebruikersinput nodig is.

De werkruimte voor een Greencube systeem kan zeer compact en efficiënt worden ontworpen.

De 2D-shuttles en liften oefenen geen hoge bewegingskracht uit op de stelling. Dit betekent dat de Greencube ook kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder dat er grote structurele aanpassingen nodig zijn aan het gebouw.

De schaalbepaling van een Greencube geautomatiseerd systeem profiteert van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

De Greencube is ook zeer geschikt voor gebruik in tuinen waar verschillende klimaatzones nodig zijn.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een Greencube automatische vertical farm is de verhoogde veiligheid in vergelijking met die van handmatige vertical farms.

Veiligheidszones kunnen worden geconfigureerd in de Greencube, zodat de 2D-shuttles taken kunnen uitvoeren in één deel van de tuin, terwijl een andere zone tijdelijk niet toegankelijk is voor de shuttles.

Technische specificaties

 • Transportcapaciteit: tot 40 roltafels/uur
 • Beweging: kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen
 • Bedrijfssnelheid: 0,8 m/s
 • Bedrijfstemperatuur: -20°C tot +40°C
 • Accucapaciteit : 60 Ah
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Werktijd op een lading: tot 10 uur
 • Variabel opladen: ja
 • Communicatie: via WiFi
 • Frame: aluminium
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

Dat-A-Control

De Greencube wordt gecontroleerd door onze toonaangevende controle- en registratie software Dat-A-Control, waardoor de volledige automatisering vanuit één computer wordt aangestuurd.

Dat-A-Control maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de Greencube automatisch te beheren en binnenkomende en uitgaande tafels te regelen zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is voor elke afzonderlijke machinewerking.

Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen eenvoudig worden beheerd met onze intelligente software.

Dat-A-Control kan worden geconfigureerd naar de behoeften van het magazijn en er kunnen automatisch protocollen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand. Zo kunnen de pallets worden voorbereid op verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Hefvermogen: tot 1.500 Kg
 • Beveiligingssensoren: fotocel
 • Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s
 • 2D-Shuttle en bank transport: gelijktijdig en onafhankelijk
 • Meerdere hijsframes : ja (optioneel)
 • Actuator vermogen: 6 kW
 • Frame: gegalvaniseerd staal
 • Maximale hoogte : 24 meter
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

De geautomatiseerde ‘vertical farming’ oplossingen van Logiqs zorgen, gecombineerd met onze Dat-A-Control software, voor een volledige automatische werking van de machines zonder tussenkomst van de mens.

Telers kunnen hun werkstroom volledig personaliseren met Dat-A-Control en zo profiteren van een groot aantal handige functies, als transportplannen voor meerdere containers en meerdere transfers, locaties met automatische opdrachten, automatisering van transporten naar de werkruimte op basis van de datum van oppotten, enz.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafel systemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, jongplanten, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers / microgroenten en groenten.

Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden, zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.