De revolutie is op komst: Greencube Vertical Farming systeem ONTWERP UW LOGIQS VERTICAL FARM IN EEN PAAR MINUTEN

Logiqs Greencube Brochure

De ‘vertical farming’ oplossing van de toekomst is vandaag al  beschikbaar

Het Greencube geautomatiseerde verticale kweeksysteem maakt grootschalige stadskwekerijen haalbaar.

Dit geavanceerde verticale kweeksysteem komt voort uit meer dan 45 jaar ervaring en nauwe samenwerking met een aantal van de meest succesvolle kwekers ter wereld.We hebben enorm veel ervaring opgedaan met het ontwerpen en bouwen van meerlagen containersystemen en de iCUBE AS/RS.

De komst van de Greencube was dan ook een logische volgende stap voor ons bedrijf.

De Verenigde Naties verwachten dat de voedselproductie tot 2050 met 60% moet stijgen om de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden

Gestandaardiseerd ontwerp

Het doel van ons ontwerp was om een duurzaam verticaal kweeksysteem te maken, vanuit zowel milieuoogpunt als vanuit financieel oogpunt.

Wij hebben de Greencube constructie ontworpen met gestandaardiseerde componenten die worden gebruikt voor palletopslagsystemen en iCUBE systemen.

Ook de automatiseringsapparatuur is zover mogelijk gestandaardiseerd.

Door alleen 2D-shuttles te gebruiken die zich door de hele Greencube kunnen verplaatsen en Greencube liften voor beweging tussen de lagen, slaagden we erin om het logistieke ontwerp van de Greencube briljant eenvoudig te houden.

Omdat de 2D-shuttles en de liften alleen hun eigen sensoren gebruiken, zijn andere sensoren niet nodig voor de Greencube.

Modulair ontwerp

De Greencube beheert alle tafelbewegingen door gebruik te maken van 2D-shuttles en liften.

De Logiqs 2D-shuttles en liften zijn extreem compact en hebben een lage impact op de totale opslagcapaciteit van de vertical farm.

De Logiqs software maakt alle sorteerstrategieën mogelijk, waardoor de beschikbare opslagcapaciteit volledig kan worden gebruikt. Onze software kan ook worden geconfigureerd om automatisch partijen te reorganiseren, zodat bijvoorbeeld tafels al voorbereid zijn voor de oogst zonder dat gebruikersinput nodig is.

De werkruimte voor een Greencube systeem kan zeer compact en efficiënt worden ontworpen.

De Greencube kan worden toegepast in bestaande gebouwen zonder dat er grote structurele aanpassingen nodig zijn aan het gebouw.

De schaalbepaling van een Greencube geautomatiseerd systeem profiteert ook van het modulaire ontwerp, waardoor de implementatiekosten van uitbreidingen van het systeem lager worden.

De Greendube is ook zeer geschikt voor gebruik in magazijnen waar meerdere verschillende klimaatzones nodig zijn.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een Greencube automatische vertical farm is de verhoogde veiligheid in vergelijking met die van handmatige vertical farms.

In het Greencube-systeem kunnen veiligheidszones worden geconfigureerd, zodat de 2D-shuttles taken kunnen uitvoeren in een bepaald deel van de tuin, terwijl een andere zone tijdelijk niet toegankelijk is voor de 2D-shuttles.

Dat-A-Control

De Greencube wordt aangestuurd door onze toonaangevende controle- en registratiesoftware: Dat-A-Control. Hierdoor wordt de volledige automatisering vanuit een computer aangestuurd.Dat-A-Control maakt gebruik van geavanceerde algoritmen. De Greencube registreert volledig automatisch elke machinebeweging van de binnenkomende en uitgaande tafels zonder dat tussenkomst van de gebruiker nodig is.

Taakprioriteit, taakplanning, reorganisatietaken en complexe transportplannen kunnen allemaal eenvoudig worden beheerd met onze intelligente software.

Dat-A-Control kan ook worden geconfigureerd volgens de behoeften van het magazijn en er kunnen automatisch protocollen worden ingesteld voor het reorganiseren van pallets tijdens stilstand, zodat de pallets kunnen worden voorbereid voor verzending volgens de openstaande uitgaande bestellingen.

 • Transportcapaciteit: tot 40 roltafels/uur
 • Beweging: kan onafhankelijk door de stellingen in beide richtingen bewegen
 • Bedrijfssnelheid: 0,8 m/s
 • Bedrijfstemperatuur: -20°C tot +40°C
 • Accucapaciteit : 60 Ah
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Werktijd op een lading: tot 10 uur
 • Variabel opladen: ja
 • Communicatie: via WiFi
 • Frame: aluminium
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden
 • Hefvermogen: tot 1.500 Kg
 • Beveiligingssensoren: fotocel
 • Bedrijfssnelheid: 0,25 m/s
 • 2D-Shuttle en bank transport: gelijktijdig en onafhankelijk
 • Meerdere hijsframes : ja (optioneel)
 • Actuator vermogen: 6 kW
 • Frame: gegalvaniseerd staal
 • Maximale hoogte : 24 meter
 • Onderhoudsinterval: 6 maanden

De geautomatiseerde ‘vertical farming’ oplossingen van Logiqs gecombineerd met onze Dat-A-Control software zorgen ervoor dat de werking van de machines volledig automatisch is zonder tussenkomst van de mens.Telers kunnen hun werkstroom volledig personaliseren met Dat-A-Control en profiteren van vele handige functies, zoals: transportplannen voor meerdere containers en meerdere transfers, locaties met automatische opdrachten, automatisering van transporten naar de werkruimte op basis van de datum van oppotten, enz.

LOGIQS AUTOMATISERING: KWALITEIT DIE BLIJFT

We hebben wereldwijd honderden volledig geautomatiseerde roltafelsystemen geleverd en samengewerkt met veel succesvolle kwekers van potplanten, orchideeën, stekken, bolbloemen, jonge bomen, snijbloemen, waterkers, microgroenten en groenten.Veel goed onderhouden systemen die wij soms meer dan 30 jaar geleden installeerden, zijn nog steeds in bedrijf.

Vertel ons over uw logistieke uitdagingen

Neem contact met ons op
Ons team van enthousiaste professionals staat klaar om u te helpen,
met advies op maat voor uw logistieke uitdaging.